STAM | My design collection for Lindform

Middagen var fantastisk och likaså människorna som jag delade bord med under kvällens event hos EK PR. Jag och Marita presenterade min kollektion och vårt samarbete för Lindform. Allt gick jättebra och det kändes bara så naturligt!

public.jpeg

Och naturligt kändes det säkert eftersom hela det här samarbetet känts precis så från dag 1. Jag och Marita har under processens gång haft en väldigt balanserad och likasinnad respekt för projektet och för varandra. Något jag värdesatt otroligt mycket!!

STAM är namnet på kollektionen som innehåller 5 vaser i en vit och en sandfärgad nyans. Till dessa har jag även formgett en ljusstake som kommer lanseras i tre olika kulörer.

STAM är namnet på kollektionen som innehåller 5 vaser i en vit och en sandfärgad nyans. Till dessa har jag även formgett en ljusstake som kommer lanseras i tre olika kulörer.

public.jpeg
public.jpeg

Varje vas är verkligen framtagen för att passa olika ändamål och placeringar i hemmet.

Exempelvis den allra största som är anpassad för den lite större och generösa grenen från skogen eller trädgården. Med endast denna kombination skulle ett helt rum komma i stämning tänker jag.

Ett annat exempel är 3-vasen. Tre vaser i en som är framtagen för kreativitet med grönt och blommor till det dukade bordet…..

…jag lovar ge er mer inspiration för hur vaserna kan användas i Lindform’s Instagramflöde, som jag gör övrigt kommer driva under hela Oktober.

Varm och lycklig i hjärtat kommer jag somna gott nu. Det har varit en lång dag och tåget går hem till Skåne igen direkt efter frukost im bitti.

Suss gott! / Daniella

In Portugal with Lindform

Det börjar närma sig releasen av min livs första design kollektion som med sann glädje är skapad för Lindform. Tittar tillbaka på resan jag gjort i detta fantastiska uppdrag vilket är kul men också så bra för att faktiskt inse vilket arbete och engagemang som ligger bakom.

public.jpeg

När alla produktskisser från mig var klara skickades dessa ner till den genuina och familjeägda produktionen i Portugal som jag en månad senare också skulle få besöka tillsammans med bästa Marita, grundaren till Lindform. Kan säga att den möjligheten gjorde så otroligt mycket till helheten och fördjupade verkligen passionen och kärleken till hela projektet.

public.jpeg

Här fick vi ett otroligt varmt välkomnande av ägarna och hela produktionen som under en hel dag tog så väl hand om oss. De visade oss tillverkningen och hjälpte oss att ta fram de perfekta glasyrerna till våra nya produkter. Kan avslöja att det ligger mycket varsamt handarbete bakom kollektionen vilket ni kommer se när jag väl får visa den för er.

public.jpeg
public.jpeg

Att bara få vara i en sådan här miljö där precis alla ytor har en sådan där vackert ljus patina är bara magiskt.. Spåren och avtrycken av den råvita keramiken gjorde mig nästan knäsvag så fint det var.

Att få möjligheten att träffa produktionen gav mig också möjligheten att förstå hantverket och att dessutom i lite mer i detalj kunna göra vissa justeringar.

public.jpeg
public.jpeg

Här gick jag och tog her många bilder som helst. Visst är det bara så fint?

Som på en piedestal står vasen Astrid som var en nyhet hos Lindform förra året men som nu även kommer i en ny vacker glasyr som kommer matcha min kollektion.

Nu vänner, väntar Stockholm och releasen av kollektionen. Redan så snart som i morgon kommer jag med glädje få visa er. Längtar!!

/Daniella

October mood for Lindform

Under hela Oktober har jag fått förtroendet att ta över Lindform’s Instagramkonto. Detta i samband med min designkollektion som har sin release i mitten av månaden.

Det är med glädje jag tolkar Lindform’s keramikdesign i egna bilder som också förhoppningsvis ska inspirera till en härlig höststämning för er.

Det är med glädje jag tolkar Lindform’s keramikdesign i egna bilder som också förhoppningsvis ska inspirera till en härlig höststämning för er.

public.jpeg
public.jpeg

Jag kommer jobba med höstens alla nyanser och fynd från naturen och att använda just vad årstiden har att erbjuda därute har jag märkt gifter sig väldigt fint med vaserna.

Välkomna in och följ mig hos @lindform_ab för härligt och naturligt ögongodis under Oktober månad!!

/Daniella

Godaste ärtsoppan med sting

Började med det här inlägget förra veckan när jag var på väg upp till Stocholm för ett par dagars utbildning i självledarskap…..! Ska berätta mer om den snart.

Här kommer iallafall ett riktigt gott recept på en ärtsoppa som jag brukar göra till lunch.

godaste_artsoppan.jpeg

Ärtsoppa med sting!

1 st Gul lök

1 tsk Olja

1-2 vitlöksklyftor (jag tar 2)

600 g ekologiska gröna ärtor

1 tsk Sambal Olek

1 st Grönsaksbuljongtärning

6 dl Vatten

3 dl Matlagningsgrädde

1/2 kruka Basilika

4 kokta ekologiska ägg

1 dl Pumpakärnor

Hacka och fräs löken i oljan. Riv vitlöken fint och lägg ner den i grytan tillsammans med sambal, grönsaksbuljong, vatten och ärtorna. Låt allt koka lite smått i ca 10 min.

