Stilleben

Neutralt läge

Efter en intensiv tid av fullt pådrag med mässor och pressvisningar har i alla fall jag fått mer än tydligt för mig att det är färg som gäller just nu. Jag älskar det men känner mig något överfylld av dessa likasinnade trendintryck och måste därför neutralisera för att komma åt min egen kreativitet och stil. Uppe i min studio har väggarna andats färg en bra tid nu så i går åkte målarfärgen fram. Kulören VIT gav väggarna "nytt" liv.

I dag tänket jag därför passa på att inspirera er med en ljusa, neutrala toner och samtidigt berätta hur mina utvalda kulörer påverkar våra sinnen.

1Neutraliserat

VITT sägs vara kulören för renlighet, lycka och godhet. Den neutraliserar och skapar i sig själv ett ljust lugn. Kanske inte konstigt att alla vita hem dominerat så länge inom inredningsvärlden.

3 Neutraliserat

BRUNT är människans jord. Den är förknippad med alla naturliga och organisika ting men har också en maskulin framtoning. Kulören ger en känsla stabilitet och pålitlighet.

2 Neutraliserat

Foto | Daniella Witte

Som en naturlig accentfärg har jag använt GULT. Kulören är optimistisk och beskrivs främst som färgen för solsken. Den är energifylld och upplyser om lycka och glädje.

Ja, jag inser ju här att med dessa positiva färger skulle man faktiskt kunna klara sig hur fint som helst i mitt neutrala läge. Eller vad säger ni? :)

Kram D

 

Sandberg | Trendrapport våren 2016

I veckan släppte bästa Sandberg tapeter sin trendrapport för våren 2016. Det är mindre konsumtion och hållbarhet som ligger som en stadig grund för hela rapporten, vilket känns väldigt befriande och sunt. Hur når man dit då? Hanna Wendelbo Hansson som är Creative Director på Sandberg menar att hittar vi vår inredningsstil,  blir vi också mer trygga i den vilket gör att vi då också konsumerar mindre. Ja, hon är verkligen klok den kvinnan!!

I morgon den 21/2 släpper Sandberg ett test där du kan få fram vilken stil du tillhör. Missa inte det!!

Trend report spring 2016

Trend report spring 2016

Jag valde att visa två av mina favoritbilder från rapporten. Alla är gestaltade med vackra stilleben, stylade av Charlotte Ryding och Emma Fischer, förevigade av fotografen Jonas Berg. Och trendrapportens fyra personligheter är följande:

Sökaren

Söker efter lugn och harmoni vilket resulterar i ett intresse för aktiviteter som yoga och mindfullness. Det avspeglar sig i hemmet som är ljust och mjukt. Dekoren är sparsmakad med några få älskade och utvalda, gärna skulpturala, möbler och detaljer.

Odlaren

Uppskattar allt som växer, blommor och grönsaker blir till hoppfulla symboler för livskraft och framtidstro. Naturen avspeglar sig i hemmet med blommande väggar och en dekor i ständig förändring beroende på vad säsongen har att erbjuda.

Samlaren

Älskar att hitta skönheten i det bortglömda och ratade och går gärna på skattjakt på loppisar och second hand. Fyller hemmet med en salig blandning av mönster, färger och föremål som har egen historia och minnen.

Upptäckaren

Fyller sitt hem med upplevelser och berättelser i form av föremål som tagits fram av en speciell teknik eller från resor till fjärran länder. Hemmet är ofta personligt och internationellt med mönster och texturer i oväntade färgkombinationer.

/D

Kungsliljan

Måndag och just nu förgyller Kungsliljan vårt hem med sina klockor med sina schackrutiga blad. plantering i glasvas_kungslilja 3plantering i glasvas_kungslilja 2plantering i glasvas_kungslilja

Foto | Daniella Witte

Tycker det är extra fint när man kan se lite av lökarna och jorden så jag planterade den i en guldfiskskål som jag hittade på loppis en gång. När vi njutit klart av dessa och blomaningen är över kommer jag plantera ut den i trädgården där den få leva som en perenn.

