Köptips

NO SIR

Terese Alstin var en av grundarna till Hövding, ni vet den där airbagcykelhjälmen som fick så mycket publicitet. Nu är hon aktuell med ett nytt företag/varumärke som heter NO SIR.2 No Sir no sir

"- Designbranschen är väldigt hierarkisk och mansdominerad och tittar man på vilka designers som de stora internationella varumärkena anlitar så är fördelningen väldigt skev. Kvinnliga och manliga designers verkar inte under samma villkor och har olika möjligheter att synas och göra karriär. No Sir är mitt bidrag till ökad jämställdhet och mångfald inom designbranschen och ett bredare produktutbud på marknaden, vilket skapar mer valfrihet för konsumenterna.

Sortimentet är en blandning av up-and-coming designers och etablerade varumärken, både svenska och internationella. Majoriteten av produkterna är helt nya på den svenska marknaden."

No Sir kommer att ha sin bas med ett permanent showroom i Malmö, en webbaserad butik samt en turnerande popup-butik som kommer att dyka upp i olika städer i Europa.

/D

Veckans bild | Tjusningen med en knopplist

Efter mitt jobb för Mateus har jag fått hur många frågor som helst kring den knopplist-styling jag gjorde i deras showroom.Veckans bild_mateus_knopphangareFoto | Daniella Witte Knopplisten i olika utföranden är en förtjusande inredningsdetalj tycker jag. Dessutom är den grymt praktisk. Man skulle nog faktiskt kunna kalla den en 10-poängare!!!

Här använde jag tre stycken i obehandlad fur från Bauhaus som vi målade i samma kulör som väggen. Detta för att få ett så lugnt intryck som möjligt, och inte minst i det här fallet framhäva produkterna. Lägg märke till pallarna Oddvar från Ikea som också fick sig några drag med penseln. Dessa förstärker både väggens estetiska balans och bidrar till avställning/sittyta.

Färgen vi målade med är från Nordsjö och heter: S-6502 y. Tallrikarna är hängda i speciella tallrikshållare för vägg.

En sådan här lösning passar utmärkt i hallen men också som ett personligt blickfång i t.e.x köket.

/D

Sober julinspiration

En kollega som jag ideligen fascineras av är stylisten Lo Bjurulf . Genom sin magiska förmåga att "bygga en bild" når hon alltid lite längre in i hjärtat än majoriteten i flödet av inspiration vi hela tiden matas av. I dag vill jag visa er den julispiration hon gjort tillsammans med stjärnfotografen Petra Bindel för Åhlens.

Christmas catalouge 2015

Christmas catalouge 2015

Christmas catalouge 2015

Christmas catalouge 2015Foto | Petra Bindel för Åhléns

Känslan är sober, mjuk och stämningsfull. Den får en att vilja försvinna bort från verkligheten för en stund och ger samtidigt en härlig inspiration till att sätta mitt eget hem i en lite lagom julstämning. Less is more!!

/D

Årets finaste juldekoration?

För många av er känns kanske det lite tidigt. Jag vill bara vara ute i god tid då man faktiskt snart står där på dagen den 1:a advent och kanske drabbas av lite stress av att det redan är dags för att ta in den första julen. ÖrsholmsljusstakenFoto | Daniella Witte

Mitt tips till ett vackert adventfönster är den här helt underbara från Örsholmsstaken. Den har sitt ursprung från Småland där den i dag tillverkas för hand i den bästa kvalitet. Jag skulle faktiskt tro, utan att överdriva, att vi här hemma kommer ha vår livet ut. Funderar allvarligt på att sätta upp den en vecka tidigare i år,  för så fin är den, och för den delen mer än väl värd att stå tänd en extra vecka.

Liksom det här året, sålde vi den i min shop i fjol och jag lovar er att det inte dröjde mer än ett par veckor innan den var slut. Den här gången beställde jag ett par extra men de har redan gått åt…... Vem vet, kanske blir Örsholmsstaken årets finaste juldekoration?

Ha en fin kväll!!

/D

Vipp lanserar belysning

O, lala så fina lampor Vipp lanserar nu. Helt i min smak med sin gjutna form och svarta ton. thumb_2872113_2000x2000

thumb_2872120_2000x2000

thumb_2872123_2000x2000Foto | Vipp

Detta är den enda lampkollektion Vipp någonsin kommer lansera. Varför? Jo, för det är så företaget jobbar. De gör endast tidlösa produkter som ska hålla livet ut, och då blir det också bara en lampserie i deras genuina sortiment. De skriver även att de vill befria världen från engångsartiklar. Goda ord och en fin affärsidé tycker jag.

Lamporna har självklart en utbytbar ledbelysning och följer därför också med i den snabba utvecklingen inom just led.

