Frågestund | Poolbygge

Jag har fått otroligt många frågor om vårt poolbygge. -Ja, det är drygt för exakt ett fyra år sedan satte vi skopan i marken och körde igång detta gigantiska projekt. Ett projekt som vi är innerligt glada över att vi genomförde. Här kan ni se lite bilder från bygget! Varje dag de senaste veckorna har vi njutit till fullo här ute. Skulle seriöst kunna stänga igen det stora huset och bara vara här under sommaren.

Daniella Witte_ Poolparty_pool 2

Poolkanten liksom poolen är platstjuten, och klädd med glasmosaik.Eftersom vi bor ute på den skånska (och något blåsiga) slätten var det tvunget att bygga in oss för att få lä men även känslan av att vara privata mot den milsvida omgivningen. Lösningen blev en mur som vi putsade och målade vit, precis som huset.

32-DW_terrass_pool.jpg

På terrassen sitter vi med full kvällssol och med fin utsikt över poolen. Avståndet gör att vi slipper bli totoalt nerstänkta vilket annars mycket väl skulle kunna hända när 10stycken 14-åringar gör bomben samtidigt.

Ligglage1-700x924

En större nisch murades där sex stycken solsängar får plats. Här är det både lä och sol hela dagen lång. I somras var det alltid här man gick ut och lade sig för en stunds avkoppling. Min man hade i planeringen dessutom anpassat "nischen" efter att ett partytält precis skulle få plats. Så himla smart tänkt!

Daniella Witte_outdoorliving_lounge

På motsatt sida av poolen byggde vi en överbyggd lounge som har en direkt anknytning till ett litet gästhus. Loungen har en härlig platsbyggd hörnsoffa där flera familjer får plats. Den vill vi i år utveckla med ett fint öppningsbart glasparti som hjälper till att förlänga säsongen från April till Oktober.

fredagsbad

Foto | Daniella Witte

Något som verkligen gör att vi utnyttjar poolområdet även under den mörka och kalla tiden på året är detta vinterkar. Det har byggts på i princip samma sätt som poolen och håller en värme på 39 grader. Här badar vi minst två gånger i veckan vilket faktiskt har hjälpt oss att gå igenom vintern utan att helt gå i ide. En riktig energikick!

Kan tänka mig att det är flera av er som just nu står i startgroparna för att gräva pool. Frågeställningarna och besluten är många så därför tänkte jag bjuda er på en frågestund kring vårt poolbygge och de erfarenheter vi har fått genom projektet.

Din fråga lägger du i kommentarsfältet så ska jag svara på den så utförligt jag kan. 

Kram D