Personligt

Jag som inredare och inspiratör

Foto | Daniella Witte

Är ni nyfikna på hur jag drivit fram mitt varumärke som bloggare, inrednings-stylist och vad som får mig på fall i inredningsvärlden?

För några dagar sedan lade jag ut den här bilden i mitt Instagram-flöde. En vink om att jag varit med i en intervju i magasinet Inspiration My Home som går ut till alla hushåll i storstadsregionerna. Ville i dag mest tipsa er om att ni nu kan läsa intervjun digitalt. Ni hittar den här!

Nu ska jag kila upp och titta på mitt favvoprogram, Husdrömmar!

Vi ses i morgon. Kram D

I senaste Runners world

Ni kanske har lagt märke till i mitt Instagram-flöde att jag på min fritid gärna är ute och springer. I senaste utgåvan av Runners World är jag med som månadens profil och hela intervjun kan ni just nu läsa i magasinet. Lite kul är det allt att dem snappat upp mig där :)

Daniella Witte_portratt_runnersworld_2_sv

Foto | Fredrik Witte

Mitt mål med löpningen är i första hand för att må bra i kropp och knopp. Jag vill inte att min träning ska vara anknutet till prestation eftersom jag har tillräckligt av den varan i mitt jobb. När jag är ute på mina rundor frigörs stress samtidigt som mina kreativa sidor öppnas upp för nya idéer och intryck. Att löpträna har helt enkelt bara en själsligt positiv inverkan på mig.

Jag har aldrig sprungit ett lopp men den 7:e Maj ska jag faktiskt springa loppet Run Stockholm. Ett lopp som är på 5 eller 10 km och som tar en runt i några av Stockholms absolut vackraste miljöer.

Jag har fått äran att vara den "kreativa inspiratören" för hela loppet. Starten går från Kungsträdgården där jag kommer ha mitt eget tält för #TEAMWITTE . Om ni vill springa med mig och dessutom bl.a. få grym professionell pepp och tips innan start ska ni anmäla er till loppet och uppge koden #TEAMWITTE.

Kom igen nu och spring med mig!!

Kram D

Glad fredag & bronsmedalj till mig

1 Helgbuketten

Foto | Daniella Witte

Jag fick precis reda på av en kär och trogen läsare att jag blev den tredje bästa inredningsbloggen i Sverige enligt Cision´s jury. Hurra, så roligt!!

Värt att nämna är att jag besegrades av Underbara Clara och Trendenser vilket verkligen bara känns som en riktigt stor ära.

Tusen tack för detta Cision , och en riktigt glad fredag till er mina läsare. Det är ni som gör att jag bara fortsätter glädjas åt att blogga!!

Stor kram från Daniella

2016 års karameller

Hoppas ni all hade en stämningsfull kväll igår. Precis som min kära vän Kristin så bjuder även jag på några utvalda karameller från 2016.... A4494BE5-D60B-4664-8404-CBE2511CB4D5

Foto | Daniella Witte

  1. Mitt hem i Elle Decoration. Väldigt kul men samtidigt lite vemodigt och ångestladdat. Om det blir en nästa gång kommer jag inte plåta det själv..... Man lär så länge man lever!
  2. Otroligt roliga jobb för Ikea Livet hemma har delvis präglat hela 2016. Min utvalda bild är en av mina personliga favoriter. Älskar att jobba med ljuset när jag skapar en bild.
  3. Naturens kraft och magik ger mig inspiration och välmående. I min vardag längtar jag jämt efter att få vara ännu närmare de vackraste delarna av den.....
  4. Ett fint samarbete och hantverk. Handgjord bruks-keramik av mig och Ann-Katrin Braf som jag hoppas vi ska utveckla till något ännu mer framöver.
  5. Inspirationsjobben jag gör för Elle Decoration är de mest utvecklande men också de svåraste. Jag växer genom dem och tillåter mig testa nya uttryck. Är så tacksam över att Svante ger mig detta förtroende. Kika gärna in i min portfolio!
  6. Enkelhet när den är som bäst.
  7. Jag mår extra bra när ljuset strålar in genom våra fönster därhemma. Ljusets kraft är ovärderligt.
  8.  Kunde aldrig ana att vårt poolbygge skulle ge så mycket glädje och livskvalitet. Här har vi ägnat väldigt många härliga stunder under 2016.
  9. En omtyckt bild från bloggen som jag känner fått en ny gnista och framgång under året. Dessutom blev jag för andra året i rad nominerad till Årets Inredningsbloggare. Så himla kul!! Om ni inte har röstat har ni nu chansen att göra det här fram till den 9/1. 

