Butikstips | Småland i Malmö

Sittandes i bilen, på väg till Stockholm för ett stort bloggmöte hos Elle Decoration i morgon, inspireras jag fortfarande av vårt besök hos AB Småland tidigare i dag. Jag och Maria var på rekvisitajakt i Malmö och passade då på att kila inom denna fantastiska och helt unika livsstilsbutiken. På hela 1400 kvm, fördelat i två plan fick man mode, café, inredning och kreativa workshops under samma tak. Helheten utstrålade ledorden: ekologiskt, svenskt, återvunnet och hållbarhet -på ett samtidigt väldigt osvenskt vis. I positiv bemärkelse då.

Så inspirerande!!

Småland_orangeriSmåland_aktivitetsyta_småbordSmåland_skåp

Här kunde man även hitta AB Smålands egna produkter som var allt från de allra finaste handvävda linnetextilierna till gedigna träpallar.

Småland_handdukarSmåland_putsad vägg

Härliga detaljer överallt. Blev så förtjust i den putsade väggen med fina fönster som fungerade som en avdelare i butiken. Och så de frodiga odlingslådorna gjorde ju inte bilden sämre, eller vad säger ni?! De sköna gröna inslagen gick som en röd tråd genom hela lokalen.

Småland_lokalSmåland_denimSmåland_aktivitetsytaSmåland_aktivitetsyta_detalj

Iphone foto | Daniella Witte

I deras superfina aktivitetsrum kunde man boka in sig på kreativa workshops, och inte bara det för strax intill rummet fanns stor och en helt egen konst-utställningslokal. Jag menar vilken annan butik har det!!

-Ja vänner, här fick ni en liten bild av detta minst sagt personliga ställe. Jag hade kunnat ta många fler men i stället tycker jag att ni ska ta er en tur inom Malmö och AB Småland för att uppleva det själva. Väl värt ett besök alltså!!

Kram D