Design

On my wishlist

Nystarter är för mig det bästa som finns. Under lediga dagar hinner jag reflektera och sätta upp mål för det nya året. Där ingår också några lyftande tillskott i mitt hem. 56336_d2828bf764fcf3def9c46c4add2967b651564_f7d369a4f07d1bb06ad07d0d5f3b80b9-2

Foto | Gubi

I en design inspirerad av anatomin från en skalbagge. Beetle Chair från Gubi har enligt mig allt man kan önska sig av en stol. Älskar den elegant runda formen mot de stilrena benen i stål. Eftersom jag provsuttit den ett antal gånger vet jag också att den är riktigt skön vilket verkligen inte alla snygga stolar lyckas leverera.

Dem står högt upp på min önskelista och här hemma skulle fyra stycken Beetle chair bli helt perfekta kring vårt runda matbord.

/D

Ambassadör för Linum

För ett litet tag sedan fick jag förfrågan om att bli ambassadör för Linum. -Ja, ni vet det Svenska textildesign-företaget som på senare tid verkligen dragit blickarna åt sig. Snygg design i inspirerande bilder, som enligt mig har förmedlat trender och hållbarhet på samma gång. Daniella Witte_linum_kudde

Foto | Daniella Witte

Jag tackade ja till förfrågan eftersom Linum, rent stilmässigt alltid har tilltalat mig väldigt mycket. Dessutom står de för bra värdegrunder som jag stöttar.

Som ambassadör kommer jag visa er hur en del av Linum`s produkter flyttar in och får en fin plats i mitt hem. Jag skulle aldrig tvinga in någonting. De kommer vara noga utvalda av mig själv. Alltså inget överflöd, utan snarare några inspirerande guldkorn här och där.

I soffan ser ni kuddarna Lang och Gable kuddfodral från höstkollektionen. Underbara i både färg och kvalitet och passar helt perfekt i vår grå soffa nere i vardagsrummet. De sätter den där dämpade blåtonen med en gnutta brända nyanser som gifter sig så fint ihop med min läderstol.

/D

Dessa blev mina Formex-favoriter!!

Hej hej!

Här kommer en liten rapportering från dagens Formex-besök som jag bl.a delade med den här härliga tjejen.

Jag tillhör dem som blir trött i huvudet redan efter en timme på mässa, vilket resulterar i att jag alltid glömmer några viktiga utställare....  Här kommer i alla fall det som jag kikade på och föll för mest. Bildernas dåliga kvalitet får ni ha överseende med ;)

Formex2016_trendrestauranFormex2016_trendrestaurang paradis

Tina Hellbergs trendrestaurang var verkligen superfin. Både färgkombinationerna och produkt-kordineringen gav mig habegär. Fick en vag influens av Afrika och jag märker att jag just nu faller väldigt mycket för den brända rödbruna tonen.

Formex2016_trendrestaurang fat 2

Faten, ja keramikfaten ville jag ta med mig hem direkt. Så vackra och handgjorda av Christel Thue.

Formex2016_utställning

En hörna till som var snyggt inredd och stylad av Tina och hennes team.

Formex2016_burkarFormex2016_krukor

Lika mycket gillade jag keramikaskarna med den skojiga lock-toppen och så krukorna förstås. Designade och tillverkade av Klei.

formex_Kristin__Lagerqvist-4456

Galet nog så kom jag på när jag lämnat mässan att jag i allt vimmel glömt bort min finaste bloggkollega Kristin och hennes försäljning av den grymt inspirerande boken Strömma. (Bild: Kristin Lagerqvist)

Hur detta nu kunde hända vet jag inte. Förlåt så himla mycket Kristin!

Formex2016_Emma von BrömsenFormex2016_Ylva skarp

Kajsa Cramer, Emma von Brömssen och Ylva Skarp delade monter. Ett väldigt lyckat koncept där allt var fint och tilltalande. Gillade både Emma´s och Ylva´s print mycket. Tycker ni inte att Ylvas motiv också drar mot det Afrikanska hållet? En trend kanske?

Formex2016_Mateus

Mateus nya krukor som är designade av Filippa Lundahl fick nog många till att skriva en order. De syntes överallt i utställningarna och känns som en produkt som kommer hålla över tid. Bra där!

Formex2016_House Doctor

Galet snygga kontorsprylar hade House Doctors nya koncept Monograph. De här smäckra ritverktygen kommer jag köpa hem.

Formex2016_Village

Omtalade Village hade bara fina saker.  De talade verkligen för både hållbarhet och svenskt hantverk. Där fanns spännande gjutgärns-produkter och sen de här fina vaserna, framtagna i samarbete med Skruf glasbruk. Village kommer vi garanterat se mer av framöver. Kul och inspirerande på alla sätt!

Formex2016_eva solo

Eva solo överraskade med den här underbara grytserien. Rustik och väldigt tilltalande i sin form. Vill byta ut mina gamla kastruller nu.

Formex2016_kristina stark_

Kristina Stark fick mig att vilja investera i ännu en kanna...... Är den inte helt underbar?!

