På väggen

Isabella Witte | The Solar system

Release!! I dag har jag den stora äran att presentera min syster Isabella Witte´s nya print. "The Solar System".

The Solar system_fix_LU
The-Solar-system_narbild2048x2048px_2048x2048-3

Foto & Styling | Daniella Witte

Visst är den bara så fin!!

Isabella beskriver den själv som en konstnärlig poster av planeterna i vårt solsystem i jordnära vattenfärger.

Utöver det fina motivet i behagliga färger som verkligen ligger i tiden,  tycker jag att postern´s mått smickrar den med det lilla extra.

"The Solar system" finns nu att köpa här!!

/D

Feminint möter rockiga inslag!!

Jag tänker mig ett sovrum eller kanske en walk in closet. Basen är mjuk, omfamnande och behaglig precis som man tänker sig ett sådant rum. Tyll o guldFoto | Daniella Witte

För att någonstans bryta det fint snälla och skapa lite attityd skulle en hörna med personliga ting i svart tyll, spets och skimrande guld vara en fin kontrast. Här dessutom med ett par snygga Dr Martins.

Jag gillar när det går över från feminin till en något mer rockig stil. Den kombon är för mig alltid tilltalande och spännande. Jag själv kommer köra på den nyårsafton är det tänkt :)

Köptips: Tapet, Mimou | Grafiska tryck, Pernille Folcarelli | Stol, Isländskt fårskinn, lampa, juldekorationer och fotografi: Inreda Utreda , Tyllkjol: Studio Stilista

 

/D

Tavelväggarnas fortsättning...

För ett tag sedan fick jag upp ögonen för coola butiken Wosstore. Här samlas mängder av snygga accessoarer, gjorda av oetablerade designers och formgivare. Jag blev nog förtjust i det mesta men föll speciellt för det där fotografiet…..1 Wos_fotografi Wos_fotografiFoto | Daniella Witte

………….." I am a movie . NO 1" heter det såå fina motivet och är skapat av Hanna Hjern. Nu är det inramat och klart för en fin plats här hemma.

Som jag kanske nämnt innan håller jag successivt på att köpa på mig, framkalla och rama in för att äntligen få upp lite på väggarna här hemma. Det går framåt men känner att jag verkligen skulle behöva heldagar till att bara fokusera på mina tilltänkta tavelsamlingar. Kanske under jullovet kan jag slutföra. Hoppas!! :)

/D

Veckans bild | Tjusningen med en knopplist

Efter mitt jobb för Mateus har jag fått hur många frågor som helst kring den knopplist-styling jag gjorde i deras showroom.Veckans bild_mateus_knopphangareFoto | Daniella Witte Knopplisten i olika utföranden är en förtjusande inredningsdetalj tycker jag. Dessutom är den grymt praktisk. Man skulle nog faktiskt kunna kalla den en 10-poängare!!!

Här använde jag tre stycken i obehandlad fur från Bauhaus som vi målade i samma kulör som väggen. Detta för att få ett så lugnt intryck som möjligt, och inte minst i det här fallet framhäva produkterna. Lägg märke till pallarna Oddvar från Ikea som också fick sig några drag med penseln. Dessa förstärker både väggens estetiska balans och bidrar till avställning/sittyta.

Färgen vi målade med är från Nordsjö och heter: S-6502 y. Tallrikarna är hängda i speciella tallrikshållare för vägg.

En sådan här lösning passar utmärkt i hallen men också som ett personligt blickfång i t.e.x köket.

/D

Mitt jobb för Mateus | Urban Apartment

Efter en lång och rolig arbetsdag i måndags kunde jag och Maria åka till lägenheten, nöjda och glada av det vi åstadkommit. Allt flöt  på enligt planerna vilket kändes härligt. Här kommer några snabba bilder av resultatet.8 Daniella Witte_mateus 3 Daniella Witte_mateus

5 Daniella Witte_mateus

2 Daniella Witte_mateus

7 Daniella Witte_mateus

9 Daniella Witte_mateus

4 Daniella Witte_mateusFoto | Daniella Witte

Vita väggar målades mörka, utvalda ton i ton med delar av porslinet………... känslan är fortfarande Mateus men något mer ung, maskulin och åtstramad.

I morse öppnade Mateus-gänget glatt upp sina dörrar för att visa pressen sina vår och sommar- nyheter och förvandlingen av showrummet.

Tack för ett fantastiskt och super-inspirerande uppdrag!!