Kram D

 

February mood

Det är lite av en mellanperiod nu. I alla fall om man tittar hemma hos mig. Mycket huvudbry med jobb och vardagspussel resulterar ofta i en ganska avskalad touch runt om kring mig. 2_Svart skap_februariSvart skap_februari

Foto | Daniella Witte

Endast en gren får pryda mitt stilrena och kanske lite tråkiga stilleben på det svarta skåpet. Men å andra sidan behöver jag dessa perioder för att ladda med ny härlig inspiration. Och jag är inte orolig för nästa vecka vet jag att det kommer fyllas på av den varan både här och där. Det är Designgala, Möbelmässan och allt annat skojigt som jag talar om. Helt klart en höjdpunkt på året!!

Nu bär det av till Kristianstad och Sveriges Radio. Jag ska vara med som fikagäst hos Helene Persson kl 10.30. Kul, ellerhur !! :)

/D

Det svarta skåpets "unika"

I bland är det roligt att granska och rannsaka sig själv. Synade mig själv genom det svarta skåpet och vad som pågått ovanpå det………….. Daniella Witte_Det svarta skapet

Foto | Daniella Witte

Alla bilder är från mitt Instagram-konto och varje gång jag faktiskt gjort min lilla förändring på det svarta skåpet, så har det verkligen varit i syftet att få en förändring.

Man kan ju se ganska tydligt att jag lurat mig själv oavsiktligt. Det jag kände i förändringens stund var unikt och nytt för mitt öga var i själva verket "same same but different",  förutom en och annan enstaka utstickare då förstås, där den svarta Kubus-skålen bytt plats ;)

Hursomhelst har jag i alla fall njutit av den lilla förändring som skedde på skåpet i stunden. Och det är väl ändå det som är huvudsaken. Njutningen av det som vi har omkring oss just nu!!

Kram D

Det förtjusande unika

Vi har alla alltid något  som vi av någon konstig anledning fastnar extra mycket för och som man aldrig någonsin kan ha för många av. Ja, inom rimliga gränser då, men ni fattar vad jag menar. Jag har kommit på mig själv och märkt att just kannor börjar bli en sådan attiralj jag troligen hade kunnat fylla ett helt skåp fullt med i fall det skulle behövas.

1_DW_Kannor

3_DW_Kannor

4_DW_Kannor

Foto | Daniella Witte

Jag har inte alltid samlat på dem men under det här året har jag gått från typ en keramikkanna till typ tio. Det är nästan en var månad. De flesta är loppisfynd och det är dom jag också är mest nöjd med eftersom de är helt unika.

Det ska bli intressant och se hur många kannor jag kommer upp i under nästa år. Oavsett om det blir fler eller inte så har jag bestämt en sak i alla fall och det är att mina inköp jag gör till hemmet under 2016 ska vara unika. Hantverk kommer alltså gå före massproduktion och vet ni vad,  bara tanken på det känns väldigt, väldigt bra!!

Kram D

Konsten att njuta av stunden

Jag känner att dagarna bara rinner i väg nu, och snart är det jul. För att inte missa det mysiga på vägen är jag nuförtiden (man blir som tur är klokare med åren) noga med att planera in de där stunderna när man bara sitter ner och njuter av det goda och av hur bra man faktiskt har det. 1 Cozy Christmas

2 DW_Cozy ChristmasFoto | Daniella Witte

Bilderna i dag vill jag ska inspirera till just detta. Att exempelvis i all enkelhet samla julklapps-inslagningen kring bordet tillsammans med någon man tycker om, eller varför inte helt i sin ensamhet. Ett tänt ljus, doftande varm dryck och en skön jazzig julmeodi i bakgrunden räcker för att varva ner och komma i rätt mood.

De varma tonerna har i dagens bilder fått dominera. Det mörkbruna metallbordet av Caroline Ek är så väldigt behagligt i sin färg tycker jag. Mörkt trä och värmande mässing passar bra till.

För att fräscha upp det gyllene så har jag satt upp en grå tapet från Boråstapeter som har en väldigt snygg linnestruktur, pappstjärnor i en närliggande ton och linneservetten som fint bryter mot trädetaljerna i valnöt och mässing.

/D

Fixa en mysig & kreativ hörna

För mig handlar inredning om att i balans med varandra kombinera funktion med det visuellt vackra. Skapade en mysig hörna med kreativa inslag som öppnar upp för pyssel läsning och mys.

Novemberinspiration 3

Novemberinspiration (kopia)

Novemberinspiration 2

Foto | Daniella Witte

Hur får man det mysigt då?

