Inspirerande hem

Förtjusande stämning med betong

Betongväggar sluter här om en stilfull industriell inredning på ett väldigt förtjusande vis. Stilrena, raka linjer möter råa och lite grövre detaljer i perfekt kontrast mot varandra. Det här hemmet fascinerar och väcker nyfikenheten i mig .....

Väggarnas utgör en monokrom bas som ger ett magsikt lugn. Varma detaljer i trä och väl utvalda belysningar ger dem kalla materialen mjukhet och elegans.

Foto | Lorenzo Pennati

-Ja, den här veckan har jag bjudit på flera internationella inspirationer och det är faktiskt ingen slump. Jag känner mig oerhört nyfiken på världen och det som skapas utanför vår lilla inredningsvärld här hemma i sverige. Det jag fastnar för tar jag med mig hem och sammanför med det vi är så duktiga på här. De skandinaviska linjerna i fina proportioner.

/D

Till Salu | Sofie´s fina 20-talsvilla

Min kära vän och kollega Sofie Börjesson med familj säljer nu sin fina 20-talsvilla. Ett nytt spännande husprojekt väntar och jag kan bara föreställa mig hur exalterade och spännande allt just nu känns för dem. Kul! Vi umgås med familjen Börjesson privat och har varit i huset flera gånger. Tycker varje gång att det är lika mysigt och välkomnande att vistas i miljön där.

Inredningen är snyggt grafisk med lite sköna färginslag här och där. Gillar speciellt den fina spiraltrappan som delar av vardagsrum och matplatsen i huset. Köket är specialritat för huset och känns väldigt levande med fina ljusinsläpp och med närhet till uteplatsen.

Vardagsrummet möts man av när man kommer från hallen med den vackra trappan. Där finns det gott om plats för två soffor som ger utrymme för många.

Sovrummet känns fräscht och lättsamt går i fina gråtoner. Här finns dessutom en härlig balkong.

Foto | Emilia Ahlgren

I garaget har Sofie låtit sig bygga ett kontor och studio. Därifrån driver hon sin inredningsbyrå Room by Sofie som är specialiserad på homestaging inför försäljning av bostäder samt inredningsuppdrag åt företag och privatpersoner.

Detta superfina hus lär inte bli svårt att sälja. Alla bilder hitta ni här!

Nu ser jag fram emot familjens nya husprojekt som man kan följa här!

/Daniella

Ett stall, en husdröm!

Jag såg att min alltid så inspirerande bloggkollega Pella , bloggat om ett hus i dag som precis kommit ut till salu. Det såg genast väldigt välbekant ut och jag började direkt leta i mina fotoarkiv...... Hittade några godbitar från när jag och en annan väldigt kär kollega var där och gjorde ett fint reportage hemma hos grundaren till Emrahus, som faktiskt publicerades i både Elle Decoration UK och Sköna hem.  

DW_det ombyggda stallet_exterior_vedforvaring_LU

När vi var där var det i "elfte timmen" innan körsbärsträdet hade blommat över. Minns det som så otroligt vackert där det stod och smyckade i förgrunden av det ombyggda stallet.

Köket var exklusivt inrett men hade fortfarande den där lagom sköna lantliga känslan som jag antar att vi alla gillar. Betonggolven bidrog till att allt stramades till vilket bidrog till den perfekta balansen och övergången mellan gammalt och nytt.

DW_det ombyggda stallet_vrum_LUDW_det ombyggda stallet_vrum_detalj_LU

Ett personligt vardagsrum i blå toner med ett soffbord i betong med smakfull patina. Ett grymt inredningstips för er som går i soffbordstankar. Passar de flesta stilar faktiskt.

Amen, badrummet talade bara för sig själv vilket för övrigt de flesta delar av detta hus verkligen gjorde. Det fanns sannerligen ett djupt avtryck av en sann idéspruta och kreatör i detta hem, det var en sak som var säker.

DW_det ombyggda stallet_vrum_spis_LU

Foto | Daniella Witte

Den genomgående braskaminen mellan kök och vardagsrum utgav kärnan i huset och gjorde det så himla bra. Den gav en fantastisk stämning i huset som jag sent kommer glömma.

Det var år 2014 som jag och bästa Sofie var i Örja gamla kyrkby och gjorde ett inredningsreportage hemma hos Robin Berkhuizen och hans familj. Ett fantastiskt fint hus fyllt av härliga lösningar. Huset var från början ett gammalt stall, men som med Robins kreativa driv och idéer totalrenoverats till ett drömboende.

Nu säljer Robin och hans fru sitt sagolika hus och har med all säkerhet ett nytt spännande kreativt projekt i sikte. Se hela objektet här!