Mixa sedan soppan slät och smaksätt den med citron, salt och kanske en gnutta mer sambal olek.

Dela äggen i två delar och toppa soppan med två halvor + pumpakärnor i varsin tallrik. Smaklig spis!!

/Daniella

Long lasting lifestyle!

Så himla mån om att förvalta min tid och mitt skapande långsiktigt. Tror kanske man naturligt blir det när man varit utbränd och är tvungen att välja jobb med lust och omsorg. Och det är ju inte så dumt alltså!

För med målet om att det jag gör ska få ta sin tid för att på vägen till målet få njuta fullt ut och hålla minnet skarpt. Har föresten haft ett förskräckligt dåligt minne vilket självklart skrämt mig. Minnet har dock börjat komma tillbaka i takt med att jag dragit ner på tempot. Tack och lov!

Minnet för att faktiskt senare i livet - i morgon eller om kanske ett eller 10 år faktiskt kunna berätta vidare hur det kändes eller vad poängen var med själva grejen jag då gjorde. Att kunna berätta en story tycker jag är så viktigt i stort för så mycket. Berättandet ger något som är unikt och som ingen kan ta ifrån dig.

public.jpeg

Intresset för odlandet ökar på alla fronter och är verkligen inte överskattat. Jag började intressera mig för detta förra året då jag märkte att arbetet och stunden jag lade på att glömma bort tid och rum när jag var i odlingslandet gjorde mig så gott. Det har gett mig en fin syn på att processer ska få ta sin tid för att bli bäst och att det genom dem man upplever några av de äkta tillfällena av riktiga lyckokänslor. Tordde aldrig jag skulle bli en odlare av Dahlior men den mer romantiska sidan för blommor finns nu även här hos mig.

Har ni börjat lyssna på poddar något? Jag är helt fast och längtar numera alltid till veckans nya släpp. Lyssnar mest på poddar som ger mig inspiration och där jag lär mig något nytt men som jag också kan få mig till ett gott leende eller gapskratt. Den kombon är den bästa! Och på tal om mer långsiktiga val i livet kan jag tipsa er om  senaste avsnittet  av podden Design Talk med grymma stylistduon Evalotta Sundling och Elin Kickén. En supermysig podd där fokus är inredning ur ett himla skönt perspektiv.

Har ni börjat lyssna på poddar något? Jag är helt fast och längtar numera alltid till veckans nya släpp. Lyssnar mest på poddar som ger mig inspiration och där jag lär mig något nytt men som jag också kan få mig till ett gott leende eller gapskratt. Den kombon är den bästa!

Och på tal om mer långsiktiga val i livet kan jag tipsa er om senaste avsnittet av podden Design Talk med grymma stylistduon Evalotta Sundling och Elin Kickén. En supermysig podd där fokus är inredning ur ett himla skönt perspektiv.

Nytt blandat med vintage! Alltid mer spännande för ögat och ett självklart och hållbart val när jag gör mina stylingar eller inreder rum. Ska i ett framtida inlägg visa mer om hur jag tänkte när jag inredde min studio efter det tänket.

Nytt blandat med vintage! Alltid mer spännande för ögat och ett självklart och hållbart val när jag gör mina stylingar eller inreder rum. Ska i ett framtida inlägg visa mer om hur jag tänkte när jag inredde min studio efter det tänket.

Meditation är banne mig det bästa jag börjat med under de senaste året. 10 min varje morgon ger mig så tydliga och pålitliga insikter i stort och smått. Meditation är numera mitt bästa verktyg till den inre vägledningen. Till att göra de val och handlingarna som jag tror jag är grundad till att faktiskt välja med hela hjärtat. Bästa meditations-appen jag testat heter  Mindfulness . I bilden ser ni också min ekologiska yogamatta och meditationskudde från Yogiraj . Även det en väl genomtänkt och långsiktig investering för en komfortabel stund där på mattan.

Meditation är banne mig det bästa jag börjat med under de senaste året. 10 min varje morgon ger mig så tydliga och pålitliga insikter i stort och smått. Meditation är numera mitt bästa verktyg till den inre vägledningen. Till att göra de val och handlingarna som jag tror jag är grundad till att faktiskt välja med hela hjärtat. Bästa meditations-appen jag testat heter Mindfulness.

I bilden ser ni också min ekologiska yogamatta och meditationskudde från Yogiraj. Även det en väl genomtänkt och långsiktig investering för en komfortabel stund där på mattan.

public.jpeg

Listan för ett mer hållbart liv skulle kunna bli lång men jag väljer att dela upp den på olika inlägg när lusten infaller. Kan med det tipsa er om den här tjejens blogg som också tar upp superfin inspiration om ett mer långsiktigt tänkande kring inredning och livsstil.

Nu ska vi ut i skogen. Njut av måndagen!

