Daniella Witte

View Original

Vår köksrenovering | Inspiration

Måste bara dela med mig av längtan efter vårt nya kök. Nu har det gått x antal veckor i köksbygget som över lag varit ganska struligt. Allt har tyvärr inte riktigt flutit på som vi önskat vilket såklart påfrestat en del. MEN, jag vet att människor har det värre och är trots allt otroligt positiv till hur slutresultatet kommer bli. Det finns redan en helt ny energi i rummet som vi inte upplevt tidigare. Tyvärr får jag inte visa några bilder av vårt kök förrän det är klart och har fotograferats. I stället vill jag visa er kök som jag tycker är så otroligt fina i sin genuina enkelhet.

See this content in the original post

Träkök ser vi inte så mycket av i de svenska hemmen trots att det nog är det vackraste man kan ha. Jag är så förälskad i Det här specialritade ekköket designat av begåvade Louise Liljencrantz. Vackert och helt underbart!!

See this content in the original post

Ett liknande kök finns i ett Penthouse i Antwerpen. Ritat av arkitekten Hans Verstuyft.

See this content in the original post

Foto | Realised by Deco-Lust

Varför är vi rädda för att sätta in ett träkök då? Jag tror att vi hamnar i det vanliga där vi gärna går på att vi vill ha det vitt, ljust och fräscht, precis som grannen också har det. Vitt är ett säkert kort helt enkelt!

Det fina med de här exemplen på kök är att det varma träet "kyls av" på ett minimalistiskt och väldigt balanserat sätt med hjälp av vita väggar och en ljusgrå stenskiva. Man har också valt att endast bygga köket med bänkskåp i blickfånget. Det gör att tyngden hålls nere (jord) med ett härligt space (himmel) upptill som ramar in trähantverket på ett skönt vis.

/D