Den personliga inredningen

I samband med att jag var inne och läste Ulrika Randel´s blogg och en av hennes mycket läsvärda söndagskrönikor hittade jag den här personligt inredda lägenheten i Berlin. Superfina färgval och kombinationer tycker jag. Personlig inredning i Berlin_interior_Daniella WittePersonlig inredning i Berlin _ kok_ Daniella WittePersonlig inredning i Berlin _ Daniella WittePersonlig inredning i Berlin_golvpuff_Daniella WittePersonlig inredning i Berlin_hall_Daniella WittePersonlig inredning i Berlin_skap_Daniella WitteFoto | Dwell via Housescaping

Som en passande länk till det här personliga hemmet var det just det med den "personliga stilen" som Ulrika skrev om, den läsningen fångade verkligen mitt intresse.

Jag är inte lika bra på att formulera mig som henne men vill kort ( och kanske lite tråkigt ) uttrycka hur jag ser på det här med inredning och den personliga stilen.

För mig handlar inredning i stort om att vi tillhör olika men bestämda stilar. Dessa har sedan en väldigt lång tid tillbaka tagits fram och används dagligen professionellt inom branschen. Stilarna är  mycket väl genomarbetade och används som ett av dem viktigaste verktygen för en inredare på tillexempel Ikea, där jag själv har skolats. Givetvis ändrar dem nyans hela tiden påverkat av aktuella trender men är kort och gott väldigt igenkännande i sin kategori.

När vi sedan kommer till det personliga är det givetvis så att man sätter sin egen touch och formspråk efter bästa förmåga inom den stilkategori man är i. Och hur personligt slutresultatet ( för mig finns det inget slut ;) ) beror helt och hållet på hur mycket och hur lång tid, tankeverksamhet och glädje man lägger på att inreda sitt hem.

Sist men inte minst tror jag det MYCKET handlar om valet att faktiskt ha mod att välja bort en flitigt ombloggad produkt för att i stället välja en som DU själv har valt med HELA ditt hjärta åt DITT hem.

 

Kika in hos Femina´s chefredaktör och hennes senaste inlägg. Hon har många fina personliga ting som verkligen lyfter fram personlighet i inredningen.

 

/Daniella