Ett stall, en husdröm!

Jag såg att min alltid så inspirerande bloggkollega Pella , bloggat om ett hus i dag som precis kommit ut till salu. Det såg genast väldigt välbekant ut och jag började direkt leta i mina fotoarkiv...... Hittade några godbitar från när jag och en annan väldigt kär kollega var där och gjorde ett fint reportage hemma hos grundaren till Emrahus, som faktiskt publicerades i både Elle Decoration UK och Sköna hem.  

DW_det ombyggda stallet_exterior_vedforvaring_LU

När vi var där var det i "elfte timmen" innan körsbärsträdet hade blommat över. Minns det som så otroligt vackert där det stod och smyckade i förgrunden av det ombyggda stallet.

Köket var exklusivt inrett men hade fortfarande den där lagom sköna lantliga känslan som jag antar att vi alla gillar. Betonggolven bidrog till att allt stramades till vilket bidrog till den perfekta balansen och övergången mellan gammalt och nytt.

DW_det ombyggda stallet_vrum_LUDW_det ombyggda stallet_vrum_detalj_LU

Ett personligt vardagsrum i blå toner med ett soffbord i betong med smakfull patina. Ett grymt inredningstips för er som går i soffbordstankar. Passar de flesta stilar faktiskt.

Amen, badrummet talade bara för sig själv vilket för övrigt de flesta delar av detta hus verkligen gjorde. Det fanns sannerligen ett djupt avtryck av en sann idéspruta och kreatör i detta hem, det var en sak som var säker.

DW_det ombyggda stallet_vrum_spis_LU

Foto | Daniella Witte

Den genomgående braskaminen mellan kök och vardagsrum utgav kärnan i huset och gjorde det så himla bra. Den gav en fantastisk stämning i huset som jag sent kommer glömma.

Det var år 2014 som jag och bästa Sofie var i Örja gamla kyrkby och gjorde ett inredningsreportage hemma hos Robin Berkhuizen och hans familj. Ett fantastiskt fint hus fyllt av härliga lösningar. Huset var från början ett gammalt stall, men som med Robins kreativa driv och idéer totalrenoverats till ett drömboende.

Nu säljer Robin och hans fru sitt sagolika hus och har med all säkerhet ett nytt spännande kreativt projekt i sikte. Se hela objektet här!

 

/Daniella