Veckans stilleben - En riktig höstboost!

Daniella Witte_stillife_autumn 2 Passande inför helgen har jag skapat ett höststilleben på trappan till vår entré. Kände för att var ganska "trädgårdsklassisk" och valde därför att följa husets exteriör och stil samtidigt som jag gärna ville att det skulle kännas så där skönt dämpat och naturligt.

Pumporna sätter till stor del stämningen men också ljuslyktan och ekkvisten med sina gulnande löv. I krukorna "spretade" det för mycket med Ljungen som stod så jag tog spaden och grävde upp ett par mossbitar från gräsmattan. Med sitt mjuka fluff fick det i stället pryda de kantiga zinkkrukorna. Löven jag samlade upp när jag städade trappan återvände jag som en slags uppmjukande röd tråd samlingen igenom.

Och förutom ett stilleben rikare blev stunden ute på trappan en riktigt välbehövlig "höstboost". Härligt!! :)

Daniella Witte_stillife_autumn 3Daniella Witte_stillife_autumnDaniella Witte_stillife_autumn 4Daniella Witte_stillife_autumn 1Foto | Daniella Witte

Visste ni förresten att sådana pumpor jag har med här inte bara är snygga i färgen, de är också perfekta för matlagningen. -Jojo, och tips på vad man kan göra för gott med dem finns just nu inne hos Diadonna. Missa inte det!

 

Nu önskar jag er en riktigt skön oktoberhelg!!

/D

 

Ps. Alla saker på bilden är ett hoplock från mina trädgårdsgömmor Ds.