6 anledningar till varför grönt är så skönt !

Jag har börjat lyfta färger som jag gillar i samlade inspirationsinlägg. Förra gången inspirerade jag med brunt och den nyansen verkade ju ni tycka lika mycket om som jag gjorde. Härligt!! I dag har jag valt min älsklingsfärg Grön som jag gärna använder som både en basfärg och som en accent eller kontrast i ett rum.

I sovrummet! Målade hela rummet grönt för att där skapa ett lugn men också en läkande effekt som faktiskt nyansen har som en finaste egenskap. För att behålla lugnet bäddar jag sängen med dovt gröna sängkläder som jag bryter av med vitt för att ge den där fräscha känslan som man vill ha. Se ett inlägg om det här!

I Containerhuset! Våra nybyggda containerhus fick alla tre varsin kulör för att skapa tydliga teman och helhet. En av dem är målad med en grön färg som heter Green Leaf. Jag ville med min färgsättning att huset skulle symbolisera den svenska naturen men också i sin dämpade ton samtidigt utstråla elegans och hållbarhet. Något som man automatsikt gör genom att lägga till mer svärta en vald kulör.

På balkongen! Ett exempel på hur man ger livskraft och personlighet till ett rum, eller som här en husfasad. Bilden tog jag på en promenad genom Barcelonas mysiga gränder.

Accenter som ger liv! Att använda grönt som en kontrast eller accent till en neutral inredning är nog det enklaste och mest effektiva valet man kan göra för att skapa en skön harmoni. Grönt hittar vi om inte annat i både grönsaker, frukt och i växtriket. En grön planta eller kvist från trädgården kan blåsa liv i vilken trött inredning som helst. Snabbt och lättillgängligt!

Miljösmart! Även längs med vägkanten kan man hitta de vackraste gröna. De här plockade jag på en promenad längs landsvägen och den fick minsann ersätta den veckans annars köpta fredagsbukett.

Grönt i en samling! Att samla stort och smått, högt och lågt är alltid trevligt. Tillsammans blir det ett fint blickfång. Har du mycket gröna växter är ingen dum idé att låta de flytta från fönsterkarmen för att i stället samla dem på ett avställningsbord eller en vagn i ljust läge. På så sätt går man ifrån det "gamla vanliga" och traditionella för att i stället skapa en oerhörd kraft till rummet i ett stilleben. Ensam grön är inte alltid stark!

/Daniella