Trender 2018 | Min egen spaning

Har alltid sagt att jag inte är så trend-lysten men grejen är att jag självklart omedvetet suger in trender som tilltalar mig och är troligen också med på ett hörn och förstärker vissa av dem. Därför har jag gjort en lista på vad jag tror är 2018 års hetaste trender. Here we go! "Skulptur" är enligt mig ledordet för årets inredningstrender men överlag handlar det också om att tänka långsiktigt i allt vi gör. Att med hjärta och hjärna skapa vår egen sköna omgivning för välbefinnande och att helt utesluta kortsiktiga investeringar. Detta gäller för vårt hem men också för vår  jord och egen kropp och själ.

Möbler! I år handlar det om exklusivt nyskapande design. Mjuka former är min absoluta trendfavorit och den runda soffan gör sig helt klart ännu starkare. 2018 vill alla ha den! Det här exemplaret heter Dandy av Massproductions.

Designat och tillverkat med varsam hand och fingertoppskänsla. Pallen/bordet av Liljencrants design och Kfk snickeri är helt bedårande och sidoordet på klassiska hjul, tillverkat i ask och läder,  är ännu ett genialt exempel på det fina svenska hantverket och i hållbar design. Av Smålands skinnmanufaktur.

Detaljer! Skulpturala detaljer känns väldigt tilltalande om ni frågar mig. Jag älskar allt i den här trenden. Allt från konstföremål till belysning och möbler med ett skulpturalt uttryck är för mig fröjdefullt för öga och själ. Gipsskulpturen är ett av mina favoriter och är skapad av Kristiina.

Vissa sorters växter gör sig väldigt vackra i en inredning när de är döda. Låter hemskt men så är det faktiskt. Trenden, stora torkade plymer från ett elefantgräs i en vas är ett exempel och varför inte dra det ett steg längre och skapa en magiskt takdekoration av dem och på så sätt slå två trender i en smäll?

Bild 1:Our Food Stories | Bild 2: Landet Järna

Textilier! Elegant böljande transparens är min beskrivning på hur jag vill inreda med gardiner. Kvalitetes-textilier med en struktur som släpper igenom ljus för en mjuk och behaglig upplevelse i rummet.

Kuddar och plädar följer en ganska enfärgad skala där dessa gärna kombineras i nyanser ton-i-ton, i olika strukturer. Sist men inte minst är det möbler klädda i teddy-textil eller fårskinn som kommer väldigt starkt.

Bild1: Amanda Rodrigues & Bohman+Sjösrand Photography  | Bild 2: Midnatt home |  2: Texile forum blogg | 3: By Lassen 

Konst! Den ska vara exklusivt unik men för den delen behöver den inte vara svindyr. Har man en egen konstnärlig ådra så är det trendigaste att skapa sin egen tavla. Konst på väggen i form av diffusa fotografier, målningar och generösa väggbonader i textil. Återkommande i denna kategorin är skulpturen som gärna placeras på en piedestal.

Bild 1: Line Klein | Bild 2: Andy Liffner | Bild 3: Daniella Witte | Bild 4: Liljencrantz design

Grönt! Alltid trendigt och under 2018 byter vi ännu mer sticklingar med varandra samtidigt som vi letar efter det perfekta stora trädet som exempelvis fiolfikusen som efter några populära år visat sig vara riktigt lättskött.  Även Monsteran står sig fortfarande dekorativ i våra hem.

Bild 1: Via Pinterest | Bild 2: Susanna Vento | Bild 3: Artilleriet

Kulörer! Förutom bruna och beige toner fortsätter vi älska rosa men tar sakta in lila accenter. Överlag är kulörerna fortsatt dämpade och arbetas fram i den så fina "ton-i-ton trenden". Vi applicerar dem mixat,  likt akvarell, slätt silkesmatt eller för att uppnå känslan av en rå putsad yta. Lika vackert vilket som!

Bild 1: Petra Bindel | Bild 2: Broste Copenhagen | Bild 3: Hans Blomqvist

Livsstil! Balans är ordet och att hänga med sina nära och kära ligger högt på prioterings-listan. Vi tränar för att det är en del av livsstilen, men övertränar inte och samtidigt värdesätter vi Yoga som aldrig förr. Vi äter också mer asiatiskt och drar ner på alkoholen. I stället testar vi nya spännande drycker som är snällare mot våra kroppar och knoppar........

Att ha ett hållbarhets-tänk även för våra kroppar och sinnen tror jag starkt på. Balanserad långsiktighet!

Det här var min trendspaning för 2018 som utgår väldigt mycket från vad jag själv dras till i stil och livsstil. Hoppas det har inspirerat er!?

Kram Daniella