Veckans höjdare

Nu kan man börja räkna nedåt. Semestern närmar sig med stormsteg och jag kan lova er att jag har jobbat som en gnu för att verkligen kunna få vara ledig under min semester. Här kommer några höjdare som satte guldkant på min näst sista vecka i denna härliga inredningsvärld.

IMG_1665

Mitt näst sista foto & styling jobb innan sommaruppehållet var för Ikea. Solen hade lyst med sin frånvaro och jag hade fått ställa in fotograferingen vid två tillfällen pga regn. Men så passande när jag kom hem från Stockholm lös solen igen och jag passade på att fånga det bästa kvällsljuset i en styling längs med sädesfälten. Ett ljuvligt tillfälle!

IMG_1648

I Stockholm hade jag äran att vara inbjuden till en förmiddag till Polar Music Prize. Bakom inbjudan stod Mateus som under hela nio år fått duka upp med sitt vackra porslin till de 650 gäster som gästat denna prestigefyllda middag. I år gick dukningen i helvitt med midsommarblommor som dekoration. Läs mer om kvällen här!!

IMG_01591-1140x760

Och på den härligt goda middagen träffade jag ingen mindre är supertrevliga Amelia Widell. Som ni kanske vet driver hon designföretaget Melimeli med ett helt nyöppnat showroom på Stureplan. Den här fina fåtöljen heter Carla och är det senaste tillskottet i hennes möbelkollektion.

IMG_1685

En present kunde inte kommit lägligare. Det var i fredags och jag gjorde mina ärenden i byn. Handlade, lade på brev och hämtade paket..... i paketet låg Strömma. Denna fantastiskt fina och mysiga bok, fylld med magiskt underbara bilder som ingen annan än min begåvade bloggkollega Kristin Lagerqvist har plåtat. En bok jag mer än väl kan rekommendera er.

Christofer-Bastin-åhlens-Photo-Petra-Bindel-2

Creative Director för Gant, Christopher Bastin´s hem har vi alla inspirerats när det flertalet gånger varit med i olika inredningsmagasin. Här för Åhlens.  Det blev det klart i veckan att han tar med sin fingertoppskänsla och skicklighet från Gant och lägger in den iIndiska. Detta kan med stor sannolikhet betyda en välbehövlig framgång för dem. Jag håller tummarna för det såklart!

MG_6335
MG_6730

Och så här i mina sköna semesterdrömmar avslutar jag passande med att inspireras av Anna Malmbergs fina bilder från det nystartade hotellkonceptet Casa Cook på Rhodos. Läs och njut av fler bilder här!

/D