Inspiration | Nyanserna som grund till inredningen!

De brända tonerna som jag älskar kan skapas till ett spektra innehållande många olika vackra nyanser som gifter sig perfekt tillsammans. Dock krävs en väl genomtänkt plan och grund innan färgsättningen får sitt första penseldrag.

Grunden är neutral och består av olika neutraler som mjuk vit, gyllen sand och djup vackert brun!

Adjustments.jpeg
IMG_5549.png

Översta bilden är från Gert och Karin Wingård’s privata lada i modern tappning. Sannerligen en favorit-inspiration som består för lång tid framöver.

Sovrumsbilderna är från det nydesignade hotellet i Antwerpen. Signatur Vincent van Deusen.

Whitagram-Image.jpeg

Arkitekten och 3D-designern Gabriel Fabra gör det så bra. Den här inredningen är en av de mest kompletta jag sett den här våren. Valet av genuina och tidlösa möbler i mjuka former och material mot den i övrigt strama köksinredningen resulterar i perfekt harmoni. Här har inget lämnats åt slumpen.

Daniella Witte_matplats_stol i solljus.jpg

I mina inredningar jobbar jag så mycket jag bara kan med hållbara vintage-möbler och detaljer som jag köpt på auktion eller hittat i secondhandbutiker. För mig är det så mycket mer lustfyllt än att bara köpa nytt.

En god inredningsplan som exempelvis är i form av ett moodboard hjälper till att skapa efter sin egna personlig smak men också ett stöd till att vara konsekvent för att inte trilla in på sidospår. För mig är det viktigaste att få fram den kombination av nyanser jag vill uppnå till helheten. När jag lagt den grunden söker mitt öga bara efter dessa och då kan både stil, material och struktur variera. Hemligheten är egentligen att inte vara så stil-fokuserad. Den gemensamma nämnaren är de välkoordinerade nyanserna. Att skapa en inredning på det här sättet genererar i ett mycket mer personligt och spännande resultat. Ett resultat som på ett positivt sätt även kan överraska en själv på utvecklande sätt.

/Daniella