Personlig utveckling mot sann glädje, kärlek & gemenskap!

Hej på er!

Ingen kan undgå att det är en tid av mycket förändring. Jag har reflekterat mycket kring det som sker och vilka följdeffekter det ger. Så tydligt ser jag att försvarsmekanismen går till attack eftersom vi se det som hot, skrämmande svårigheter och utmaningar.

Vi kan också känna medkänsla till det som sker och tänka på vad jag kan göra för att bidra med ljus istället för mörker. Att i stället gå inåt och vända det till en möjlighet i en form av personlig utveckling. För mig känns det nu viktigare än någonsin att dyka ner i sin egen djupa brunn och finna både ljus och skugga. Att hitta det som verkligen gör oss glada och ger oss energi i livet för att samtidigt rensa ut det som dränerar och förminskar.

Jag tittar inte längre på nyheter sedan Putin drog igång krig, utan väljer sedan dess att istället vara lyhörd på det som kommer till mig om att det är något jag borde vara medveten om. Däremellan lägger jag min energi på att må bra och skapa dagar efter vad som känns viktigt och energigivande här och nu. När jag känner mig lite vilsen och vill nå det där som på riktigt gör mig glad och pirrig mediterar jag på vad jag tyckte var roligt när jag var liten och får på det sättet är det lättare att hitta tillbaka till mitt autentiska jag. Inte lätt det där men jag lovar att övning ger färdighet så länge vi vill göra en utveckling :) Inget kommer av sig själv utan att jobba på det!

Funderar också mycket på att det finns ett grundbehov som ligger unikt för var och en. Den naturliga rytmen och att våga följa den. Sin alldeles egna livsrytm och den som vi alla individuellt besitter men som lätt blir manipulerad av det egna egot och påverkan av alla förväntningar runtomkring.

Att stå stark i sitt naturliga själv gör det också lättare att sätta kärleksfulla gränssättningar för att hålla sig på rätt väg. På ett bestämt, lugnt och ärligt sätt, men alltid i respekt för att alla sitter på sina egna sanningar och hur långt var och en kommit med sin inre resa.

Omedvetna sår och trauman har format oss och skapar flera lager av fasader som ligger ovanpå det som verkligen är den sanna källan. Där den rena kärleken bor utan några som helst baktankar och draman. Det är dessa lager som vi växer av att bli medvetna om. Att våga lyfta, vrida och vända på de till ytan och bekanta sig med dem för att sedan acceptera och läka dem.

Min tro på att uppnå balans mellan den feminina och maskulina kraften är också väldigt stark. Alla människor besitter dessa två energier, precisa som hela vår natur gör. Vi är en del av naturen och allt vi ser består av Yin & Yang.

Sedan tusentals år tillbaka, då vi gick från att vara naturfolk, har den feminina energin hos oss människor varit förtyckt av den maskulina som på sitt håll blivit totalt ur balans. Därav narcissism och det patriarkala maktstyret som härskat så långt vi kan minnas. Detta är äntligen med all säkerhet på väg att luckras upp i takt med att energifrekvenserna höjs på jorden. Ren vetenskap och påverkar oss alla. Det som händer i Iran nu är bara ett av många tecken senaste tiden på att ett stort skifte är på gång.

Personlig utveckling är ett stort och utmanande jobb som pågår hela livet och som vi i perioder kan behöva hjälp med. En livsuppgift som inte bara är ett bidrag till sig själv utan även till nästkommande generationer och hela sin omgivning. En väg till sann glädje, kärlek och gemenskap.

Livets skönhet och sanning finns inom oss. Det gäller bara att våga lyssna!

Kram från Daniella