Ha nu en skön nyårsdag fina ni!

/Daniella

Mitt mål för 2017

Ett av mina mål 2017 är att på riktigt satsa på min hälsa. Träning är en superviktig del för mig i livet, för att må bra, vara kreativ och inspireras. Jag har alltid löptränat men nu ska jag ta mig an en för mig helt ny utmaning, att springa ett löparlopp.

SPRING7

Den 7 maj ska jag springa Run Stockholm. Ett lopp, 5 eller 10 km, som startar i Kungsträdgården och går förbi Slottet, över Riddarholmen, till söders höjder och upp till Skinnarviksbergets topp, med en fantastisk utsikt över Stockholm!

Inte nog med att jag ska springa loppet, jag har också tackat ja till att vara en av inspiratörerna inför loppet. Tveka därför inte att anmäla dig till #TEAMWITTE och möt mig i Kungsträdgården för lite pepp, experthjälp från Salomonrunning och lyckoönskningar. Min anmälningskod #TEAMWITTE ger dig dessutom 50 kr rabatt.

Under våren kommer ni att kunna följa min träningsresa till Run Stockholm den 7 maj. Målet för mig är som all träning att njuta av stunden, få ny inspiration, hälsan och genomföra mitt första lopp. Tiden är därför inte den viktigaste för mig.

Såklart att ni ska hänga på!!

/D

Mot Barcelona....

Veckan har varit den mest krävande på länge. Med en ihopbiten käke och en jäkla envishet slutade den trots allt med flaggan i topp. Tack och lov!! image image

Foto | Pia Ulin

Motgångarna den här veckan satte verkligen prövning på både min uthållighet och mitt humör. Jag fixade det och kan i dag känna en extra styrka och ett skönt lugn inom mig. Dessa tar jag med mig i morgon då jag drar jag till Barcelona för en veckas workshop med stjärnfotografen Pia Ulin.

Är så glad att jag unnade mig den möjligheten och lika glad är jag över att jag fick med mig fina Kristin på tåget. Ser fram emot en inspirerande och givande vecka tillsammans med henne!!!

Kram Daniella

 

Mitt sommarrum

Själv njuter jag just nu av en underbart skön värme i Portugal men vet samtidigt att en hel del av er tampas med gråa moln och trista regnskurar. Jag passar därför på att reposta en inspiration jag gjorde i mitt inglasade utrerum för några år sedan. Ett njutbart rum som suddar ut gränserna mellan ute och inne känsla året om, oavsett väder. Bordet - Vår och sommar 1000 (1 av 1)DW_Bordet - Vår och sommar 1000pxl (kopia)DW_Fåtöljen - Vår och sommar1000 (kopia)

Fåtöljen detaljer - Vår och sommar 1000pxlDW_Stegen stilleben - Vår och sommar 1000pxl (kopia)DW_Stegen vilda blommor - Vår och sommar 1000pxl (kopia)Foto & Styling | Daniella Witte

Här möter trädgården interiören på ett perfekt sätt. Det inglasade rummet ligger i norr och har därför aldrig något störande ljus som irriterar. Här är det bara tyst, lugnt och skönt. Ett perfekt ställe för avkoppling en ledig dag.