Kram Daniella

Window stories | Naked

Efter en tid av längtan till att ha ett helt eget fotoprojekt så är det med glädje att i dag få presentera den första utgåvan ur serien "Window stories". Min passion för vackra fönster och motljusets magiska inverkan fick mig till idén att fotografera fönster från olika tidsepoker med detaljer som skapar helt egna personligheter. window stories

Daniella Witte_Window stories_Naked (kopia)

Foto | Daniella Witte

Alla bilder har en speciell betydelse för mig men den har jag valt att hålla för mig själv då jag gärna vill att betraktaren ska skapa en egen upplevelse.

Första bilden heter "Naked" och  finns i 10 exemplar. Den säljs komplett som ett signerat och numrerat fotografi med passpartou och bakstycke. Måttet är 70 x 100 cm med prislappen 3500 kr. Du hittar den här!!

/D

Tapetsera i ljusa hösttoner

Om man söker en rejäl förändring i ett rum skulle jag nog först och främst ge rådet att tapetsera tätt följt av att ev måla om. Att inreda med tapeter är kul och oerhört kreativt. Ett rum kan relativt enkelt förvandlas till något ut över det vanliga om man så önskar.

DW_tapeter sand_LU

DW_Sand_kollage_LUFoto | Daniella Witte

Vill man trots allt vara skandinaviskt diskret men ändå få resultatet personligt är en god ide´att hålla sig till de ljusa nyanserna som gifter sig fint med olika naturmaterial. Här har jag utgått från nyanser av sand, brunt vitt och grått som jag kryddat med den där naturligt djupröda som vi hittar i höstens toner.

/D

 

Veckans interiör

Veckans interiör blir helt klart den som tillhör stylisten Joanna Bagge och som nu är till salu. Ljust och fräscht i god smak med flera smarta lösningar……. SFD9BD79589BB714F4FACF99055414BA3B7

SFD0B3E3FB4EC434B85B1775C20710C772A

SFDF7F164DB83914739B86BB14F0D6931D5

SFD80542FC2E9324B54B8BC44821D825D39

SFD28FCAED685B14782BA8D6D57B229358F

SFD959CEF1728D0471E8F88F060BB12C1FE

SFDFE07666014DE4AD5957C6F0075421075

SFD6D1DDF7029D64E2D95E57F00B7456418Foto | Jonas Berg

Jag går alltid själv i gång på fina platsbyggda lösningar som göra boendet både smartare och personligare. Compact living är något som blir allt vanligare i vårt land och då gäller det att tänka utanför boxen för att få till alla funktioner på ett snyggt sätt.

Att t.e.x skapa ytterligare ett rum i det befintliga sovrummet är ett perfekt exempel på detta. Tack vare att man byggt en skiljevägg med förvaring och fönsterpartier får man ytterligare en funktion + att rummet fortfarande känns luftigt och ljust. Dessutom blev det en snygg detalj i lägenheten som verkligen bidrar till den tilltalande helheten.

Fler bilder hittar ni här!!

Skapa ett lugnt sovrum, ton i ton

Man kan gå till väga på olika sätt för att skapa ett lugnt och harmoniskt sovrum. Ett tillvägagång sätt kan vara att konsekvent välja inredning i kulörer som går ton i ton med varandra. Mörk, mittemellan eller den ljusa skalan, det är en smaksak. DW_sovrum_toniton_LUFoto | Daniella Witte

Här utgick jag från färgerna den i den gråmelerade tapeten Rost som är en nyhet från Sandberg tapeter. Inga skarpa kontraster utan bara behagligt sköna övergångar. För att ge miljön lite karaktär valde jag att jobba med växtlighet, trä och metaller som mässing och zink för att bryta av.

Köptips: Påslakan: By Nord, Handvävt överkast: Twistin, Zinkbricka: Granit, Bordslampa: House Doctor

/D

 

Med naturen som inspiration

Mina fotouppdrag avlöser varandra och vid det här laget är det ingen slump att jag gång på gång gör bilder som har en tydlig anknytning till vår natur. Kan nog såhär påstå att det är lite av mitt kall. DW_skogsgron_blog

DW_skogsgron_kollage_blogFoto | Daniella Witte

De här bilderna är ett urval från mitt senaste jobb till Femina som kommer ut i butik den här veckan. Ett tapetjobb som helt är inspirerat av naturens färger.