På önskelistan får golvlampan hamna eftersom vi är i behov av en. Annars hade jag nog önskat mig allihop om jag fick:)

/D

100% Höst

Alltså vilken härlig höstvecka det varit hittills. Här vid kusten är det väldigt sällan vindstilla men den här veckan har det verkligen varit det. I kombination med lagom skön temperatur, och vackert gulnande träd blir det en stark lockelse ut i naturen, vilket jag till 100% har anammat. Och precis lika härligt som det är att vara ute, är det minst lika skönt att skapa höstmys inomhus. Värmande plädar, kuddar och tända ljus boostar jag alltid upp med så här års, morgon som kväll. Det är sannerligen en fin tid nu!!

Mot hösten

Inreda Utreda Höst_v43

Inreda Utreda_höst v 43

Foto | Daniella Witte

I morgon är min shop öppen igen. Maria är ledig så jag kommer ägna hela min torsdag där. Har tänkt skapa lite extra höstmys med härliga kvistar utifrån och tända extra många ljus.

Det känns extra lyxigt att få vara i affären eftersom jag nästan aldrig har tid till det annars.

Den har öppet 11-18 varje Torsdag så kom gärna förbi på en varm kopp om du har vägarna förbi.

Vi finns på Vinstorpsvägen 47a, Wigensgård i Lomma!!

Kram D

 

Mönster & Stänk av Okra

Minns ni den workshop jag hade äran att få vara med på i samband med att Nordsjö presenterade årets färg "Ochre gold" ? En reflektion jag fick till mig nu är att min styling inte var helt olik det nya påslakanset jag shoppat på Zara home några veckor tidigare. Lite kul!

Okratoner i sovrummet

3 Okratoner i sovrummet

2 Okratoner i sovrummetFoto | Daniella Witte

För övrigt tycker jag det kan vara roligt att bryta av med mönster här och där. När jag var på Zara Home i Stockholm föll jag omedelbart för djungeltemat med rosa flamingos och andra fina fåglar. Egentligen inte alls min stil så när jag bäddade upp med det så var det kanske en något skräckblandad förtjusning. Den känslan försvann snabbt, nu  gör det mig bara glad!! :)

/D

 

Inreda Utreda öppnar upp igen!!

Inreda Utreda forberedelser Inreda Utreda forberedelser 2Foto | Daniella Witte

Den här veckan har jag och Maria förberett i vårt gamla stall för att öppna upp min kära shop igen. På Torsdagar  varje vecka håller vi öppet 11-18 och en liten skillnad från tidigare kommer vi bjuda på en aning mer hemmahos-stämning. Butikslokalen är nämligen en kombinerad kreativ arbetsplats där alltid kaffebryggaren står på med något gott till. Så kära kunder nya som gamla, varmt välkomna till butiken för en titt och en god kopp. Adressen är Vinstorpsvägen 47a på Wigensgård i Lomma.

Hälsar Daniella & Maria!!

Ps. Webshoppen är under uppdatering den här veckan så håll utkik även där Ds.

 

Köptips | Lampan Kvist av Jonas Bolin

20974124-origpic-fbe239.jpg_0_0_100_100_500_746_100Foto | Skulpturfabriken Fina butiken Olsson & Gerthel firar 25 år med att varje vecka, i tjugofem veckor, erbjuda kunderna en generös kampanj på utvalda designklassiker. Den här veckan är det Jonas Bolin´s karaktärsfulla lampa Kvist som går att klicka hem med hela 15 % rabatt.

Det som tilltalar mig är att den är sådär brilliant ful/snygg och jag funderar starkt på att investera i en sådan själv men har inte riktigt bestämt mig ännu.

/D

I nyheternas tecken | Sinnerlig bordslampa

Daniella Witte_Sinnerlig_bordslampa (kopia)Foto | Daniella Witte Med tanke på Formex och de mängder av pressvisningar som äger rum den här veckan får min blogg följa med i nyheternas tecken.

I fredags var det premiär för Ilse Crawford´s Sinnerlig hos Ikea. Ni som följer mig på Instagram kunde se att jag inte var helt nöjd efter att ha skickat bud för att köpa dagbädden men som visade sig inte överhuvudtaget finnas i lager dagen D. Hmm, jag har aldrig varit långsint och har väl släppt det där nu…... I stället gläds jag av lampan som fick en fin plats i vår fönsterkarm. Det fick bli den största varianten då det liksom blir något mer och speciellt av den då.

Ha en bra start på veckan vänner!!

/D

 

Förvaring för kreativt kaos

Förvaring kan jag aldrig få nog av. Jag trivs bäst när allt har sin plats även om det på sina ställen råder kreativ kaos, men den röran känner jag är något av en livsstil som jag trivs riktigt bra med. STILINSPIRATIONMyIKEAStylingSinnerlig2-717x1024Foto Ikea | Styling Pella Hedeby

Den här bilden inspirerar mig mycket.  Tycker den berättar hur man på ett snyggt och personligt sätt ger ett kreativt kaos ordning och reda. Skåpet heter Björksnäs och är en av flera fina nyheter hos Ikea under hösten.

