Tulpan-eventet i min studio

Vilken blomstrande vecka det har varit. Tulpanerna flyttade in i min studio och Blomsterfrämjandet bjöd in till både en kväll med härliga influensers följt av en morgon som gästades av trevliga människor från pressen.  Vi pratade värdet av svensk-odlade tulpaner, det bjöds på raw food och alla som kom fick chansen att binda sin egen bukett. Ja, det blev faktiskt två riktigt lyckade sammankomster.

Alla tulpaner kom levererade på lök från Anstalten i Tygelsjö som också för tillfället är den enda kriminalvårdsanstalt i sverige som odlar tulpaner. För min del var det inte bara en ny erfarenhet att jobba med tulpaner på det här sättet, det var också nytt för mig att hantera tulpanerna på lök. Tänk att en "vanlig" tulpan kan få ett så större kreativt mervärde bara genom att behålla löken. Troligen för att den påminner så mycket om ursprunget och det fantastiska hantverket som odlingen faktiskt bär på.

Foto | Daniella Witte

Som ni vet är jag inte så van vid att jobba med så mycket olika färger och självklart var det en utmaning. Min lokal som annars är väldigt lugn i färgskalan skulle nu fullkomligt explodera av tulpanernas olika färger, i olika blickfång och fotovänliga stilleben. Som tur var fick jag hjälp av Anna Elzer Oscarson. Hon körde hela vägen från Göteborg med sina otroligt fina vaser och stylade upp dessa här och var med tulpaner närliggande toner. Är så glad för hennes värdefulla hjälp och insats. Kul också när man jobbar i team tycker jag.

Vill också passa på att tacka fantastiska Malin och Erika på Blomsterfrämjandet för att ni gav mig detta blomstrande uppdrag. Tack!!

Känslan är så fin nu när allt blev så bra, mysigt och uppskattat.

Kram Daniella