3 x good news

Mailen strömmar in i min box just nu. Det är allt från inbjudningar till olika pressevent under möbelmässan till en och annan nyhet från designvärlden. Jag föll pladask för tre möbelnyheter som för mig kändes klockrena i både form och materialval, och alla tre är svenskdesignade....

Sideboard!  Matti Carlson har gjort en flirt med Mario Bellini i det här lilla bordet i perfekta proportioner som ingår i hans kollektion Hommage. Materialet är vackert rökt ek och formen är för mig så otroligt elegant och tilltalande. Ja, tack till det med en god fredagsdrink på!

Sittvänligt! Jag är en stor fan av Massproductions och har redan flera möbler från dem på min önskelista. Deras nytillskott Rose Chair känns så rätt och jag älskar att vi även här kan se det mörkare träslaget i svensk design. Det har för mig länge varit efterlängtat!

Ett levande kök!Lotta Agaton och Picky living har gjort ett lyckat samarbete där Lotta designat fronter som passar till Ikeas köksstommar. I sin tur finns ett samarbete med Danska golvtillverkaren Dinesen som står för det gedigna och levande materialet Douglasgran. Produkten av det här samarbetet känns lika självklar som vinnande och jag förundras över att ingen gjort detta tidigare. Väldigt snyggt och gifter sig otroligt bra med den elegant/skandinaviska stil som Lotta Agaton utstrålar just nu.

/D