Inredningstips | Inred med ledord från naturen

Veckans inredningstips handlar om hur man skapar en harmonisk inredning med omgivningens tillgångar. ikeaTRASMAKIKUBIKinspiration1-768x1024

Sten, träd, himmel och hav. Mer hållbart kan det inte bli. Genom att använda några utvalda ledord när du inreder blir det lättare att vara konsekvent och inte tappa tråden. Det är ett bra verktyg jag själv brukar använda mig av. Vilka du väljer bestämmer naturtillgångarna i omgivningarna där du bor.

STILINSPIRATIONTreesStairs-764x1024STILINSPIRATIONWood-751x1024

I det här hemmet som är så fint stylat av Pella, har arkitekten valt att använda träd som en bas och helhet. Materialet omfamnar interiören från golv till tak, med ett skönt lugn och  ger ett utrymme för naturens skönhet utanför de generösa glaspartierna. Här behövs av naturliga själ därför inga tavlor.

ikeaTRASMAKIKUBIKinspiration2-768x1024ikeaTRASMAKIKUBIKinspiration3-768x1024

Foto | 1,4,5 Anna Malmberg för Ikea Livet hemma | 2, 3 Pella Hedeby

Träsmaken är ett faktum men med naturliga textil-material i vitt och blått, Himmel och Hav, tillförs en fräschhet som balanserar upp det som annars hade kunnat upplevas kvalmigt. Ledordet Sten hittar man här i detaljer som keramik, läder och metall. Alla har dem samma jordande effekt till inredningens helhet.

/D