/Daniella

December

Jag vet! Det är ännu långt kvar till jul men vill ändå tipsa er om ljusstaken December som i år också finns i ett vitlackat utförande.

I våras var jag uppe i Tyringe och hälsade på i produktionen av deras belysningsarmaturer. Alltid väldigt inspirerande att se tillverkningen på nära håll vilket också ger en fin respekt för hantverket. Här utfördes varje moment av en mänsklig hand som genom det också säkerställde den höga kvaliteten.  Utan att vara partisk på något sätt vill jag lyfta ljusstaken som ett tydligt exempel på en tidlös klassiker att ställa i fönstret under de mörka månaderna. För det är ju de där långsiktiga investeringarna som i alla fall jag ser som det enda alternativet om ett köp nu ska göras. Eller hur ser ni på det?  /D

I våras var jag uppe i Tyringe och hälsade på i produktionen av deras belysningsarmaturer. Alltid väldigt inspirerande att se tillverkningen på nära håll vilket också ger en fin respekt för hantverket. Här utfördes varje moment av en mänsklig hand som genom det också säkerställde den höga kvaliteten.

Utan att vara partisk på något sätt vill jag lyfta ljusstaken som ett tydligt exempel på en tidlös klassiker att ställa i fönstret under de mörka månaderna. För det är ju de där långsiktiga investeringarna som i alla fall jag ser som det enda alternativet om ett köp nu ska göras. Eller hur ser ni på det?

/D

A week for both the soul and the superficial meaning!

Sitter i skrivandes stund uppkrupen i vår soffa som precis bytt plats med fåtöljerna. Mest för att skapa lite ny energi. Tänkte i det att jag kanske då också skulle bli kvitt tankarna om att få uppsytt en ny soffklädsel om jag bara möblerade om lite….. Kan meddela att tanken kvarstår. Vill att soffan ska få en snyggt brun nyans.

Ändå kul att jag känner lite glädje igen för inredningen i vårt hem. Har inte haft gnistan för det på länge då det nog hängt ihop med min utmattning. Tar det dock fortfarande väldigt långsamt och det trivs jag med.  Så lite om veckan och vad som stannat kvar hos mig mest!

Ändå kul att jag känner lite glädje igen för inredningen i vårt hem. Har inte haft gnistan för det på länge då det nog hängt ihop med min utmattning. Tar det dock fortfarande väldigt långsamt och det trivs jag med.

Så lite om veckan och vad som stannat kvar hos mig mest!

public.jpeg
Ägnade nästan hela veckan åt jobb på Gotland för Grythyttan Stålmöbler. Det fina med att arbeta med dessa utemöbler är inte bara att jag verkligen känner starkt för varumärket utan också att vi genom det får vistas på fantastiska platser nära naturens mest energigivande väsen. Det är jag tacksam för och det gör mig och teamet så gott!! Att vi fick bo i  Linas  sommarhus på Bungenäs var verkligen en fröjd. Så himla generöst av henne att ge oss den lyxiga bekvämligheten. Om ni är mer nyfikna på hur det ser ut så kan jag tipsa om att det är med i nya numret av Lantliv.

Ägnade nästan hela veckan åt jobb på Gotland för Grythyttan Stålmöbler. Det fina med att arbeta med dessa utemöbler är inte bara att jag verkligen känner starkt för varumärket utan också att vi genom det får vistas på fantastiska platser nära naturens mest energigivande väsen. Det är jag tacksam för och det gör mig och teamet så gott!!

Att vi fick bo i Linas sommarhus på Bungenäs var verkligen en fröjd. Så himla generöst av henne att ge oss den lyxiga bekvämligheten. Om ni är mer nyfikna på hur det ser ut så kan jag tipsa om att det är med i nya numret av Lantliv.

I torsdags var jag bjuden till  Kinfolk  i Köpenhamn och deras firande av den nya boken de släppt i samarbete med  Norm architects . Titeln ”The Touch: Spaces designed for the senses” talar mycket för hur vi i samtid tänker om hur vi formar framtidens interiörer. Hade inte möjlighet att gå på releasen men tänker självklart beställa ett exemplar av boken som jag är säker på kommer inspirera.

I torsdags var jag bjuden till Kinfolk i Köpenhamn och deras firande av den nya boken de släppt i samarbete med Norm architects. Titeln ”The Touch: Spaces designed for the senses” talar mycket för hur vi i samtid tänker om hur vi formar framtidens interiörer.

Hade inte möjlighet att gå på releasen men tänker självklart beställa ett exemplar av boken som jag är säker på kommer inspirera.

Att göra livet lite enklare när orken tryter kan vara en knäckemacka med ägg och kaviar eller med bara lite örtsalt på. Funkar super som en lagom mättande och hälsosam lunch. Jag upprepade den ett par gånger den här helgen.

Att göra livet lite enklare när orken tryter kan vara en knäckemacka med ägg och kaviar eller med bara lite örtsalt på. Funkar super som en lagom mättande och hälsosam lunch. Jag upprepade den ett par gånger den här helgen.

Vackraste dekorationen just nu tycker jag är mjukt fallande prydnadsgräs. Detta maffiga fång klippte jag i trädgården och pryder nu köksbänken i Studion. Ett hållbart alternativ om man inte känner för att byta blommor i vasen varje vecka.