Jag tycker det är väldigt kul att kombinera bilder inomhus med utomhus för att göra en tydlig koppling, men också för att ge det där "speciella livet" till jobbet som helhet. Det här är ett väldigt bra exempel på vad jag menar med det.

Kram D

 

LA inspirerar

Har aldrig varit i LA eller på den sidan av USA, men någon gång inom snar framtid har vi som plan att åka dit. Blev inte mindre lockad när jag hos Anna Mårelius såg det här hemmet, plåtat av bästa Pia Ulin.

LA-överst

LA-6

LA-5

LA-4

LA-3

LA-2

LA-1Foto | Pia Ulin

Jag tycker det här hemmet har en perfekt balans mellan vita väggar och värmande trä med enstaka detlajer i svart. Det stora svartmålade fönsterpartiet talar för sig själv och ger den perfekta kontrasten till den sköna gröna trädgården.

Poolen går inte heller förbi obemärkt. Tycker det är fin inspiration till er som vill bygga en pool på liten yta utan att få den att upplevas "tacky".

Som vanligt när Pia fotograferar är resultatet magiskt i sina kontraster och mjukt svepande ljus.

/D

 

 

 

Color of the year 2016

Det var ett år sedan jag, Sofie och Jannice skapade den här installationen med fokus på 2015 års färg från Nordsjö. Då hette den Copper Orange. Nordsjo_2015Foto | Daniella Witte

I dag bär det upp till Göteborg igen för ett nytt färgevent som Nordsjö anordnar, och årets färg 2016. Med tanke på hur trevligt och inspirerande det var i fjol har jag stora förväntningar på dagens presentation och workshop. Hur det gick får ni garanterat en uppdatering på via mitt Instagram och här på bloggen såklart.

Ha en färgrik dag allesammans!!

/D

 

 

THE HOME OF WORKSTEAD

RPS1720_Workstead_Livingroom_Final_0103 RPS1720_Workstead_Livingroom_final_0084

RPS1720_Workstead_Kitchen_Final_0056

RPS1720_Workstead_Livingroom_final_0183Foto | Pia Ulin

Lägenheten ligger i Brooklyn | New york, är plåtat av Pia Ulin och hennes senaste bok Monochrome home. En briljant bok som enligt mig,  bör ägas av alla som älskar vackra interiörer.

Här bor Stefanie BrechBuehler och Robert Highsmith, grundarna av firman Workstead. Som för övrigt gör helt fanatiska lampor.

Hemmet var även med i Elle Decoration för ett par år sedan och precis som då blev jag lika tagen och inspirerad av detta fantastiskt personliga hem. Pia har ju då en otrolig förmåga i sitt bildspråk att ta fram ett djup och historia som säger så mycket mer än ord. Trots hennes konstnärliga sätt att jobba på kan jag inte tänka annat än att detta hem är lika vackert i verkligheten som på bild.

Färgerna är vackra i naturens skala med personliga saker samlade till stilleben och blickfång. Detta hand i hand med ett magiskt ljusinsläpp (åter igen) kan resultatet inte bli något annat än helt underbart.

/Daniella

 

 

Naturens kraft

Min största drivkraft och inspiration har alltid varit naturen. När jag är ett med den är min kropp och själ hel. När jag däremot är stressad och överarbetad tappar jag det lätt och halkar då gärna in på områden där jag inte har att göra……. Krasst uttryckt kanske men det ligger faktiskt mycket i det, för när jag får jobba med naturen som verktyg känns det bara så rätt och då på ett sätt som är svårt att förklara.

DW_Naturens kraft_arbetsro_blogg

DW_Naturens kraft_inramat_blogg

DW_DW_Naturens kraft_hallinspo_bloggFoto & Styling | Daniella Witte

Den här veckan och nästa har jag två fantastiska uppdragsgivare som jag jobbar för. Mitt uttryck är fritt men jag kommer i båda jobben hålla mig till de element jag känner mig mest skapt för. Naturen. Även om det är superhärligt så är det inte bara doften av granbarr, kottar och skön luft vi pratar om. Nej, tar man sig bara noga igenom marken kan vi hitta massor av nya vinklar och energier att skapa något intressant av och det är just det som är naturens kraft enligt mig.

