Laine | So much more than a carpet

Mattan Laine som gav mig habegär fast på ett berörande sätt och med så mycket mer djup….. Den är i finsk design av duktiga formgivaren Anna Pirkola.

2 DW_VArdagsrum_OV_matta.jpg

Såg den för fösta gången i danska magasinet RUM. Då hade den inte kommit ut till försäljning ännu men jag kontaktade Sera Helsinki som är producenten av mattan och fick då en fantastisk berättelse om deras unika projekt med ensamstående och blinda kvinnor nere i Etiopien som tack vare projektet har ett jobb med fina villkor som gör att de faktiskt kan ha ett värdigt liv, försörja sig och sina barn vilket de annars aldrig hade haft möjlighet till.

Foto | Daniella Witte

Foto | Daniella Witte

Därmed var mattan beställd och under tiden jag väntat på den har Sera Helsinki skickat filmer på när kvinnorna tillverkar min matta. Drygt en månad senare ligger den här på vårt golv, i vårt allrum, där på ovanvåningen. Den är så fin och jag är så himla nöjd. Resten av familjen också för den delen vilket alltid är extra kul!

Vårt rum på ovanvåningen har successivt fått sig ett lyft senaste tiden. Vi hade en begagnad soffa från Ikea som vi förnyade med ny klädsel från Bemz och sen lite nya gröna växter på det så blev det riktigt trevligt i den där hörnan. Nu har jag andra delen av rummet kvar men det får jag ta tag i när renoveringen i stallet står lite mer klart.

Om ni är nyfikna på mer om projektet med kvinnorna i Etiopien och självklart riktigt snygg finsk mattdesign ska ni gå in hos Sera Helsinki och kika här. Så mycket bra och fint där!

/Daniella