Vi målade köket blått

Sprillans nya Femina kommer till prenumeranter i dagarna och inredningsfokus den här månaden är hur du ger ditt hem ett lyft genom att måla om. Passar därför på att följa upp den förvandling som gjordes av mitt eget kök här hemma på gården. I gårdagens inlägg skrev jag om hur man skapar trivsel i ett vitt kök. Det är bara att erkänna att man inte alltid lär som man lever. Jag skapade i stället trivsel genom att våga måla om det vita köket till en vacker blå nyans.

White kitchen_Daniella Witte_blog_2White kitchen_Daniella Witte_blog_1

Det vita köket sattes in efter det att vi tampats med en svart lucka som hela tiden brast i kvaliteten. Efter flertalet reklamationer tog tålamodet slut. Under en kväll monterade vi (med en viss frustration) ner de svarta luckorna, kastade dem på tippen och åkte till Ikea och köpte helt vanliga vita, släta luckor. Precis som de flesta tänkte vi att det var ett säkert kort som inte kunde bli fel. Samtidigt tänkte jag i hemlighet för mig själv att luckan skulle bli lätt att måla över så fort jag kommit fram till den rätta nyansen………….

Blue kitchen_Daniella Witte_blog_2Blue kitchen_Daniella Witte_blogFoto | Daniella Witte

………….och den rätta färgen kom en dag genom en inspirationsbild på nätet. Jag kände direkt att det var blått som skulle passa bäst i vårt kök men också till resten av vår inredning och stil. Sagt och bestämt monterades luckorna ner igen, och i stället för tippen åkte dem till Lomma Lackeringar AB.

En specialfärg som används i industrisammanhang med koden NCS S 8010-R90B lackades på och veckan efter hade vi ett nytt kök.

Måste säga att jag är väldigt nöjd. Eftersom vi inte har några överskåp känns det heller aldrig för tungt utan tvärtom bara väldigt harmoniskt till våra bruna golv och råa ytor som betong och rostfritt. Det var ett mysigt kök med stil vi eftersträvade och det har vi nu. Här hänger vi mest!!

/Daniella

 

Kika här in på en annan variant av målat kök

 

Ps. Våra kökshandtag är köpta på Ikea för fem år sedan men finns tyvärr inte i sortimentet längre. Såg däremot att Lotta tipsade om ett bra ställe med fina beslag som kan vara värt att kika in till. DS.

INSPIRERAD? LÄS MER: Kökslampor över köksbordet Ordning & reda i hallen Skapa ett hållbart hem Prylar till sovrummet