Nu inför helgen måste jag bara dela med mig av den godaste efterrätten jag vet. Den är superenkel och kommer garanterat bli uppskattad av både stora och små!
Foto | Daniella Witte
| Varma päron med rustik sötma |
4 pers
3 st stora päron
3-4 msk råsocker
Kanel (efter tycke & smak)
1 stor näve Pekannötter
3 msk smör
Gör så här:
Tvätta och dela päronen längs med, i smäckra klyftor. Värm upp ett väl rengjort stekjärn och klicka där i smöret. När smöret fått en gyllenbrun färg lägger du i päronen, häller på socker och pudrar över så mycket kanel som faller dig i smaken. Vänd om päronen tillsammans med nötterna i blandningen så att de tillsammans täcks av en gyllenbrun ton.
Låt allt bryna tills päronen är lagom mjuka. Lite tuggmotstånd ska finnas kvar i frukten för godast slutresultat. Servera med ekologisk vaniljglass och dekorera slutligen med något i en uppfriskande färg!
Lycka till!