Mjukaste sammets-överdraget inför jul

I samarbete med Bemz har jag skapat en avslappnad och skön julstämning kring vår favoritplats och Ikea Stockholm soffa som är nyklädd i det lyxigt mjuka sammetsöverdraget  Zaragoza Vintage Velvet Eggshell. Bemz gör designöverdrag för Ikea-möbler och de har över 250 tyger att väja mellan så valet var inte så lätt men känns nu så skimrande rätt inför julens stämningsfulla tid.

Min styling är gjord efter hur jag personligen vill och önskar att julen ska få vara. En avkopplande tid för kärlek, vila och umgänge med nära och kära. Det perfekta och tillrättalagda tar jag avstånd ifrån under min lediga juletid men för den sakens skull vill jag självklart känna att det är fint och mysigt runtomkring mig. En balans som jag älskar att få till!

Jag valde det här överdraget från Bemz eftersom det hade den där mjuka sammetskänslan. Nyansen passade också så bra till rummet och blev som en elegant kontrast till den råa väggen och våra lite mörkare ekgolv.

I soffan hänger vanligtvis hela familjen mer eller mindre 7 dagar i veckan och än mer tid lär det bli under julens dagar. Bonus är ju då att överdraget går att tvätta i maskin.

Foto & Styling | Daniella Witte

Jag är så nöjd och älskar verkligen den varmt inbjudande och sköna vinterkänslan som soffan nu utstrålar med sitt nya överdrag.

Värt att nämnas var att när jag skulle välja överdrag upptäckte den stora fördelen med att kunna beställa bland Bemz 250 olika tygprover. Det underlättade hela processen avsevärt och dessutom visade sig de där proverna vara perfekta att använda till både stilleben och moodboards för att ge den där härliga kvalitets-känslan till planeringen av en inredning.

/Daniella