Tips | Badrum på liten yta

I nya Femina Magazine som kommer ut i butik den här veckan har jag gjort en badrumsinspiration från vårt nya "Master Bathroom", som ligger direkt i anslutning till vårt sovrum. Eftersom vi hade en ganska liten och smal yta att jobba på kan jag säga att det var ett gäng ritningar som gjordes innan vi satte igång med bygget. Det var en utmaning att få till det praktiska och samtidigt hålla en hög estetisk nivå.

Daniella Witte_badrumsmobelFoto | Daniella Witte

Efter att ha tittat på olika möbellösningar beslöt vi oss till slut för att bygga en helt egen och det för att utnyttja ytan på bästa sätt. Både vaskskåpet och spegeln har en stomme av massiv ek som vi lät oss betsa och hårdvaxolja något mörkare.


I dagens blogginlägg ger jag ge er lite tips på fiffiga och snygga lösningar som passar just för det lilla badrummet.

elanvital003Foto | The Watermark collection

Lägg en slant extra på detaljerna. Den här kranen från Watermark är en riktig lyxvariant men också vacker så man nästan tuppar av.


swoonM6074klarb3Foto | Swoon

Swoon är en svensk tillverkare av smarta och väldigt fina badrumsmöbler. Varianten Single hade vi helt klart valt om vi inte byggt en egen lösning.


6d98f0f7b3cb6328c366f0ff207a088b Foto | Johan Sellén

Den platsbyggda hyllan ovanför vasken ger plats för de små sakerna som används i vardagen. Både snyggt och praktiskt!


Forvaring pa bricka_trendeserFoto | Trendenser

Skapa fin ordning med snygga detaljer på en liten bricka. Ett blickfång som ger en härlig känsla till badrummet.


badrumsinspiration_ljusinslappFoto | Le Corbusier . studio-apartment

Sist men inte minst. För att skapa en härlig rymd i det lilla badrummet är mitt tips planera in någon form av ljusinsläpp. Vi monterade ett extra stort takfönster i snedväggen (se bild på det i senaste Femina) och utan det hade vi inte varit i närheten av den känsla vårt lilla badrum uppnår i dag. Har man inte möjlighet att bygga badrum mot en yttervägg kan man i stället skapa "fönstergluggar" i vägganslutningen till taket . Det ger också en spännande effekt som ger ljus och rymd.

/Daniella