Recept

Veckan och adventsfikan!

Lämnar tre härliga jobbdagar uppe i Borås bakom mig. Jag har tillsammans med fantastiska människor på Ellos home skapat en ljuvlig inspirations-story som ni kommer se mer av v 3.

Den här veckan startade med en riktigt fin och första vinterdag. Den bjöd ut mig på en underbar morgonpromenad innan jobbet.

Den här veckan startade med en riktigt fin och första vinterdag. Den bjöd ut mig på en underbar morgonpromenad innan jobbet.

FullSizeRender.jpg
IMG_1130.JPG

Uppe i Borås fick jag förutom ett fantastiskt teamwork även fortsätta att njuta av den första riktiga kylan som i sin tur skapade frosttäckta träd och ett helt magiskt vinterljus. Det som framåt eftermiddagarna nådde oss så mjukt och vackert genom studiogardinerna. 

FullSizeRender.jpg

Innan jag åkte iväg på jobbet för Ellos hann jag ut i skogen för att plocka några generösa tallkvistar inför advent. Min favoritdekoration inför jul fick stå i min favoritvas Pallo av Carina Seth Andersson.

 

IMG_1220.JPG
IMG_1224.JPEG

Väl i dag på självaste advent kunde jag njuta av en fin och inspirerande vecka men också skönt adventmys med familjen.

Vi bakade mina saffransmuffins som jag vill dela med mig av i dag. De är såå goda och bakas både snabbt och enkelt!

Daniella’s saffransmuffins: 

8 st


150 g ekologiskt smör

2 dl socker

2 ekologiska ägg

1 tsk vaniljsocker

o,5 dl ekologisk mjölk

0,5 g saffran

1 dl hackad sötmandel

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Vispa smör & socker vitt och pösigt. Rör i äggen ett i taget.

Blanda i vaniljsocker, mjölk, saffran och sötmandel.

Tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Blanda till en fin smet. Fyll formarna och toppa med lite extra hackad mandel. Grädda i ugnen på 200C eller om du har varmluftsugn 175C i ca 20 min.

Lycka till och en fin 1:a advent till er!

 

/Daniella

Julgran & julgodis-popp

Med huvud nerborrat i ett superroligt inredningsprojekt inser jag att tiden går alldeles för fort och att helgen närmar sig. Jag ska fira den med min kära familj. Min syster och min mamma med sambos och hund kommer hit. Ska bli mysigt! Tänkte klä klart vår gran i kväll och kanske göra lite julgodis. Har ett supergott favorit-recept som jag delar med mig av i dag....

....min tanke var i dag att även visa er vår gran för i år men den har tyvärr inte blivit riktigt klar än så ni får hålla förra årets variant till godo. Inte så dum den heller. Tror nog den är finare än årets om jag ska vara helt ärlig!

Foto | Daniella Witte

Julgodis-popp

Poppa en stor näve popcorn-kärnor i lite olja

Smält ekologiskt choklad (200g) i ett vattenbad

Blanda sedan ihop choklad och popcorn i en bunke

Fördela de choklad-täckta popcornen på ett bakplåtspapper där de får stelna

Häll över det färdiga julgodiset i en fin serveringsform och toppa med flingsalt. Sätt in formen i kulen så att chokladen stelnar ordentligt.

Lycka till!!

/D

9 anledningar till varför jag vill ha bruna nyanser hemma

Brunt är en färg som just nu är väldigt trendig men som jag alltid använt i mina inredningar.  För mig är den inte bara är vacker utan helt enkelt nödvändig för god harmoni. Jag har i dag listat nio anledningar till varför jag gillar brunt så mycket:

Gediget trä i massiv form är det vackraste jag vet och är den mest naturliga "värmaren" till ett hem. Jag undviker alltid att köpa ett bord i en billig faner eftersom den inte är hållbara på tid och inte utstrålar den äkthet som jag eftersträvar.

Vackra skulpturala möbler i  fina träslag är något jag beundrar, som exempelvis det här otroligt vackra bordet av aktuella LouiseLiljencrantz - KFK.