Vackraste dekorationen just nu tycker jag är mjukt fallande prydnadsgräs. Detta maffiga fång klippte jag i trädgården och pryder nu köksbänken i Studion. Ett hållbart alternativ om man inte känner för att byta blommor i vasen varje vecka.

Så kom fredagen och det var dags för vår så efterlängtade morgonyoga med frukost som jag och Ulrica anordnar varannan fredag. Vilken energi denna stund ger alltså! Yoga och meditation får mig att gilla mig själv lite mer och då blir det också så självklart att även ge till andra……. Mer av den varan blir det fokus på även till våren men det återkommer jag med i ett senare inlägg. Nu blir det söndagsbastu och kallbad i poolen med familjen. En fin avslutning på helgen innan en ny vecka kör igång igen! /D

Så kom fredagen och det var dags för vår så efterlängtade morgonyoga med frukost som jag och Ulrica anordnar varannan fredag. Vilken energi denna stund ger alltså!

Yoga och meditation får mig att gilla mig själv lite mer och då blir det också så självklart att även ge till andra……. Mer av den varan blir det fokus på även till våren men det återkommer jag med i ett senare inlägg.

Nu blir det söndagsbastu och kallbad i poolen med familjen. En fin avslutning på helgen innan en ny vecka kör igång igen!

/D

October 2019 | My design collection for Lindform

För ett par veckor sedan gav jag mina följare en sneek peak på Instagram men tycker nu det är hög tid att skriva lite om mitt designsamarbete även här på bloggen.

Tidigt i höstas öppnade jag skissblocket, drog mina första pennrörelser och påbörjade därmed formgivningen till den kollektion för  Lindform  som ett par månader senare skulle skickas till produktionen i Portugal….

Tidigt i höstas öppnade jag skissblocket, drog mina första pennrörelser och påbörjade därmed formgivningen till den kollektion för Lindform som ett par månader senare skulle skickas till produktionen i Portugal….

….att nu stå med en rad olika produkter som jag helt och hållet själv designat känns lika overkligt som fantastiskt. Jag känner mig så stolt! Nu ska jag plåta min kollektion inför våren och första releasen som är i Oktober , på ett event hos  Ek PR . Det är mycket känslor bakom det här arbetet samtidigt som jag känner ett skönt lugn kring det. Kollektionen för  Lindform  är verkligen framtagen från min innersta inspiration och sinne för form, samtidigt som den är skapad för god funktion med målet att passa och komplettera Lindform’s befintliga design. Det ska bli väldigt spännande att få höra vad ni tycker om den! /Daniella

….att nu stå med en rad olika produkter som jag helt och hållet själv designat känns lika overkligt som fantastiskt. Jag känner mig så stolt!

Nu ska jag plåta min kollektion inför våren och första releasen som är i Oktober , på ett event hos Ek PR. Det är mycket känslor bakom det här arbetet samtidigt som jag känner ett skönt lugn kring det.

Kollektionen för Lindform är verkligen framtagen från min innersta inspiration och sinne för form, samtidigt som den är skapad för god funktion med målet att passa och komplettera Lindform’s befintliga design. Det ska bli väldigt spännande att få höra vad ni tycker om den!

/Daniella

Location Gotland with Grythyttan Stålmöbler

I söndags begav jag mig med välpackad bil fylld med rekvisita till Gotland för att jobba med Grythyttan Stålmöbler’s katalog och bilder för 2020.

Det är fjärde året jag gör stylingen för dem men till skillnad från föregående år har jag nu också fått ansvaret att jobba som Creative Director. Man kan enkelt beskriva att jag nu har ansvaret att säkerställa varumärkets visuella uttryck och design i tätt samarbete med både VD, Ad, fotograf och filmproduktion mm. Är så himla driven till att få gå på djupet och göra skillnad för ett svenskt genuint företag som Grythyttan Stålmöbler verkligen är.

I år plåtar vi som sagt på Gotland. Denna underbara ö som nog slår det mesta med både sitt ljus och naturens färgnyanser.  Fabriken Furillen  är en av miljöerna.

I år plåtar vi som sagt på Gotland. Denna underbara ö som nog slår det mesta med både sitt ljus och naturens färgnyanser. Fabriken Furillen är en av miljöerna.

Här ägnade vi en hel dag och att möblerna skulle passa fint in visste vi men hur bra överträffade oss tror jag nog……. Här snygga High tech färdiga att posera. Stolen som förövrigt är en möbel med skönt gung och som klarar både sommar och vinter utomhus. En personlig favorit, helt klart!

Här ägnade vi en hel dag och att möblerna skulle passa fint in visste vi men hur bra överträffade oss tror jag nog……. Här snygga High tech färdiga att posera.

Stolen som förövrigt är en möbel med skönt gung och som klarar både sommar och vinter utomhus. En personlig favorit, helt klart!

public.jpeg
Det är svårt att tröttna på naturen här. Troligen skulle man aldrig göra det om man bodde här heller då allt bara är så vackert naturligt som det är. Inget tillgjort, inget krystat utan bara helt rent och transparent. Hemligheten är att man har låtit naturen få bestämma hur ett hus skulle se ut och byggas istället för tvärtom. Då blir det också bra!