Kram D

 

 

Tapetkollektionen SKOG | Mitt jobb för Sandberg tapeter

I våras fick jag det minst sagt  det prestigefyllda uppdraget att tolka, styla och plåta Sandberg tapeter´s kommande kollektion SKOG. Nästa vecka är det premiär i butik men redan har den hunnit bli nämnd av flera kända bloggar vilket självklart känns fantastiskt. Skog är en kollektion som inspirerats av människans allt större längtan till naturen. Resultatet som designats av stjärnduon Hanna Wendelbo - Hansson och Karolina Kroon är en behaglig kollektion med lugna och harmoniska mönster som påminner om genuina naturmaterial från skogen. Här får ni mina personliga favoriter.

 

SkogSkog_622-08_2_720x576_72_RGB

 

 

SkalSkal_Skog_sandbergtapeter_

 

 

LinneLinne_sandbergtapeter

 

 

PapperPapper_218-01_2100x1680_300_RGB

 

 

KalkKalk_214-21_2100x1630_300_RGB

 

Jobbet är det största jag gjort hittills och det var verkligen en minst sagt givande och utvecklande process för mig. Från skisser till färdig produkt innebär ett otroligt hårt arbete och otaliga timmar av tankeverksamhet och planering för att få hela produktionen att klaffa. Men med min fantastiska assistent Maria Lindvall och grymma hantverkare lyckades vi och hade dessutom superskoj på vägen. För att absolut inte glömma nämna det väldigt fina samarbetet med Sandberg´s marknadschef Anna Andén. Tack så himla mycket allihopa!!

Hela kollektionen kan ni kika på här och den går att köpa i butik den 18 Augusti

 

/D

Mjuka kontraster i 50-talshuset

Första dagen efter semestern känns faktiskt riktigt bra. Jag ser nu fram emot en spännande höst med nya projekt i pipen. Alltid lika härligt med nystart :) Vi  kör igång veckan med ett något försenat "Veckans interiör". Brukar ju köra det på Söndagar men i går kom annat emellan så håll till godo med två stycken den här veckan i stället.

Det finns en radhuslänga här i Lomma som jag fascinerats av ända sedan jag flyttade till byn. Ja, det är något speciellt med den höga 50-tals arkitektruren med de djupa och långsmala trädgårdarna. Tidigare i år fick jag kontakt med Christine och Eric som bor i ett av dem ljuvliga husen och vi bestämde då att jag skulle få göra ett "hemma hos".

DW Ö Almgatan _vardagsrum_liggande_blogg

 

DW_Ö Almgatan _vardagsrum_matplats_detalj_blogg

 

DW_Ö Almgatan _kok_blogg

 

DW_ Ö Almgatan _kök_matplats_blogg

 

DW_ Ö Almgatan _trappa_blogg

 

DW_Ö Almgatan _sovrum_stående_blogg

 

DW_ Ö Almgatan _sovrum_detalj_stol_blogg

 

DW Ö Almgatan _barnrum_blogg

 

DW_Ö Almgatan _fönsterdetalj_blogg

DW_ Ö Almgatan _hall_pinnstol_blogg

 

DW_ Ö Almgatan _huset_blogg

 

DW_ Ö Almgatan _hall_blogg

Foto & Styling | Daniella Witte

Det är inget snack om att Christine besitter ett stort inredningsintresse. Allt känns så genomtänkt och den mjuka färgskalan går som en härlig tråd genom vartenda rum.

Hemtrevligheten (som jag tycker är viktigast av allt ) var verkligen fulländad och min känsla när jag var där var att man bara ville stanna kvar i den mysiga stämningen som både familjen och hemmet förmedlade.

 

/D

 

En liten dos höstiga toner

Just nu är jag ute med familjen på en avkopplande semestertur i Småland. Trots ostadigt väder har vi det riktgt mysigt med vår husvagn :) Internet är inte det bästa här så därför är det en aning fördröjt med inläggen dessa dagar.

Kylie-Johnson_kitchen-600x800

Kylie-Johnson_10-600x800

Kylie-Johnson_3-600x800

Kylie-Johnson_6-600x800

Foto: Eve Wilson

Det här hemmet , som tillhör keramikern Kylie Johnson,  hittade jag efter att Frida tipsat om den Austarliensiska  inspirationssajten The design wp-content/uploads/sites/30.

Gillar de mustiga färgerna i vardagsrummet där trä möter kulörer som mörkblått och den där röda som den japanska lönnen har. De få antal vita inslagen skapar de perfekta kontrasterna för ögat.

Man kan väl säga att den här interiören får en inspirerad till lite mysiga höstkänslor, eller vad tycker ni?

/D