Daniella Witte

View Original

Hälsopauser för min egen bästa skull

Startade morgonen med att i en hörna av huset tända upp ljus och rulla ut min gröna Yoga-matta. Började med att repetera Solhälsning A och stående hund några gånger. Gick sedan över till  mer intensiva yoga-styrkeövningar som fick mig att bli ordentligt varm. En riktigt underbar start på dagen och ett exempel på en sådan där välbehövlig "hälsopaus" som jag valt att kalla den. Har på allvar insett att jag verlkligen behöver dessa dagligen för att må bra både psykiskt och fysiskt.

Det känns allt som lite julstämning i bilderna i dag. Tända ljus och ljuv musik i högtalarna unnar jag mig året om för att känna bästa sinnesstämning och flow.

En annan typ hälsopaus infann sig i dag. Jag satt och skrev ett inlägg om mitt nya kök som ska publiceras i bloggen Vardagsglädje under dagen. Glömde bort att äta lunch och blev sådär plötligt och jobbigt vrålhungrig. Eftersom jag verkligen försöker att prioriterar hälsa så kastade jag mig inte på kylskåpsdörren för första bästa ätbara. Tänkte till och fick snabbt till ett supergott och nyttigt mellanmån som mättade gott.

Foto | Daniella Witte

Några matskedar Keso, ett äpple som jag skar i mindre bitar och lite kanel på toppen var ingredienserna för dagens andra återhämtande hälsopaus. Busenkelt och så otroligt gott. Hittade också ett ägg i kylen som slank ner och efter det var jag skönt mätt.

Dessa små pauser som i dag både blev yoga och ett nyttigt mellanmål kommer jag jobba på att verkligen få till som en rutin i min vardag. Medvetenheten i vad jag ger min kropp ger också så mycket annat. Koncentrationen ökar och stressen minskar för att nämna något.

Detta vet såklart redan både du och jag men det är inte alltid så lätt att leva därefter. Att trilla in osunda, stressiga banor då ens egen kropp bortprioriteras fullständigt händer för mig i perioder när jag jobbar mycket, vilket såklart gör att man efter ett tag mår riktigt dåligt. Så dumt men så fungerar tyvärr våra hjärnor. När behovet av hälsopauser är som störst, då struntar man i både träning och bra kost. Visste ni föresten att det tar ungefär 3 veckor för att sätta en ny rutin?

Jag är igång, är ni?

Kram D