In Portugal with Lindform

Det börjar närma sig releasen av min livs första design kollektion som med sann glädje är skapad för Lindform. Tittar tillbaka på resan jag gjort i detta fantastiska uppdrag vilket är kul men också så bra för att faktiskt inse vilket arbete och engagemang som ligger bakom.

public.jpeg

När alla produktskisser från mig var klara skickades dessa ner till den genuina och familjeägda produktionen i Portugal som jag en månad senare också skulle få besöka tillsammans med bästa Marita, grundaren till Lindform. Kan säga att den möjligheten gjorde så otroligt mycket till helheten och fördjupade verkligen passionen och kärleken till hela projektet.

public.jpeg

Här fick vi ett otroligt varmt välkomnande av ägarna och hela produktionen som under en hel dag tog så väl hand om oss. De visade oss tillverkningen och hjälpte oss att ta fram de perfekta glasyrerna till våra nya produkter. Kan avslöja att det ligger mycket varsamt handarbete bakom kollektionen vilket ni kommer se när jag väl får visa den för er.

public.jpeg
public.jpeg

Att bara få vara i en sådan här miljö där precis alla ytor har en sådan där vackert ljus patina är bara magiskt.. Spåren och avtrycken av den råvita keramiken gjorde mig nästan knäsvag så fint det var.

Att få möjligheten att träffa produktionen gav mig också möjligheten att förstå hantverket och att dessutom i lite mer i detalj kunna göra vissa justeringar.

public.jpeg
public.jpeg

Här gick jag och tog her många bilder som helst. Visst är det bara så fint?

Som på en piedestal står vasen Astrid som var en nyhet hos Lindform förra året men som nu även kommer i en ny vacker glasyr som kommer matcha min kollektion.

Nu vänner, väntar Stockholm och releasen av kollektionen. Redan så snart som i morgon kommer jag med glädje få visa er. Längtar!!

/Daniella