Det är svårt att tröttna på naturen här. Troligen skulle man aldrig göra det om man bodde här heller då allt bara är så vackert naturligt som det är. Inget tillgjort, inget krystat utan bara helt rent och transparent. Hemligheten är att man har låtit naturen få bestämma hur ett hus skulle se ut och byggas istället för tvärtom. Då blir det också bra!

public.jpeg
Älskar hur den oljade teaken ger sin vackra kontrast till den väderbitna lärkväggen! Jag och duktiga fotografen  Lina  jobbar ihop för första gången och det har bara funkat så bra och dessutom har vi himla trevligt på vägen. Att få jobba ihop med olika duktiga kreatörer är verkligen halva grejen. Vi skapar det här tillsammans! Det ska bli roligt att få visa er resultatet när det är möbelmässa i februari! /Daniella

Älskar hur den oljade teaken ger sin vackra kontrast till den väderbitna lärkväggen!

Jag och duktiga fotografen Lina jobbar ihop för första gången och det har bara funkat så bra och dessutom har vi himla trevligt på vägen. Att få jobba ihop med olika duktiga kreatörer är verkligen halva grejen. Vi skapar det här tillsammans!

Det ska bli roligt att få visa er resultatet när det är möbelmässa i februari!

/Daniella

The ”new” Office Project | Part 1

Ni som har följt mig genom åren vet att vi lever i ständiga pågående projekt. Nya idéer föds exempelvis när jag och Fredrik har semester, går promenader eller så kommer de bara till oss när vi sitter och har det lite tråkigt. Två kreativa själar som älskar att skapa och som gör det väldigt bra tillsammans.

I samband med att vi byggt om det gamla stallet till studio har samtidigt mitt kontor fallerat och då mer fungerat som en avställningsyta vilket Jungfrun i mig hanterat, men ogillat. Så nu med lite ny energi kom andan till mig till att förnya det, och då med inspiration från en av mina naturbilder.

Dessa väderbitna ängar med högt torrt gräs där en och annan liten späd vildvuxen blomma lyckats rota sig. De här perfekt nyanserade ängsvyer har satt sig efter många sköna promenader på min näthinna till att faktiskt omvandlas till att få en annan betydelse.

Dessa väderbitna ängar med högt torrt gräs där en och annan liten späd vildvuxen blomma lyckats rota sig.

De här perfekt nyanserade ängsvyer har satt sig efter många sköna promenader på min näthinna till att faktiskt omvandlas till att få en annan betydelse.

public.jpeg
En ljus och lätt atmosfär att arbeta i sommar som vinter. Materialen är genuina och nyanserna närliggande. Har investerat i  massiva bord  från Ikea som jag målat om och drömstolarna  Kilt från italienska Ethimo  som både funkar inomhus och utomhus just för att kunna vara flexibel. Älskar flexibilitet! Så när vädret tillåter kan dessa fungera lika bra på kontorets innergård vilket vi kommer ha mycket glädje av. Fortsättning följer….. /Daniella

En ljus och lätt atmosfär att arbeta i sommar som vinter. Materialen är genuina och nyanserna närliggande. Har investerat i massiva bord från Ikea som jag målat om och drömstolarna Kilt från italienska Ethimo som både funkar inomhus och utomhus just för att kunna vara flexibel. Älskar flexibilitet! Så när vädret tillåter kan dessa fungera lika bra på kontorets innergård vilket vi kommer ha mycket glädje av.

Fortsättning följer…..

/Daniella

Source: Arbetsplats

My week in a more spiritual level

Veckan blev överraskande energigivande och bara i positiv bemärkelse men framförallt på en helt annan nivå. Man kan säga att jag genom ett oväntat och mycket givande möte fick en andlig uppenbarelse.

Nu kan bitarna, jag jonglerat runt med en längre tid, börja falla på plats. Äntligen!

Vi körde vår första Yogamorgon i studion. Alltså så mycket fina energier det gav. Tillsammans med Ulrica, yogainstruktören Maria och alla som deltog skapade vi tillsammans en riktigt härlig stund. Så grymt givande att umgås med likasinnade på det viset. Längtar redan till nästa tillfälle!!

Vi körde vår första Yogamorgon i studion. Alltså så mycket fina energier det gav. Tillsammans med Ulrica, yogainstruktören Maria och alla som deltog skapade vi tillsammans en riktigt härlig stund. Så grymt givande att umgås med likasinnade på det viset. Längtar redan till nästa tillfälle!!

public.jpeg
public.jpeg

Jag och fönsterfikusen! Vet ni egentligen hur bra vi människor mår genom att ”sätta fingrarna i jorden” för en stund….

