Trendspaning Januari

Kan tipsa om att det kan vara en god idé att i bland leka fram ett "nytt" uttryck för sig själv och på så sätt kanske komma fram till en utveckling i sin inredning eller rent av en total makeover.  Jag kände i dag behovet av att göra en liten trendspaning för vad jag gillar just nu i färg, form och material. I mitt fall är den här analysen mest tänkt för mitt jobb som stylist men den kunde lika gärna vara bra vägledning och grund att stå på i mitt eget hem. Trend_januari_Daniella Witte

Foto | Daniella Witte

Så vad kom jag fram till då? Jo, jag ser att de dova röda tonerna flirtar med violett och lavendel-lila. Väldigt svagt men man kan känna att dem finns där. Dessa nyanser passar bra ihop med dem brända färgerna som koppar, jord och rost. Grått ser jag som en superviktig grund men kritvitt går här bort och istället väljer jag en sandfärgad nyans som fräschar upp paletten samtidigt som den hjälper till att bibehålla mjukheten till helheten.

Materialen är gedigna.  Keramik, metall, naturfynd, råa textilier och oblekt papper. Hållbart! Dem målade ytorna kan antingen vara matta och släta eller också levande som när man målar med en kalkfärg. Val av väggfärg tänker jag att man väljer beroende på hur detaljrik inredningen är. Har man mycket grejer är en slät målad vägg kanske finast eftersom den då lugnar ner. Har man däremot en minimalistisk inredning kan en melerad vägg balansera och värma upp för att undvika en stel och opersonlig inredning.

Den här väggen är målad med Jotuns "Muskotnöt" som vi också målat en av våra containerhus med. Väldigt fin!

/Daniella