Veckans stilleben | Gardiner och vårblom

Hörde på radion i dag att meteorologerna från och med nu har förklarat våren här i Skåne. Samtidigt som jag lyssnade stod jag och strök vita linnegardiner och tittade ut på det gula havet av vintergäck i trädgården. Ja, för all del var där några snödroppar också som tittade upp…. Solen sken och för stunden kändes det som vår på riktigt. Gardiner och varblom5Gardiner och varblom_vintergack2Gardiner och varblom_fonsterstilleben3Foto | Daniella Witte

Jag har inte haft några gardiner uppe på hela vintern men vet med mig att när den starka vårsolen kommer är det en bra ide´att mjuka upp ljuset med en vit linnegardin. Linnestukturen släpper genom ljuset så fint och ger faktiskt intrycket av mer ljus än när man kör utan. Konstigt men sant.

När jag ändå hängde upp gardiner passade jag på att fixa till mitt stilleben i fönsterkarmen. Vintergäck och kvistar var allt som behövdes för en lagom uppdatering där. Just nu finns det många fina vårblommor hos floristen att välja bland men som vanligt tar jag alltid först och främst det som finns tillgängligt i min egen trädgård.

Ja vänner, då var man ett steg närmare årstiden vi nog alla längtar mest till!!

 

Vårsol till er!!

/Daniella