… givande insikter som man exempelvis kan få genom sköta om de gröna växterna en liten stund. Det är under ett sådant ögonblick som det ofta kommer många bra och ärliga tankar till en, och dom ska man lyssna på. Kan tilläggas att det inte var fikusen som var mitt speciella möte den här veckan men ack så bra ändå :)

Har för övrigt haft en skön jobbvecka i studion som genererat fina bilder till bla min allra första designkollektion som släpps i Oktober. Är så pirrig inför detta men det får vi prata mer om längre fram…

public.jpeg

Vi åkte och campade i fina Falsterbo. Kanske sista sommarhelgen! Vi drog verkligen ut varenda del av den vackra naturen där nere. Så härligt! Fångade gryningen i denna bild som talar mycket om den vackra årstiden som vi befinner oss i just nu.

Avslutar med en bild som gav mig så mycket inspiration. Länge sedan en stylad bild tilltalade så mycket. Kul när det händer! Bilden är från Tine K’s höstkollektion och är stylad av Pernille Vest. Se fler magiska bilder hos Pella  här  .  Så var jag igång med bloggen igen! Känns riktigt bra och jag hoppas genom min come back att kunna ge er inspiration som inte bara handlar om materiella ting. Det finns så mycket mer som jag vill berätta! /Daniella

Avslutar med en bild som gav mig så mycket inspiration. Länge sedan en stylad bild tilltalade så mycket. Kul när det händer! Bilden är från Tine K’s höstkollektion och är stylad av Pernille Vest. Se fler magiska bilder hos Pella här.

Så var jag igång med bloggen igen! Känns riktigt bra och jag hoppas genom min come back att kunna ge er inspiration som inte bara handlar om materiella ting. Det finns så mycket mer som jag vill berätta!

/Daniella

TypeO Exhibition | Österlen

Något av det mysigaste med sommar och semester är dessa dagsutflykter man kan göra till olika trevligheter som öppnat upp just bara för sommaren.

En tidig morgon i Juli packade vi med oss frukost och begav oss till Österlen. Planen för dagen var dels att påbörja processen att leta sommarhus till fam Witte men också att besöka Type O’s butik och utställning som endast skulle ha öppet under två veckor.

public.jpeg
public.jpeg

I samarbete med flertalet formgivare och konstnärers verk hade TypeO skapat en inspirerande utställning i en gammal lada. Och mot dessa råa och karaktärsfyllda väggar verkade det där och då som all typ av vägjord modern design gjorde sig så självklar i sammanhanget.

public.jpeg

Inte så konstigt egentligen. Hållbart rena former i genuina och äkta material gifter sig automatiskt med den likasinnade byggnaden. Gemensamt är de helt enkelt gjorda för att hålla under väldigt lång tid….

public.jpeg
public.jpeg

Min favorit och mest fascinerade hantverk var dessa skedar i trä som konstnären Daniel Wester täljt för hand. Ett projekt som för honom själv bara varit en hobby under lång tid och som han bestämt velat hålla för dig själv, men som han nu lät sig övertalas att släppa fram till beskådning. Viken tur vi hade där!

public.jpeg

Efter det trevliga besöket hos TypeO var jag inte bara härligt inspirerad utan också ännu en gång så starkt övertygad om hur stor inverkan enkelhetens betydelse har för välbefinnandet och själen.

/D

Studio morning yoga retreat

Ja, min visuella idé var verkligen att vår nya studio skulle kunna fungera till så mycket mer än bara renodlade fotojobb.

Yoga har för det mesta varit det bästa sättet för mig att landa i mitt själv och mitt inre. Yoga-perioderna Har kommit och gått som all annan form av fysisk träning. Just därför bestämde jag och min kära vän Ulrica att anordna en morgonyoga för fler än bara vi själva för att få in Yogan mer konsekvent i vardagen. Dessutom skulle vi få ett fint socialt utbyte om vi även fixade en frukost efteråt. Sagt och gjort så var inbjudan ute !

Yoga_Augusti 2019.jpg

Yoga handlar även om det estetiska lugnet för mig. Lika lugnt och fokuserat som själva utövandet är, likadan känsla vill jag spegla i rummet. Naturliga beige-toner möter det grå betonggolvet för att skapa en avskalad värme. Jag älskar därför både de ekologiska yogamattorna och kuddarna från Yogiraj i en naturligt beige-gul ton. Sådana har jag precis beställt till alla som kommer delta i vår morgon-Yoga.

DW_Yoga_Augusti 2019_detalj.jpg

Nu undrar ni kanske vem det är som får vara med på vår morgon-Yoga. Självklart är det vem som helst men platserna är begränsade. Vi kör 45 min Yoga varannan fredag kl 07.00 med frukost efteråt. Maria Bengtsson heter vår instruktör och hon kommer köra en blandning av Yin och Ashtanga för att på bästa sätt anpassa det till tidig morgon och olika nivåer av erfarenheter.

Vi kör följande datum: 30/8 FULLBOKAT, 13/9 FULLBOKAT, 27/9, 11/10, 25/10, 8/11, 22/11, 6/12

Är du intresserad av att vara med är det bara att höra av dig till mig via ett DM i mitt Instagram!

Några snabba med mig om livet!!

För ett tag sedan blev jag kontaktad av bästa Jenny Martinsson som driver den inspirerande bloggen Hemtrender.