 

/Daniella

 

A French apartment delux

Behåll den skandinaviska färgskalan men skippa den minimalistiska ängsligheten. Låt inredningen leva det liv du själv lever! Det är väl mitt bästa tips för hur man skulle kunna tänka om man ville ge sin inredning personlighet och dessutom lite fransk anda. Hittade den här otroliga våningen som tillhör designikonerna Pierre Emmanuel Martin och Stéphane Garotin. Deras hem är fyllt av det som präglar deras livsstil och värderingar om hållbarhet. Hantverket spelar stor betydelse och paret har här skapat en plats för det som är det viktigaste i deras liv. Umgänge! Här finns en unik samling detaljer från deras resor men också konst, speciellt från 1900-talet som dem älskar......

Här är mina bästa tips för hur man med inspiration från fransk stil kan skapa känslan:

Mjuka övergångar! Ljusa textilier i olika närliggande toner ger mjuka övergångar mellan golv och vägg. Detta ger en harmonisk och omfamnande bas. Gardinerna ska svalla och kännas levande och golvets material kan här och var följa med upp i inredningen. Som här där man låtit udda avställningsbord i trä få stå för den balansen.

Skapa blickfång! Var inte återhållsam. Håll färgtonen och placera flera föremål i grupp som visar en historia för dig som bor där. Det ger också ett tydligt sinne för form. Runda oregelbundna siluetter ger ett konstnärligt uttryck som för mig känns väldigt personligt. Det visar att man har en egen smak. Detta är fransmännen experter på.

Runda soffbord is da shit! Jag har sagt det på mina föreläsningar och säger det även här. Kantiga möbler som soffor och förvaringsmöbler behöver runda former. Med hjälp av olika runda soffbord i varierade höjder ger man utrymme för att sätta en personlig prägel och flexibel lekfullhet till rummet.

Förstärk den franska balkongkänslan! Med balkong eller utan. På småbord och pallar i grupp innanför fönstret samlar man gröna växter i högt och lågt för en skön frodig övergång mellan inne och ute. Detta ger ett liv till inredningen som åtminstone inte jag skulle vilja vara utan.

Foto | Via Ring the belle store

Öppna upp för detaljerna! Plocka fram det vackraste som finns i köksskåpen och placera det på öppna hyllor. Bruksföremål som keramik förvaringskorgar, glas och träredskap är ett exempel på vad som inte är värda en plats bakom stängda dörrar. 

Trä och läder är hållbara material som alltid fungerar som de perfekta kontrasterna i en monokrom inredning där den övriga inredningen går i närliggande nyanser.

Ja, detta franska hem gav verkligen mig den inspiration jag behövde för att jobba vidare i förberedelserna av ett stort inredningsjobb som jag kommer berätta mer om snart. Hoppas ni kände detsamma!

Se fler bilder från den underbara lägenheten här!

Kram D

Monday inspiration | Penthouse

Skärmavbild 2017-01-09 kl. 08.14.28
Skärmavbild 2017-01-09 kl. 08.12.56
Skärmavbild 2017-01-09 kl. 08.13.12
Skärmavbild 2017-01-09 kl. 08.13.36
Vincen van dyusen_light_Daniella Witte
Skärmavbild 2017-01-09 kl. 08.13.56
Skärmavbild 2017-01-09 kl. 08.14.12
Skärmavbild 2017-01-09 kl. 08.15.28
Vincen van dyusen_bath_Daniella Witte
Skärmavbild 2017-01-09 kl. 08.14.45

Jag kickar igång veckan och årets första arbetsdag med en helt fantastisk inspiration från ett penthouse i Antwerpen. Bakom alla vackra linjer, ljusinsläpp och materialval står ingen mindre än arkitekten Vincent van Duysen. Tipstack till Lotta Agaton!

Foto | Via Vincent Van Duysen

Det avskalade i kombination men alla rena material i en varm framtoning får mig att bara känna ett behagligt men energifyllt lugn. Något jag för övrigt eftersträvar 2017 då förra året i mångt om mycket förknippades med stress. Ni vet när man stundtals inte har kontakt med sig själv utan bara kör på för att man är inne i någon slags snurra där man bara gör saker för att man måste, fast man egentligen bara skulle vara oerhört tacksam och glad över att få hålla på med det man älskar.....

Nu lägger jag det bakom mig. Insuper inspiration som denna och bara blickar framåt med visionen att lyssna på mitt hjärta och min intuition som alltid har varit väldigt pålitlig och stark.

Fler bilder hittar ni här.

Ha en bra måndag fina ni!

/D