Hemma

Green influences with a soft "Giveaway"

Det behövs inte så mycket för att skapa ny energi i inredningen. Krispiga gröna detaljer lyfts nu fram härhemma. Julpyntet är snart ett minne blott och jag vill nu bara ha ett värmande och energigivande ljus som sprider sig genom våra rum.....

DW_soffa_gront

Tröttnar aldrig på vår rå-slammade vägg. Den sätter en skön karaktär till inredningen i sin varmgrå ton. Jag har bestämt mig för att den nu ännu mer ska få sätta en slags röd tråd här hemma. Vår inredning här går ton i ton med väggen och endast några gröna detaljer får sätta färg.

DW_landskap_gront_sol

Precis utanför vårt köksfönster ser det ut såhär i dag. Ett soligt dis breder sig ut över de svagt gröna fälten. Jag känner en stor inspiration att låta hemmet färgas av just den här vyn.

DW_soffa_gront_kudde
DW_soffa_gront_plad_1

Foto | Daniella Witte

I soffan ligger en ny grön kudde som jag fick i julklapp av en mycket kär vän. Den är handgjord och inköpt på Ikeas museum uppe i Älmhult. Så fin!

Den härliga pläden i soffan är också grön men i en mer dämpad grågrön ton. Jag säljer den i min butik och är vävd i en mix av bomull och linne, 130 x 170 cm och kommer från Tell Me More.

Just nu har ni läsare chansen att få just en sådan här pläd av mig i nyårspresent. Det enda ni behöver göra är att skriva i kommentarsfältet vad ni önskar se mer av i min blogg under 2017. 

Vinnaren drar jag på nyårsafton. Lycka till!

Kram D

Mitt sommarrum

Själv njuter jag just nu av en underbart skön värme i Portugal men vet samtidigt att en hel del av er tampas med gråa moln och trista regnskurar. Jag passar därför på att reposta en inspiration jag gjorde i mitt inglasade utrerum för några år sedan. Ett njutbart rum som suddar ut gränserna mellan ute och inne känsla året om, oavsett väder. Bordet - Vår och sommar 1000 (1 av 1)DW_Bordet - Vår och sommar 1000pxl (kopia)DW_Fåtöljen - Vår och sommar1000 (kopia)

Fåtöljen detaljer - Vår och sommar 1000pxlDW_Stegen stilleben - Vår och sommar 1000pxl (kopia)DW_Stegen vilda blommor - Vår och sommar 1000pxl (kopia)Foto & Styling | Daniella Witte

Här möter trädgården interiören på ett perfekt sätt. Det inglasade rummet ligger i norr och har därför aldrig något störande ljus som irriterar. Här är det bara tyst, lugnt och skönt. Ett perfekt ställe för avkoppling en ledig dag.

 

Kram Daniella

Mitt hem | Snart i Elle Decoration

Det har varit på G länge. Jag har dragit ut på tiden lite, men nu äntligen är bilderna av mitt och min älskade familj´s kära hem klara och överlämnade till Elle Decoration´s redaktion. Och texten den är skriven av bästa Emma Persson Lagerberg. Daniella Witte_Poolsidan

Foto | Daniella Witte

Den 26/7 kommer Augusti-numret ut i butik och då kommer mitt hem fylla hela 12 sidor - i Sveriges bästa inredningsmagasin! Inte klokt egentligen, att mitt hem kommer publiceras i ett magasin som jag endast hade en dröm om för bara några år sedan..........

Måste erkänna att jag är lite nervös. Hoppas ni ska gilla det!

Kram :)

Helgen

Helgen har mest handlat om att ta igen energi och göra det vi bara har haft lust till i stunden. En skön helg helt enkelt! Daniella Witte_helgkollageFoto | Daniella Witte

Morgonsolen lös med sin närvaro på våra renbäddade lakan. Ljuvlig känsla!

Jag passade också på att ta lite testbilder inför ett kommande jobb......

Julius den stackaren har varit förkyld och febrig så det har varit mycket mys med honom. Får bli Vab för mig i dag och ett litet besök hos doktorn.

Önskar er en fin måndag! /D

Veckans fina paket

I veckan kom det levererat fina paket. Välkomna allihopa på sitt inspirerande vis. 3 Veckans fina paket2 Veckans fina paket

Från IKEA kom boken om Ingegerd Råman och hennes kollektion VIKTIGT, som släpps i Maj. Boken är verkligen lika enkel och vacker som hennes design, och som henne själv också för den delen. I ett annat paket fick jag en välskapt ljuslykta i design av Skruf glasbruk, från Rum 21 och i det tredje två skålar ur serien Kastehelmi från Iittala, med avsändare Royal Design. TACK SÅ MYCKET allihop!!

1 Veckans fina paket

Foto | Daniella Witte

Och sist men inte minst denna vecka kom solen, verkligen som skänkt från ovan. Tack så hjärtligt för det sol, säger jag.

Sol till er! /D

Favoritsoffan

Är inne på min andra dödströtta vecka och kan inte fatta varför jag är så slut i både kropp och själ. Troligen är det väl någon årstidsfas man hamnat i, så jag hoppas det vänder snart. Träning, god kost och vila brukar ju hjälpa så det boostar jag mig med just nu. DW_favoritsoffan_sova

-Ja, när man är så trött händer det att jag bara måste ta en liten "power nap" på eftermiddagen. Det gör jag , och min man också för den delen, ofta skavföttes, i vår absoluta favoritsoffa. Den är perfekt placerad i köket där allt händer. Över lag är det faktiskt den plats vi helt klart utnyttjar mest tid kring.

DW_favoritsoffan

DW_Favoritplatsen_murade spisen

Soffan omges av både kök och matplats men det bästa av allt är att den står precis framför den murade spisen. Den värmer gott i vårt hus från 1907 och det är till den (och soffan) hela familjen dras till per automatik under vintermånaderna........

DW_favoritsoffan_katten..........och vår katt Rolf är alltid också med. Ofta liggandes på någon sovande mage eller pladask på golvet framför den värmande brasan. Om han inte sitter i fönstret och spanar på fåglar förstås :)

Nu önskar jag er en fortsatt skön fredag. Här lyser solen vilket faktiskt piggar upp en hel del.

Kram D