Vår tvättstuga

I senaste numret av Femina (som för övrigt är ett riktigt kanonnummer) bjuder redaktionen bl.a på ett stort förvaringsspecial. Där har jag delat med mig med lite tips från min tvättstuga. Vår nuvarande tvättstuga var från början en del av ett jättestort badrum. Vi hade i våra tidigare hus haft tvätteriet i källaren men kände här att vi var färdiga med springet uppochner. Med det bestämt så delade vi det stora badrummet och byggde den här tvättstugan, perfekt belägen mellan våra sovrum på ovanvåningen.

Den är inte så stor och ganska enkel, men väldigt praktisk. Ljuset kommer från ett takfönster som vi lät oss montera när vi flyttade in och på den lilla ytan har vi fått till både stängd och öppen förvaring samt funktionell upphängnings-anordning som inte tar speciellt med plats.

1 DW_Tvattstuga_LU

3 DW_Tvattstuga_LU

Den stängda förvaringen består av två högskåp (syns inte i bild) och bänkskåp från Ikea där vi också gömt både tvättmaskin och torktumlare. I stället för skåpsluckor valde vi att sätta upp ett linnedraperi som ger den där lite mjukare känslan. På väggen ovanför monterade vi öppna hyllplan för att få ett maximalt ljusinsläpp men också för att ge rummet mer luft.

2 DW_Tvattstuga_LU

4 DW_Tvattstuga_LU

Foto | Daniella Witte

Den gamla bänken ger extra avställningsyta och lite härlig patina. Ampeln är perfekt till tvättklämmor som vi använder när vi hänger tvätt på de diskreta linorna som är monterade från vägg till vägg.

Mitt betyg på min tättstuga är godkänt. Vi har fått in mycket funktion på liten yta där var sak har sin plats. Ett stort plus är närheten till våra garderober. I bland blir där kaos när man inte riktigt hunnit med att hålla efter, men det tror jag känns igen i de flesta barnfamiljer, eller vad säger ni?

/D