Badrum

Ny känsla med samlingar på hög

Det känns väldigt onödigt att hela tiden konsumera så fort man känner för något nytt att titta på. Att skapa något spännande och personligt med det man redan har är faktiskt ganska enkelt. Charmen med att trava_muggar1_Daniella Witte_blogCharmen med att trava_bocker1_Daniella Witte_blogCharmen med att trava1_Daniella Witte_blogFoto | Daniella Ett sätt är att flytta saker till en ny plats, i ett nytt sammanhang. En annan kan vara att samla fina ting på hög. På så sätt kan man få harmoni i högt och lågt och lyfta fram strukturer, färg och form på ett nytt sätt. En trave med fina textilier får helheten att inte se så tillrättalagt ut samtidigt som det tillför något spännande att vila ögonen på.

Ha en fin dag!!

/Daniella

Tips | Badrum på liten yta

I nya Femina Magazine som kommer ut i butik den här veckan har jag gjort en badrumsinspiration från vårt nya "Master Bathroom", som ligger direkt i anslutning till vårt sovrum. Eftersom vi hade en ganska liten och smal yta att jobba på kan jag säga att det var ett gäng ritningar som gjordes innan vi satte igång med bygget. Det var en utmaning att få till det praktiska och samtidigt hålla en hög estetisk nivå.

Daniella Witte_badrumsmobelFoto | Daniella Witte

Efter att ha tittat på olika möbellösningar beslöt vi oss till slut för att bygga en helt egen och det för att utnyttja ytan på bästa sätt. Både vaskskåpet och spegeln har en stomme av massiv ek som vi lät oss betsa och hårdvaxolja något mörkare.


I dagens blogginlägg ger jag ge er lite tips på fiffiga och snygga lösningar som passar just för det lilla badrummet.

elanvital003Foto | The Watermark collection

Lägg en slant extra på detaljerna. Den här kranen från Watermark är en riktig lyxvariant men också vacker så man nästan tuppar av.


swoonM6074klarb3Foto | Swoon

Swoon är en svensk tillverkare av smarta och väldigt fina badrumsmöbler. Varianten Single hade vi helt klart valt om vi inte byggt en egen lösning.


6d98f0f7b3cb6328c366f0ff207a088b Foto | Johan Sellén

Den platsbyggda hyllan ovanför vasken ger plats för de små sakerna som används i vardagen. Både snyggt och praktiskt!


Forvaring pa bricka_trendeserFoto | Trendenser

Skapa fin ordning med snygga detaljer på en liten bricka. Ett blickfång som ger en härlig känsla till badrummet.


badrumsinspiration_ljusinslappFoto | Le Corbusier . studio-apartment

Sist men inte minst. För att skapa en härlig rymd i det lilla badrummet är mitt tips planera in någon form av ljusinsläpp. Vi monterade ett extra stort takfönster i snedväggen (se bild på det i senaste Femina) och utan det hade vi inte varit i närheten av den känsla vårt lilla badrum uppnår i dag. Har man inte möjlighet att bygga badrum mot en yttervägg kan man i stället skapa "fönstergluggar" i vägganslutningen till taket . Det ger också en spännande effekt som ger ljus och rymd.

/Daniella

Asiatisk Spa-upplevelse utöver det vanliga

Över helgen var jag och mitt kära tjejgäng på en efterlängtad spa-vistelse i vackra Varberg. En riktigt lyckad helg med massor av njutning och glada stunder vänner emellan. Asia Spa ligger i Stadshotellet, längst upp med utsikt över takåsar och Varberg´s fästning. Tillsammans erbjuder de ett modernt och unikt boende med en möjlighet till den bästa avkopplingen i form av tex Yoga, härliga värmebad, avslappning och behandlingar på det speciella asiatiska viset. Varberg Asia spa 3Varberg Asia spa 2Tempelrummet var ett av flera avslappningsrum vi utnyttjade och gillade. Där fanns även ett mörker och ljusterapi-rum som åtminstone jag och Linda provade och som vi tyckte var riktigt härligt och energi-givande.Varberg Asia spa 1Foto | Daniella Witte

Ofta är det enkla också det mest njut-fulla. Tvagning, dvs noggrann tvättning och sköljning av kroppen på egen hand, sittandes naken på en träpall,  skulle ske både innan och efter vistelsen i de härliga spa-avdelningarna. Jag måste säga att det var den delen jag faktiskt uppskattade allra mest. Troligen för att man för en gång skull tog sig tiden att ta hand om sig själv, långsamt och medvetet…… så nu blir det att införskaffa en fin pall och ett ett vattenkärl till min egen dusch här hemma :)

Vill ge ett extra varmt tack till dig Kristin den fina och minnesvärda helg du satte ihop till mig och mina vänner. Vi hade det jätte bra!!

 

/Daniella

Gästtoaletten fick mer avställningsyta

Daniella Witte_small toilette (kopia)Daniella Witte_small toilette 3 (kopia)Daniella Witte_small toilette 2 (kopia)Foto | Daniella Witte Vi kände behovet av mer avställningsyta på vår lilla gästtoalett. Inte helt lätt visade det sig då alla färdiga moduler blev så klumpiga. Lösningen blev ett tunt trähyllplan från bygghandeln där nu en himla massa bra grejer får plats.

Nästa steg är att sätta en metallstång strax under hyllan, också den fäst från vägg till vägg. Den kommer nog bli den perfekta handduks-hängaren.

Härlig helg på er!

/Daniella

 

Badrumsbygget är i gång......

DW_bathroominspiration_athome (2 av 1)DW_bathroominspiration_athome (3 av 1) (kopia)DW_bathroominspiration_athome (1 av 1)Foto | Daniella Witte  

Ni som hängt med vet att vi här hemma renoverat storskaligt på ovanvåningen under våren. Efter det att vårt sovrum blev klart att sova i har vi av och till planerat det lilla "vuxenbadrummet" som ska ligga i anslutning. I går började plattsättnings-firman sitt jobb så nu är det på god väg att bli till verklighet. Hurra!

Badrummet är smalt och avlångt så för att förstora och göra det luftigt satte vi in ett stort takfönster som tar upp hela snedväggen ner till där toaletten ska få sin plats. Vi har förberett för dubbla duschar och smarta nischer till förvaring. Golvet blir i carraramarmor som kommer fortsätta upp bakom toaletten. På väggarna i duschen sätter vi en handgjord, något ojämn vit platta som ska sättas i tegelförband med vit fog. Resten av väggarna ska putsas och målas.

Sen kommer detaljena till men det spar jag till dess att grunden börjar ta form.......längtar!!

 

Kakel & marmor kommer från Rojon kakel & interiör i Malmö. Rekommenderas!!

 

Kram från (fortfarande ) skönt semesterlunk!

/Daniella