Isabella Witte på Borgarebacken

I veckan var jag och Julius och hälsade på hos min kära syster Isabella. Vi passade då på att ta några bilder i hennes härliga hem. En riktig sommaridyll!! Isabella Witte arbetar som AD på en reklambyrå i Köpenhamn. Nu är hon aktuellt med sin fina kollektion grafiska print som är hennes egen tolkning av det periodiska systemet.

 

Isabella och hennes sambo Hampus har verkligen en förkärlek till gamla ting så när det kringbyggda huset på Borgarbacken blev till salu var det kärlek vid första ögonkastet. Huset som är från 1800-talet  är varsamt renoverat och omfamnat av en helt underbar trädgård där odling står i fokus.

Hemma hos Isabella Witte_vaxthus

Hemma hos Isabella Witte_arbetsrumArbetsrummet går i ljusa toner och i blickfånget hänger "Silver" som ingår i hennes kollektion.

Hemma hos Isabella Witte_matrum_par

Hemma hos Isabella Witte_brass

Printen Brass är så fin till alla typer av gröna blad.

Hemma hos Isabella Witte_halvmanebord_parÖverallt står små stilleben med gamla saker som de hittat på loppisar. Trädgården och deras miljö ute gör sig även påmind inne i form klassiska trädgårdsblommor placerade i små vaser här och där.

Hemma hos Isabella Witte_porträtt

Hemma hos Isabella Witte_kok_22Bänkskåpen i köket fick stanna kvar och målades om i renoveringen. Till dom sattes nytt kakel på alla väggar med öppna hyllor. Allt för att hålla sig till den stil och tidsepok som passade huset.

Hemma hos Isabella Witte_uterum_cykel

Hemma hos Isabella Witte_uterum_detalj

Hemma hos Isabella Witte_uterumFoto | Daniella Witte

Mitt emot entrén till huset finns ett uterum som Isabella och Hampus satte tänderna i direkt efter att de köpt huset.  Här målade dom om, platsbyggde bänkar och tillverkade ett eget bord av gamla brädor. Rummet används nu flitigt hela sommaren och är den perfekta platsen för härliga middagar och fester.

5 snabba till Isabella Witte:

Beskriv din inredningsstil: Gammal svensk torparstil i ny tappning som känns något ljusare och mer avskalat. Genuint är nyckelordet.

Var trivs du bäst i ditt hem? I vårt utehus som ligger mitt i vår grönskande trädgård. Här kan jag och min sambo sitta långt in på småtimmarna. 

Ditt mest lyckade loppisfynd? Vår första möbel till huset som är ett gammalt massivt skåp med ca 50 små lådor. Detta använder vi som serveringsskåp i matrummet. Skåpet känns väldigt personligt och unikt. Undrar om det har stått på ett Apotek eller Bank innan...

Vilket är ditt nästkommande husprojekt?
Vi vill få en schysst entréingång till huset. Varför inte en mindre punschveranda?  

Bästa inredningstips:
Inred ditt hem med saker som betyder något för dig. Saker med en historia ger en härlig känsla till hemmet.

Om  ni är mer nyfikna på Isabella och hennes projekt kan ni gå in och följa henne på sin Instagram.