En fluffig fåtölj eller soffa i brun sammet är något jag tittar extra mycket efter just nu. Framförallt i en modern miljö som går i kontrast till materialet. Som i det här huset exempelvis! Bilden är från Norm & Restaurang Nævær i Köpenhamn.

Ett blickfång! Brunt i all enkelhet tillsammans med den väl passande färgen grön i form av en kvist, i den stilsäkra vasen Bubble från kollektionen Dancing Dune av AEO studio .

Mjukt mot huden i bruna toner mot krispigt vitt hittar jag hos nya textilföretaget Midnatt. Vackra sängkläder i finaste kvalitet och känsla. Här är känns den bruna kulören lika lockande som den brunbrända bullen på sängkanten.

Godast till efterätt är min egen päronkompott som man fräser i smör, råsocker och kanel för en perfekt aptitlig brun yta. Receptet hittar ni här!

Ett stilleben i höstiga bruna toner kommer jag smycka mitt nya kök med när väl det blir klart. Jag mixar gärna nytt och gammalt, keramik och trä med metall och sten. Tidlöst och elegant! Styling av mig | Foto: Marcus Lawett.

Ute och inne! Brunt som ett smycke tillsammans med grönska utomhus skapar man finast med Cortenstål. Det älskade materialet kan även vara snyggt inomhus i rätt miljö. Ovan ser ni en helt ljuvlig uteplats i Japan som går i mjuka bruna, beiga och gröna toner. Foto: Kristofer Johnsson.

I mitt hem går alla golv i en brun nyans som heter antik ek. En dekorvax som vi föll för när vi renoverade huset. Jag gillar när golvet följer med upp i möblerna för att minimera allt för skarpa kontraster. Den svarta pallen hade exempelvis poppat ut mer om golvet tvärtom varit ljust.  Ett brunt isländskt fårskinn är heller aldrig fel. Kamprad-pallen fick ett nytt spännande uttryck med lite brunt fluff på toppen.

Länge leve bruna härliga nyanser!

/D

Godast till grillat lamm

Bjuder er denna sista fredag innan semestern på  ett av mina favorittillbehör till grillat lamm. Jag fick receptet av en kär vän för ett par år sedan och har sedan dess gjort det otaliga gånger. Så himla god! Det är en röra gjord på färska kryddor, citron, vitlök, kapris mm. Fräsch och underbart god att lägga över en grillad lammfilé tillsammans med en klick aioli och grillade plommontomater.

Foto | Daniella Witte

Det här behöver du:

1 stor knippe bladpersilja

1 kruka basilika

Några kvista mynta

2 vitlöksklyftor 

2 matskedar kapris

Sardeller i olja

1/2 citron

Olivolja

Flingsalt

Finhacka persilja, basilika, mynta, vitlök, kapris och sardeller till en riktigt finfördelad hög. Lägg blandningen i en skål och häll på en skvätt olja, citronsaft och salt. Blanda väl och servera till det ny-grillade lammet.

Ni kommer älska det!!

/Daniella

Världens godaste päron-efterrätt

Nu inför helgen måste jag bara dela med mig av den godaste efterrätten jag vet. Den är superenkel och kommer garanterat bli uppskattad av både stora och små!

Foto | Daniella Witte

| Varma päron med rustik sötma |

4 pers

3 st stora päron

3-4 msk råsocker

Kanel (efter tycke & smak)

1 stor näve Pekannötter

3 msk smör

Gör så här:

Tvätta och dela päronen längs med, i smäckra klyftor. Värm upp ett väl rengjort stekjärn och klicka där i smöret. När smöret fått en gyllenbrun färg lägger du i päronen, häller på socker och pudrar över så mycket kanel som faller dig i smaken. Vänd om päronen tillsammans med nötterna i blandningen så att de tillsammans täcks av en gyllenbrun ton.

Låt allt bryna tills päronen är lagom mjuka. Lite tuggmotstånd ska finnas kvar i frukten för godast slutresultat. Servera med ekologisk vaniljglass och dekorera slutligen med något i en uppfriskande färg!

Lycka till!