Wabi Sabi för inre reflektion

Att skala av mitt hem med värme. Detta för att jag i mitt sinne inte behöver matas med en massa onödiga prylar där jag lever och är privat. Mitt jobb fylls gott och väl upp av just materiella ting så jag menar att en rak motsats i mitt eget skulle balansera upp på ett fint sätt.

Wabi Sabi har alltid varit en stor inspiration. Den japanska urstilen där kal enkelhet med rustika inslag talar sitt tydliga språk.

Foto | via Axel Vervoordt

Tydliga ljusinsläpp lyfter fram strukturen i de kala väggarna och möter mörker på ett vackert och sinnerligt vis. Jag gillar mycket de få och väl utvalda, ofta generösa föremålen,  som placeras ut som blickfång. Det kan vara en stor målning på väggen med lugnt naturligt motiv eller en överdimensionerad urna på bordet med en alldeles speciell gren eller kvist i som kanske är ett fynd från trädgården.

Det fina med den här stilen är att den trots sin minimalism aldrig blir stel och opersonlig. Tvärtom känns den omfamnande och varm som ger utrymme för tankar och reflektion från vårt inre. Precis det där är jag så otroligt mogen för nu efter en tid med just reflektion över vart jag vill gå framöver. En utveckling och förändring på flera plan är nära!

/Daniella