Holiday home | Mallorca

Nyss hemkommen från två magiska veckor i Thailand sitter jag vid frukostbordet hemma i Lomma men ändå så mycket kvar i känslan som var där. Fastnade därför direkt för det här sköna semesterhuset på Mallorca. Det får bli min inspirations-start för 2018 och kanske en del av den riktlinje och känsla jag vill leva i under det kommande året.

Enkelt och skönt med kala ytor i gedigna material som ger utrymme för personliga samlingar av favoritobjekt. Detta blandas upp med en lagom dos rustik struktur och värme. Tillsammans ger de en helhet i  harmonisk balans som är trivsam att leva i.  Det sistnämnda är det absolut viktigaste!

Fick möjligheten att besöka den här typen av hem när jag var på Ibiza i November. Jag blev där helt såld på just exteriörerna där ofta de minimalistiska linjerna mötte grovputsade väggar i ljusa terrakottanyanser på ett helt perfekt avvägt vis.

Foto | Greg Cox för Est living

Mallorca lockar många svenskar och framförallt området kring Palma. Det här semesterhuset ligger beläget på ett av öns lugnaste platser. Närmare bestämt på östra sidan i en liten by med namnet Alquería Blanca.

Gillar speciellt det här huset eftersom det har de där härliga välkomnande ytorna, ljusinsläppen och materialvalen. Läget går inte heller att klaga på. Utsikten från takets uteplats känns ovärderlig!

/D