Formex2016_AEO monter

Slutligen har vi AEO-studio som hade vågat en ljuvligt fin, brun monter med gröna och svarta detaljer. Vaserna gjorde succé och blev dessutom nominerade till Formidable 2016. Bra jobbat Anna!!

Nu får jag nog blunda en stund. Det är än ett par timmar kvar till tåget stannar i Lund.

/D

JIMSCH | URBAN WINTER GARDEN

Det närmar sig Formex och nyheterna i inredningsvärlden börjar svämma över i mailboxen. En nyhet som har sin premiär just på Formex är Jimmy Schönning`s designsamarbete med Interstil. Hans kollektion heter JIMSCH -Urban Winter garden och är framtagna med en tydlig koppling till Jimmys ödmjuka person och jordnära stil. Jag fick förfrågan om att på mitt sätt tolka ett urval av hans produkter i en serie bilder. Superkul såklart!! :)  Här får ni ett smakprov.

1_DW_JIMSCH_STOL_LU3_DW_JIMSCH_Glasvas_LU

WOW, sa jag när jag för första gången fick se den helt fantastiska stolen i rotting. Den är helt klart en favorit och som ett inrednings-smycke med sina klockrena linjer och proportioner. Två andra guldkorn är glasvasen på ett nätt och stilrent stålstativ. Tycker att den i sin enkelhet är strålande och finns dessutom i en ännu större storlek om man har gott om plats.

Det massiva trähuvudet måste jag bara beställa så fort jag får möjlighet. Underbart coolt!!

4_DW_JIMSCH_Dukat bord_LU5_DW_JIMSCH_Dukat bord detalj_LU

Foto | Daniella Witte för JIMSCH

Det dukade bordet består av tallrikar, skålar och bestick i rustik form. Matt svart möter det naturfärgade med en lagom ojämn kant.

Ja, det här var som sagt ett litet smakprov av mitt samarbete med JIMSCH och vad Jimmy kommer visa upp på Formex den 24-27 augusti. Ni hittar kollektionen i hall A monter 20.20.

 

/D

Inspirerande i Köpenhamn

Min första arbetsvecka har minst sagt varit hektisk. Jag åkte bland annat till Köpenhamn tillsammans med fina Jannice. Där var modeveckan i full gång och vi var speciellt inbjudna av Fyrklövern och Dyrberg Kern för att fira deras stora nyhet nyhet Diamond. DW_Dyrberg kern_glas

Liksom deras produkter var eventet väldigt lyxigt och generöst. Människorna där var dessutom väldigt trevliga och öppna. Ja, det är nämligen inte alltid att räkna med när man går på liknande tillställningar.

Vi hann också med en fin inspirationsrunda på stan. Rue Verte är alltid värt ett besök. Passade på att ta några snabba bilder i butiken. Mörkt och exklusivt med en cool framtoning.

DW_RUEVERTE_kökDW_RUEVERTE_green sofaDW_RUEVERTE_samet

IPhone - foto | Daniella Witte

I rummet med den gröna soffan och den helt makalöst fina tavlan fastnade vi och njöt för några extra minuter. Eller hur är det bara så himla fint!?

Hos Jannice kan ni läsa mer om vårt besök i den danska huvudstaden. Missa inte det!!

Kram D

 

Svärtan

IKEA_SVARTAN_brickbord_flaska_skal "En annan sida av Indien" kan man med all rätt kalla det. Mustiga och jordnära toner, långt ifrån den sprakande färg-explotion som vi är vana vid att se från den delen av världen. Härligt det med såklart, men Svärtan känns för mig mer naturlig att placera i min egen hemmamiljö. Gillar den här kollektionen skarpt.

IKEA_SVARTAN_Martin_Bergstrom

IKEA_SVARTAN_inspiration_1IKEA_SVARTAN_bilderIKEA_SVARTAN_paslakan

Foto | Pressbilder från Ikea

Indiens urbana miljöer utgör nerven i SVÄRTAN, en tillfällig kollektion från IKEA som är resultatet av ett samarbete mellan den svenske formgivaren Martin Bergström och indiska modestudenter. Långt bort från de starka, sprudlande färgexplosioner som vi vanligtvis associerar med Indien träder en annan sida av landet fram: poetiska, abstrakta mönster och en svart, vit och grå färgskala. SVÄRTAN kommer till IKEA den 9 september och här kan ni läsa en intervju med skaparen bakom kollektionen!

Jag kommer garanterat vara där när den släpps!!

Kram D

 

Nya snygga speglar

Efter designmässan i Milano har Muuto släppt några snygga nyheter. Det är något fascinerande med speglar i en inredning tycker jag, och i Muuto's nyhetssläpp föll jag därför för just speglarna.

web campainweb campainweb campain

Grymt snygga, eller hur?

Till saken hör att jag för ett tag sedan beställt en stor rund spegel som jag hoppas ska levereras snart. Undrar om den kanske hade varit fin tillsammans med någon av de dessa, på en spegelvägg?! Vi får väl se.

Se fler av Muuto's nyheter här!