IMG_4741.JPG

Hon frågade om jag kunde tänka mig att svara på 10 snabba frågor om livet och jobbet. Självklart kunde jag tänka mig att ställa upp på det. 

IMG_4740.JPG

Här hittar ni intervjun hos Jenny’s Hemtrender!  

Sol till er!! 

En favorit i produktion | Clara sänggavel av Gemla

Ett av mina absoluta favorithotell är Miss Clara i Stockholm. Inredningen är så genomtänkt och tidlöst snygg så man blir helt varm i hjärtat.

4_Miss-Clara-hotell_Daniella-Witte.jpg

Bakom hotellets hela inredning står beundransvärda Gert Wingård och Sara Helder.

En av många fina inredningsdetaljer är sänggaveln som är tillverkad i böjträ med det så väl passande namnet Clara. Fram till nu svensktillverkades denna sänggavel av Gemla Fabriker, speciellt framtagen för hotellet och dess gäster. En trevlig nyhet är att i dag kan även vi vanliga konsumenter beställa gaveln vilket gjorde mig väldigt glad efter att ha förälskat mig i den då jag övernattat på hotellet.

1_Miss-Clara-hotell_Daniella-Witte.jpg
2_Miss-Clara-hotell_Daniella-Witte-kopia.jpg

Det var i dag bästa Svante som tipsade mig om nyheten och jag har inte hunnit än att kolla upp prislappen men som Svante skrev till mig så är det allt något fint med att verkligen ha längtat och sparat till det man drömt om. Han har så rätt! Det föds automatiskt en fin och öm tacksamhet i samband med det.

Kika närmare på min dröm-sänggaveln här!

/Daniella

Positive green energy for April

April är här och för mig har denna första vårmånad börjat med en massa energi för den plats som omger mitt hus och hem. Odlandet har sannerligen fångat mitt intresse och att få ha händerna arbetande i jorden är för mig så otroligt energigivande och har nästan gett mig ett begär som jag försöker balansera. Är ju i min natur annars expert på att gå “All in” men får vara lite försiktig där så jag inte väcker mina utmanande utmattningssyndrom till liv igen. Jag har också kommit in på att skapa en ny struktur där ute i landet vilket verkligen givit mig en kreativ kick inom ett område som jag kanske inte riktigt vågat ge mig in på tidigare. Att ta mig an min trädgård på djupet!

lobjurulf-interiors-54d879d8_w2880.jpg

Någonstans har drömmen alltid funnits om att en gång sitta sådär och bara njuta av att det hårda slit man lagt ner gett ett betydelsefullt resultat. Visst ser det ut att vara en härlig känsla? Och känslan av att inte bara skapa något för skönheten och imagens skull ger mig verkligen en en varm och ärlig skaparlust inombords.

3 HM home_Daniella Witte 2019.jpg

Något jag också får energi av nu är alla knoppande träd som jag iofs varje år går igång på så här års.

Skapade en duknings-inspiration för H&M Home med just nykläckta grenar från ett träd i trädgården. Det skapade direkt en skön rustik känsla som jag gillar till den annars enkelt ljusa vårdukningen.

dsc_1054.jpg

Odlandet i mitt ganska stora trädgårdsland kommer först och främst vara med temat att ge råvaror som sätter vacker färg till tallriken. Mycket bär blir det men också dekorativt goda sallader och kål som används mycket i vardagen. Potatisen “Salad Blue” från Zetas är ett exempel på hur jag kommer sätta färg till middagarna i sommar.

Lottas växthus.jpg

Planeringen av ett växthus som vi ska bygga till nästa år ger mig också härlig energi just nu. Lotta Hogrell, min kära kollega är fenomenal på att skapa vackra trädgårdar och har hjälpt mig med en plan för placering av växthuset. Gillar hennes fd växthus supermycket som byggdes av lösvirke och lite vad som fanns tillgängligt. Älskar hela den idén och hur snyggt och härligt det sedan också blev.

/D

Sunlight at Chhatwal & Jonsson's SS19 collection!

Har senaste veckorna haft fullt upp med otroligt spännande projekt som jag ser fram emot att berätta mer om framöver. Ett av dem ville jag visa er i dag då jag verkligen kände att vi nog alla ville ha en lite känsla av sol och värme.

ChhJoss19_rosa.jpg

Turen kan nu komma till oss vissa dagar när solen värmer på och sprider vårkänslor genom rummen hemma. Den känslan infann sig när vi plåtade Chhatwal & Jonsson´s senaste kollektion för våren och sommaren.

ChJoSS19_gul.jpg
ChJoSS19_blå.jpg

Nya färger för i år är speciellt de “koralligt” rosa produkterna. Kuddar och mattor i material som är super härliga att mixa till vårens inredning. Kika in för att se hela den nya kollektionen här!

Gillar själv det klassiskt blå och vita som får mig att längta speciellt till den svenska sommarens sköna tillfällen. Så fräscht och fint!

/D

Back home in my kitchen!

Hej på er! Hoppas ni har haft en fin sportlovsvecka eller kanske är det den som komma skall?

