Tankar kring inredningsdesign & de viktiga värdena att se bakom tingen !

Att hitta närvaro och det meningsfulla syftet i saker jag gör och tar för mig har blivit viktigare än någonsin. Så även med de ting jag tillför mitt hem och hur de kan hålla på längre sikt för mig och min familj, men också för den som sedan tar över när vi inte behöver den/det längre.

Symboliken, kvaliteten, formen och det verkliga behovet i vad möbler och detaljer uppfyller är därför otroligt viktig att noga gå igenom innan jag investerar något till vårt hem. Därmed är också spontanköpen ett minne blott!

Den härliga skaparglädjen finns självklart där ändå men processen går något långsammare då allt noga vägs av. Till allra största del gör jag gärna mina bästa inköp på auktioner men att sedan få blanda det med ny modern konst och design skapar tillsammans den där spännande och lustfyllda energin och personligheten.

Foto: Andrea Papini | Styling by me

Foto: Andrea Papini | Styling by me

Sérénité design är ett nytt varumärke på marknaden och satsar på sovrumsmöbler i väldigt hög kvalitet. Sänggavlarna och pallarna är handgjorda tillverkas efter beställning i Malmö.

Gaia heter deras senaste modell sänggavel och puff och är designad för att mjukt rama in och skapa lugn till sängen och den plats där vi verkligen ska återhämta oss. Jag älskar dimensionen och strukturen som är i naturligt lyxiga textilen i ull och lin. Från svenska Astrid textiles.

Ulrica Louise!
Det konstnärliga skapandet för hand hoppas jag med pandemin har fått ett uppsving. Min fina vän Ulrica utvecklade i alla fall sin konstnärliga sida med bravur genom att skapa en kollektion skulpturala verk i Papier Maché . Varje vacker sak är unik och går att beställa via hennes Instagram HÄR!

public.jpeg

Ett av vårt kära lands stoltheter är ju helt klart glasriket. En stolthet jag tänker att vi nästan tog dö på samtidigt som vi dränkte oss själva av snabbproducerad import från öst…
Orrefors gör ett genuint och fint arbete i vad man kan säga är en stolt men ödmjuk comeback . Så grymt team de verkar vara där nu!!

Den nya glasservisen Informal av Björn Dahlström är ett tydligt tecken på att de svenska glasen är på väg tillbaka. Underbara i sin enkla form som både passar till vardag och fest. För nu ska vi väl äntligen kunna vara sociala och skåla på hyfsat normalt vis igen.
Har redan sett ut den till Studio Witte’s glasservis. Det ni!!

/Daniella