-Jo, här har jag först valt grå, lite mörkare toner som automatiskt bjuder in till ombonad och mys. Olika material, hårt och mjukt ger dynamik då det mjuka främst står för den inbjudande hemtrevnaden. Det lilla bordet rymmer både ljusstakar och pyssel. Med sin dämpade mässingsskiva ger det helheten glöd och värme som också gör sig fint ihop med ljusen när de är tända. En tavla med personlig anknytning förstärker trygghetskänslan.

Inte att förglömma är den enkla blomman som sätter pricken över iét och som står för livet i hela samlingen.

Ha nu en fortsatt fin dag!!

/Daniella

Med naturen som inspiration

Mina fotouppdrag avlöser varandra och vid det här laget är det ingen slump att jag gång på gång gör bilder som har en tydlig anknytning till vår natur. Kan nog såhär påstå att det är lite av mitt kall. DW_skogsgron_blog

DW_skogsgron_kollage_blogFoto | Daniella Witte

De här bilderna är ett urval från mitt senaste jobb till Femina som kommer ut i butik den här veckan. Ett tapetjobb som helt är inspirerat av naturens färger.

Jag tycker det är väldigt kul att kombinera bilder inomhus med utomhus för att göra en tydlig koppling, men också för att ge det där "speciella livet" till jobbet som helhet. Det här är ett väldigt bra exempel på vad jag menar med det.

Kram D

 

Årets bästa inredningsblogg

Ja, vilken är den bästa inredningsbloggen? Kriterierna för hur man mäter fram det kan nog bara läsarna bestämma. -Just det, det är endast NI som kan veta det. HostfonsterFoto | Daniella Witte

-Visste ni att nu och fram till den 25/10 finns möjligheten till att faktiskt nominera den inredningsblogg man har som sin allra största favorit. Elle Decoration har nämligen tagit fram en ny kategori till sin årliga designfest och pris-utdelning som nästa gång hålls på Café Opera den 8:e Februari 2016.

Hur du går till väga för att nominera DIN favoritblogg hittar du här!!

Ha nu en fin måndag!!

Kram Daniella

 

Personlighet vara längst

Still life fall 1000pxFoto | Daniella Witte Ett sätt att skapa en personlig stil är att blanda hej vilt, eller nåja nästan i alla fall. Grunden till att lyckas skapa harmoni med saker från olika stilgrupper  är att vara konsekvent i valet av framförallt färger och material. Färgerna ska vara närliggande ton i ton och materialen i fin kontrast till varandra. Just nu gillar jag den dovare färgskalan som här och var får några upplyftande ljusglimtar.

Så jobbar jag och det fungerar, jag lovar!!

/D

Köptips: Nästan alla saker är från min shop

 

Ljuset

Det är inte bara fåglarna som börjar kvittra över vackert väder och värmande strålar. Ljuset 3

LjusetFoto | Daniella Witte

Jag mår för det mesta fantastiskt bra av ljuset och kände det så starkt i dag att jag var tvungen att föreviga den positiva känslan där jag satt och tittade på skuggspelet som vackert svepte in över väggen.

I morgon när regnet öser ner ska jag försöka ta fram samma känsla igen. Hoppas det funkar!

/D

 

 

Naturens kraft

Min största drivkraft och inspiration har alltid varit naturen. När jag är ett med den är min kropp och själ hel. När jag däremot är stressad och överarbetad tappar jag det lätt och halkar då gärna in på områden där jag inte har att göra……. Krasst uttryckt kanske men det ligger faktiskt mycket i det, för när jag får jobba med naturen som verktyg känns det bara så rätt och då på ett sätt som är svårt att förklara.

DW_Naturens kraft_arbetsro_blogg

DW_Naturens kraft_inramat_blogg

DW_DW_Naturens kraft_hallinspo_bloggFoto & Styling | Daniella Witte

Den här veckan och nästa har jag två fantastiska uppdragsgivare som jag jobbar för. Mitt uttryck är fritt men jag kommer i båda jobben hålla mig till de element jag känner mig mest skapt för. Naturen. Även om det är superhärligt så är det inte bara doften av granbarr, kottar och skön luft vi pratar om. Nej, tar man sig bara noga igenom marken kan vi hitta massor av nya vinklar och energier att skapa något intressant av och det är just det som är naturens kraft enligt mig.

Kram D