Daniella Witte kök Februari 2019_LU.jpg

Själv är jag hemma igen från en helt magiskt skidvecka i Italienska Alperna. Har nog inte upplevt så intensivt fint väder sedan förra sommaren, och när snö är inblandat blir det liksom extra allt. För att inte tala om den Italienska maten i skidbacken varje dag i underbart sällskap av familj och vänner. En vecka jag verkligen behövde!

Väl hemma är det alltid skönt att landa när man varit borta. Får då behovet av att greja, vädra, byta lakan och ta hand om alla gröna växter. Köket blev därför snabbt lite uppställt när alla mina Dr Westerlunds skulle genomvattnas. De behöver lite fukt var tredje dag ungefär. Luktar så gott och ger så mycket känsla av våren tycker jag. Därför gillar jag just den plantan extra mycket!

/Daniella

My best from last week at the Stockholm furniture fair 2019

Innan jag kommer till ämnet vill jag bara berätta hur glad jag är att jag överhuvudtaget orkade ta mig upp till mässan den här gången. En skön känsla och en vinst i sig när man tampats med dagar av total utmattning det senaste året!

Jag njöt verkligen av allt jag valde att supa in lite extra. Det där med att ta in så mycket inspiration och människor samtidigt är en konst om man vill få ut något bra av det.

Jag har valt ut mina favoriter från mässan och försökt att formulera varför jag knöt mig an dem lite extra. Enjoy!

Dux 2019.jpg
IMG_2404.JPG

Mest hållbara inredningskonceptet! Dux samarbete med danska Norm Architects skulle jag velat att ni alla hade fått uppleva, känna in och inte minst få befinna sig i rent kvalitet och komfort-mässigt. De tillsammans presenterade sig själva med alla rätt för en hållbar och långsiktig inredning.

DJOziqVJ.jpeg

Hantverk! Blev redan förälskad i Matti Carlsson´s första bord i kollektionen Hommage när det presenterades förra året. I år visar han upp bordet Homage Grande som är minst lika förtjusande elegant. Svenskproducerat av Tre Sekel som självklart bara använder sig av det finaste av svenskt material.

Kommer finnas hos både Länna möbler och Artelleriet inom kort!

IMG_2490.JPG
FullSizeRender.jpg

Finaste montern! Swedese + Tina Hellberg = Sant. Absolut den mest genomarbetade montern som då självklart också inspirerade allra mest. Min duktiga stylistkollega Tina Hellberg hade verkligen lyckats att skapa ett modernt litet vårblomstrande paradis där nyanser, material och former levde och presenterades i total harmoni med varandra. Mycket fint!

Installation!  Arkitekten Martin Löf bjöd in till sin nya lägenhet där han tillsammans med Frama skapat en installation. Gillade speciellt rummet med speglar i taket. 

Installation! Arkitekten Martin Löf bjöd in till sin nya lägenhet där han tillsammans med Frama skapat en installation. Gillade speciellt rummet med speglar i taket. 

IMG_2369.JPG

En återkommande favorit!  Det är alltid en fröjd att gå in i Strings monter som Lotta Agaton Interiors även lyckats superfint med i år. Så mycket detaljer och inspiration för hemmet så man nästan för en stund glömde av vilket varumärke montern stod för. På gott och ont såklart men i slutänden en tiopoängare!

 

Fler guldkorn kommer med i mina inlägg framöver! 

/Daniella

 

 

Studio Witte | Sustainable interior design

Min kreativa studio är härmed utbyggd till en magisk plats där mitt framtida skapande vilket kommer ge mig nya möjligheter till mitt arbete som Inredare, fotograf och inspiratör.

Vägg i vägg med mitt kontor har en renovering på 220 kvm gått snabbt men mycket varsamt och genomtänkt framåt.

IMG_2270.JPEG

Fokus har varit på hållbarhet och återbruk. Säckaskurade (ett uråldrigt sätt att putsa väggar på) tegelväggar i en varmgrå ton har satt grundkänslan till interiören och köket exempelvis som är vårt gamla Ikea-kök och som vi givit en ny kulör samt nya detaljer till, vilket har gett det en helt ny känsla och karaktär. Hela vårt tankesätt handlar om att skapa något som känns skräddarsytt för byggnaden och som ska kunna leva genom alla trender som kommer och går.

IMG_2288.JPG

I ett fint samarbete med Gotländska möbeltillverkaren G.A.D har jag tillsammans med dem tagit fram en ny version av deras bord Västergarn med en helt ny bänk som stämmer överens med bordet. Bordet gav vi en längd på 4 meter och en mörkbrun oljebets som gav hela möblemanget ett perfekt utseende och proportion till köket men också till hela min studio.

Både bordet och bänken går numera att måttbeställa efter personligt önskemål.

GAD_Daniella Witte 2019_table detail_LU.jpg
GAD_Daniella Witte 2019_bench LU.jpg

Hantverket i G.A.D ´s möbler är något alldeles speciellt. Så välgjort och fint i det finaste material som går att få tag på. Hållbart på riktigt!

Eftersom vi just nu hyr ut studion till SVT får jag vänta lite med att fotografera fler vinklar av studion. Men den som väntar på något gott……

/Daniella