Veckans höjdare

Tjohoo!! Första arbetsdagen efter semestern och tillbaka med mina "Veckans höjdare". Nu kör vi!!

Augusti boost! Min fantastiskt begåvade stylistkollega Lo Bjurulf inspirerar med "Flower power" i senaste utgåvan av Elle Decoration. Foto: Petra Bindel.

Bara Lo kan förmedla blomsterromantik på det där magsikt skira viset. Det blir liksom aldrig för gulligt utan bara så där modernt operfekt/perfekt rätt. Lovely!

Keramik kärlek! Den nyöppnade restaurangen Nærvær i Köpenhamn som jag redan skrivit om här har fått en helt egen keramik. Precis som inredningen är även den här designad av Norm Architects. Verkligen sååå fin!

Kräftpremiär! Jag älskar kräftor och i veckan hade vi en spontan kräftpremiär här hemma. Till dukningen väljer jag dock bort röda pappersdekorationer för att i stället skapa en skiva som lite liknar min utvalda bild. Spartanskt och enkelt där naturliga skaldjursfärger, vete och gröna blad får stå för färgsättningen. Foto: Anders Schönnemann

Sommarkök! Drömmen om ett sommarställe finns på min önskelista för framtiden. Då kommer jag låta oss bygga ett sommarkök som det här. Enkelt och flyttbart i rostfritt. Bilden är från Jotun Lady´s färgchef Lisbeth Larsen´s sommarhus. Tipstack till Anette.

Se alla bilder från sommarhemmet här!

Foto: Per Erik Jæger

Foto | Mimou på Instagram

Under semestern besökte jag Ronneby och fick då äran att träffa designern och grundaren till det svenska inredningsföretaget Mimou. Malin Karstensson heter denna fantastiskt duktiga kvinna och har enligt mig verkligen en speciell fingertoppskänsla när hon tar fram sina kollektioner. När jag var där visade hon mig lite av vad som ska komma i höst...... Kan avslöja att det var ljuvligt fina produkter i de perfekta färgtonerna så håll utkik!

Ha nu en fin start på veckan!!

/Daniella