Huset vi besökte i dag

I dag lånade jag och Maria ett fantastiskt hus av vänner till mig där vi plåtade en bild till det uppdrag jag just nu jobbar med för Bolaget. Innan vi packade oss därifrån passade jag på att ta några detaljbilder..... akvareller_angsbynveddetalj_angsbyn

Huset som original är byggt i dansk arkitektur ala 70-tal är i dag otroligt smakfullt renoverat. Enplanshuset är fyllt av platsbyggda detaljer, smarta ljusinsläpp och personliga ting. Nästan i vart rum hänger vackra tavlor målade av Maria Stigsdotter Drott. De gifter sig i en härlig blandning med föremål som välkända designklassiker, sittmöbler från Slettvoll och noga utvalda ting från Ikea.

soffa_angsbynmobil_angsbyn

Karen som tillsammans med sin man skapat det ljuvliga boendet kommer ursprungligen från Grönland. Det speglar sig tydligt i många av inrednings detaljer. Där finns flera söta eskimåliknande gubbar, fåglar och isbjörnar, för att nämna några. De flesta handgjorda i antingen trä, sten eller ben. Jag föll i dag speciellt för den hängande mobilen med fåglarna.

ljusgard_angsbyn

Ovanför det gigantiska matbordet har man i det platta taket låtit bygga en ljusgård. Det är ett magiskt ljus som sprider sig över bordsskivan.

Kok_angsbyntradgard_angsbyn

I köket från Ikea står ett stort fång orkidéer i en stor och rejäl träkruka. Sådana ser man återkomma på fler ställen i huset. Hela huset vätter med stora glaspartier ut mot den arkitektritade trädgården. Man får stundtals en förnimmelse av att ute blir inne och tvärtom. Älskar den känslan!!

När trädgården börjar blomma kommer jag återvända hit igen med min kamera. Då blir det hemma-hos-reporatge vi gör för ett av Sveriges största magasin. För någon av dem lär garanterat nappa, det är en sak som är säker.

/D