 

Kram Daniella

Mitt hem | Snart i Elle Decoration

Det har varit på G länge. Jag har dragit ut på tiden lite, men nu äntligen är bilderna av mitt och min älskade familj´s kära hem klara och överlämnade till Elle Decoration´s redaktion. Och texten den är skriven av bästa Emma Persson Lagerberg. Daniella Witte_Poolsidan

Foto | Daniella Witte

Den 26/7 kommer Augusti-numret ut i butik och då kommer mitt hem fylla hela 12 sidor - i Sveriges bästa inredningsmagasin! Inte klokt egentligen, att mitt hem kommer publiceras i ett magasin som jag endast hade en dröm om för bara några år sedan..........

Måste erkänna att jag är lite nervös. Hoppas ni ska gilla det!

Kram :)

Flygarfredag

När jag satt där på moppen, på väg till våra fina grannar som vid den tidpunkten redan hade grillen klar, kunde jag inte ana att jag en timme senare skulle ta min första flyglektion............. Flygarfredag_DaniellaFlygarfredag_Fredrik

Våra mopeder har blivit en kul grej här hemma. Här ser ni Fredriks senaste renoveringsprojekt som han ägnat hela vintern till att göra som ny. Eller hur är den bara så himla fin?!!

Flygarfredag_moppeparkeringFlygarfredag_klotlönn

Älskar den här synen som man möts av när man kommer in på grannarnas typiskt skånska innergård. Klotlönnen är nog någon av de finaste jag sett. Här grillade vi och åt gott och under middagen sa Per plötligt att han ville ge mig min första flyglektion.

Jag har länge velat flyga så jag givetvis tog jag chansen direkt.

Flygarfredag_daniella flygplan_lektionFlygarfredag_i kvällssolen

Medan Per gick igenom planet och checklistan med mig satt publiken skönt och njöt i kvällssolen i väntan på den kommande flygningen.

Flygarfredag_daniella flygplan_lektion 1

Så var jag på rull och den kommande halvtimmen flög vi över Malmö, Öresundsbron och hade sikt mot hela Falsterbo och Skanör. Det var en fantastisk upplevelse som jag fortfarande känner långt in i själen.

I min koncentration på flygningen, glömde jag tyvärr kameran för en bild ovanifrån.

Flygarfredag_julius lektion 1

Foto | Daniella Witte

Den som nog ändå var lyckligast den här fredagskvällen var Julius. Han fick äntligen också flyga med sin idol. Den här stunden hade han väntat på länge, och den lyckan man såg i honom när han hade landat var obeskrivlig. Tror faktiskt här att vi har en blivande pilot och flygplansägare om några år.

Kram D

@daniellawitte

Det känns helt galet men snart har jag hela 70 000 följare på Instagram. För mig är det nästan overkligt men samtidigt otroligt roligt såklart. Daniella Witte instagram 70000

I mitt Instagram-flöde delar jag med mig av glimtar som händer här på bloggen men också trevliga samarbeten och spontana inspirationer i vardagen. Naturen är som ni säkert vet min allra största inspiration. Jag delar därför såklart också med mig av en hel del bilder från mina stunder där ute......

Mitt Instagram-konto är inte bara en inspiration för mina läsare utan också ett verktyg/moodboard för mig själv och mitt skapande.

Kika gärna in och häng med mig här för mer daglig inspiration!!

 

Kram Daniella

Bästa den här veckan!!

Härligt med Fredag!! Veckan har gått i rasande fart med flera höjdpunkter. Här är mina bästa.

Morgonsol

Morgonsol har guld i mun.... Två riktigt tidiga morgonpromenader har det blivit i soluppgången den här veckan. En helt underbar känsla som varar hela dagen.

shop_kristin-Lagerqvist-5939

Min väldigt kära och otroligt inspirerande bloggkollega Kristin Krickelin öppnade i veckan sin helt nya sajt där hon säljer sina limiterade fotografier. Jag tycker väldigt mycket om dem alla men den här blev jag totalt förälskad i. Den heter Changed locations och ligger nu på posten och väntar på mig.

Mia_the best assistent

Och så Maria, min allra bästaste vän och assistent. Hon jobbar för mig två dagar i veckan och gör verkligen ett helt fantastiskt arbete. Vet faktiskt inte hur jag hade klarat mig utan henne. Är så tacksam!!

Nu önskar jag er en mysig Fredag!!

Kram D