Ett besök på vår svenska tapetfabrik

tapetfabriken i Ulricehamn Det var en rå och kall vinterdag jag och Maria for upp till Ulricehamn för ett förväntansfullt möte med Sandbergs tapeter. Vägen upp var fin och vi kom för en gång skull fram en stund innan avtalad tid. Då passade vi på att köra inom city och fann där den här vackra vyn, som en magisk naturtavla mitt i Ulricehamn.

På Sandbergs välkomnades vi varmt av marknadschefen Anna Andén och designduon Hanna Wendelbo-Hansson och Karolina Kroon som startade upp vårt möte med en rundvandring i deras minst sagt imponerande tapetfabrik.

tapetfabriken i Ulricehamn 5Jag kan säga att jag blev innerligt stolt när jag gick där, över att det finns en sådan fin och gedigen tapetproduktion i Sverige. Från idé till färdig produkt under samma tak känns bara så ärligt och riktigt. Genuint helt enkelt!

En färgtekniker tar fram en liten tapetbit som han gjort ett experiment med. Det visade sig att trycket fick helt olik struktur och färg bara genom att tillföra värme vid en speciell temperatur. Intressant.

tapetfabriken i Ulricehamn 3tapetfabriken i Ulricehamn 1tapetfabriken i Ulricehamn 1Foto | Daniella Witte

Visningen i fabriken följdes upp av ett inspirerande uppstarts-möte som lade grunden till mitt kommande uppdrag för Sandbergs tapeter. Jag kommer nämligen om några veckor bygga miljöer, styla och plåta (och allt vad det innebär)  hela deras höstkollektion 2015.

Kan avslöja att Hanna och Karolina har lyckats med en fantastisk samling mönster som verkligen känns nytt och som dessutom passar mig som klippt och skuren.

Detta är ett ärofyllt och spännande uppdrag som jag ser väldigt mycket fram emot att få arbeta med :)

 

/ Daniella