Dessa blev mina Formex-favoriter!!

Hej hej!

Här kommer en liten rapportering från dagens Formex-besök som jag bl.a delade med den här härliga tjejen.

Jag tillhör dem som blir trött i huvudet redan efter en timme på mässa, vilket resulterar i att jag alltid glömmer några viktiga utställare....  Här kommer i alla fall det som jag kikade på och föll för mest. Bildernas dåliga kvalitet får ni ha överseende med ;)

Formex2016_trendrestauranFormex2016_trendrestaurang paradis

Tina Hellbergs trendrestaurang var verkligen superfin. Både färgkombinationerna och produkt-kordineringen gav mig habegär. Fick en vag influens av Afrika och jag märker att jag just nu faller väldigt mycket för den brända rödbruna tonen.

Formex2016_trendrestaurang fat 2

Faten, ja keramikfaten ville jag ta med mig hem direkt. Så vackra och handgjorda av Christel Thue.

Formex2016_utställning

En hörna till som var snyggt inredd och stylad av Tina och hennes team.

Formex2016_burkarFormex2016_krukor

Lika mycket gillade jag keramikaskarna med den skojiga lock-toppen och så krukorna förstås. Designade och tillverkade av Klei.

formex_Kristin__Lagerqvist-4456

Galet nog så kom jag på när jag lämnat mässan att jag i allt vimmel glömt bort min finaste bloggkollega Kristin och hennes försäljning av den grymt inspirerande boken Strömma. (Bild: Kristin Lagerqvist)

Hur detta nu kunde hända vet jag inte. Förlåt så himla mycket Kristin!

Formex2016_Emma von BrömsenFormex2016_Ylva skarp

Kajsa Cramer, Emma von Brömssen och Ylva Skarp delade monter. Ett väldigt lyckat koncept där allt var fint och tilltalande. Gillade både Emma´s och Ylva´s print mycket. Tycker ni inte att Ylvas motiv också drar mot det Afrikanska hållet? En trend kanske?

Formex2016_Mateus

Mateus nya krukor som är designade av Filippa Lundahl fick nog många till att skriva en order. De syntes överallt i utställningarna och känns som en produkt som kommer hålla över tid. Bra där!

Formex2016_House Doctor

Galet snygga kontorsprylar hade House Doctors nya koncept Monograph. De här smäckra ritverktygen kommer jag köpa hem.

Formex2016_Village

Omtalade Village hade bara fina saker.  De talade verkligen för både hållbarhet och svenskt hantverk. Där fanns spännande gjutgärns-produkter och sen de här fina vaserna, framtagna i samarbete med Skruf glasbruk. Village kommer vi garanterat se mer av framöver. Kul och inspirerande på alla sätt!

Formex2016_eva solo

Eva solo överraskade med den här underbara grytserien. Rustik och väldigt tilltalande i sin form. Vill byta ut mina gamla kastruller nu.

Formex2016_kristina stark_

Kristina Stark fick mig att vilja investera i ännu en kanna...... Är den inte helt underbar?!

Formex2016_AEO monter

Slutligen har vi AEO-studio som hade vågat en ljuvligt fin, brun monter med gröna och svarta detaljer. Vaserna gjorde succé och blev dessutom nominerade till Formidable 2016. Bra jobbat Anna!!

Nu får jag nog blunda en stund. Det är än ett par timmar kvar till tåget stannar i Lund.

/D