Stylingen tycker jag är klockrent härlig och är gjord av duktiga Pella hedeby för Ikea. Fler bilder kan ni kika på i Pella´s inspirerande blogg.

 

/Daniella

 

 

Gedigna textilier | Linum 2015

Om en vecka befinner jag mig i Stockhoklm för ett besök på Formex, pressvisningar och mycket annat skoj som erbjudes dessa dagar. Nyhets-utskicken, och inbjudningarna väller in och i mån om tid försöker jag planera hur mina och Maria´s dagar ska läggas upp för att få ut så mycket som möjligt av dem. linum_dag2_0288

linum_dag2_0313

linum_dag1_0113

linum_dag2_0256

linum_dag2_0275Foto | Linum via

Linum´s nyheter för hösten tilltalar mig i kombination med väldigt inspirerande bilder. Så himla fina!! Material och färger känns som vanligt gedigna och tidlösa men med en extra knorr den här gången vilket är härligt.

Med det hälsar jag den ljuvliga hösten kärt välkommen!!

/D

 

 

 

Grillkväll på stranden

Äntligen kom värmen och önskan om en grillkväll vid stranden gick i uppfyllelse. sommarkvall pa stranden_havet

sommarkvall pa stranden

sommarkvall pa stranden_grillen 2

sommarkvall pa stranden_grillen

Sommarkvall_Alskade son

sommarkvall pa stranden_tjejernaFoto | Daniella Witte

Vi var 18 personer, vuxna och barn, som cyklade på led genom Lommas kvarter ner till havet och stranden. Grillarna var med och jag fick äntligen tillfället att premiärgrilla på den jag fått av Eva Solo. Utan att överdriva: Wow, vilken kvalitet! Perfekt grillning blev det och trots glödande kol inuti fanns det inte en tillstymmelse av hetta utanpå grillen. Enkel att ta med och dessutom snygg i sin design.

Barnen lekte ute i vattnet ända in i mörkrets timmar och vi var de sista som lämnade platsen. Vilken kväll!!

Det är det här som är en del av livets bästa njutning. Att i all enkelhet få umgås med vänner, vara i naturen och så tydligt känna den kärlek som finns i luften mellan oss alla som ägnade kvällen tillsammans.

/D

 

 

 

 

Glasklara val

Är man i Småland kan man bara inte åka därifrån utan att besöka något av glasbruken däruppe. Skrufs glasbruk var vårt mål den här gången och det visade sig vara en riktig tiopoängare. Det var alldeles för tunga påsar vi bar på när vi lämnade stället ;) Skruf_glas_1

Skruf_glas_2

Skruf_glasFoto | Daniella Witte

Ja, där hade ni mina fina fynd från Skrufs glasbruk, som för mig verkligen var glasklara val.  Känner mig såå nöjd :) Om ni inte visste det redan så är det upp till halv priset  när man handlar på bruket. Väl värt en runda dit alltså.

Det finns dock en stor vas till som fick följa med hem, - ja den med en härligt generös rund form. Ni vet säkert vilken jag menar. Den lovar jag att visa er en annan dag.

Kram D

Köptips | Avlstningsbordet är från Caroline Ek design ( går att beställa av mig ) och det fina huvudet är av Lisa Hammar / Olsson Gerthel.

 

Mitt bästa vinglas

Den älskare av glas jag är har jag lyckats samla på mig en mängd olika genom åren. Jag kan erkänna att jag har alldeles för många men känner ändå att jag inte har nog. Märkligt kan man tycka men det är sannerligen något visst med alla vinglas i dess olika form utföranden. Semesterbordet

Mia Lindvall_terrassenFoto | Daniella Witte

Tillsammans med mina vänner som varit här på middag i sommar har vi kommit fram till favoritglaset just nu. Vi var rörande överens om att vinsglaset med den slanka formen från Eva Solo gav den bästa känslan och smak till det friska sommarvinet. Skål för det!!

/D

HÖSTNYHETER

Som en stolt gammal Ikea-medarbetare kan jag faktiskt tycka att firman senaste åren varit dåliga på att hänga med i trender och den snabba utveckling inredningsvärlden skapat fram. ikea_news_5

ikea_news_4

ikea_news_3

ikea_news_2

ikea_news_1Foto | Ikea

Nu  äntligen händer det något!!

Ikea lansera i Augusti den ena tilltalande produkten efter den andra…………….Och det går inte heller att ta miste på att det stora företaget satsat på snyggt stylade bilder med produkter i RÄTT miljöer. -Ännu ett bevis på att den visuella bilden säljer mer än vad vi kanske tänker att de gör…………….

 

Själv ska jag hänga på låset i mitten av Augusti då Ilse Crawford  släpper sin kollektion.

/D