Sommarfeeling med massor av vita blommor!

Helt galet som allt blommar nu. Härligt med sol och värme men självklart med vissa nackdelar för alla trädgårdsälskare som säkert ser allt blomma över på nolltid. 

Schersminen står just nu I full blom I vår trädgård. Där är faktiskt så mycket så det överhuvudtaget inte märktes att jag varit där och knyckt några grenar.

Trots höga temperaturer utomhus kan det vara skönt att någon kväll slå sig ner inomhus. Jag älskar att skapa en skön sommarfeeling även där inne så jag fyllde stora och små vaser, på och kring det dukade bordet. 

Foto | Daniella Witte

Även på vårt svarta skåp, i en av mina favoritvaser fick en kvist slinka ner. Så fin att titta på från frukostbordet om morgnarna.

Det härliga med sommaren är att man väldigt snabbt kan skapa en ny känsla till inredningen med bara några kvistar från trädgården. 

Kram D

New Simply Linen | The favorites to my Ikea Sofa


I betalt samarbete med Bemz

- med 15% rabatt på ett köp t.o.m den 30/6 2018. Uppge koden: 15daniellawitte


5 Bemz_linen_natural_LU.jpg

Den hållbara idén om att lätt förnya sin inredning med en ny soffklädsel har jag alltid tyckt varit en av de mest briljanta när vi pratar inredning. 

Min kära Ikea-soffa Stockholm fick äran att vara modell för Bemz nya och prisvärda kollektion Simply Linen som jag i styling och bild fick tolka i två olika uttryck.  Den första är Simply Linen Unbleached som i sin naturligt mjuka ton ger en skönt jordnära ton till inredningen. Jag valde att kombinera den med jordiga nyanser ton-i-ton som tenderar till grönt och gult.

6 Daniella Witte_Bemz_linen_natural_LU.jpg
7 Bemz_linen_natural.jpg

I samarbetet med Bemz fick jag beskriva min tolkning av kollektionen Simply Linen:

Min styling är gjord med kärleken till att forma en harmonisk inredning efter den personliga karaktären och att genom den också applicera grönska - som en tro på framtiden och den läkande effekt naturen faktiskt har på oss människor.

1 Daniella Witte_Bemz_linen_black_LU.jpg

Simply Linen Graphite grey blev min andra favorit som fick ett mörkare uttryck men med en flirt av blomstrande sommarromantik. I mitt skapande älskar jag att jobba med kontraster som överraskar vilket jag tycker att den här gör.

3 Daniella Witte_Bemz_linen_black_LU.jpg
2 Daniella Witte_Bemz_linen_black_LU.jpg

Även här har jag lagt till plädar och kuddar i olika strukturer som går i mjuka kontraster till soffans textil. Simply Linen har en blandning av borstat linne för den lena känslan och bomull som gör den extra slitstark. Min upplevelse av klädseln är den är väldigt mjuk och behaglig mot huden. 

Det var verkligen inspirerande att få tolka den tidlösa kollektionen Simply Linen och min framtidstro på en mer hållbar inredning har bara förstärkts ännu mer genom detta samarbete.

 

Erbjudande! Med koden "15daniellawitte" har jag glädjen att ge mina läsare 15% rabatt hos Bemz t.o.m den 30/6 2018. Missa inte det!

 

/Daniella

 

 

Dreamy summer bedroom

Varma dagar som dessa drömmer jag om ett svalkande sovrum med vita stenväggar.....

est-living-interiors-Milos-House-K-studio-6-2.jpg

Att krypa ner i nytvättade svala lakan av skönaste naturlig kvalitet och känna ett svagt drag från havet genom det öppna fönstret. Kan ni känna känslan?

est-living-interiors-Milos-House-K-studio-7-2.jpg
Foto |   Vanglis Paterakis  

Älskar hur det här sovrummet i Grekland  är inrett från de lite kyliga materialen i golv och väggar som balanseras upp av trätak och mjuka nyanser i textilerna. Visst är det bara så fint! 

/D

Norrviken | Trädgårdarna´s trädgårdar

Jag var sedan länge bjuden till Norrvikens trädgårdar. Den där magiska platsen som jag senast hade besökt då mina goda vänner hade sitt bröllop där. Det var sådär 10 år sedan så denna vackra dag såg jag verkligen fram emot att få uppleva detta igen med nya ögon......

Norrviken_Vattenträdgården.jpg

Denna vackra vy var min favorit och är upp mot vattenträdgården. 

Norrviken visade sig vara i en minst sagt expansiv fas. Ett underbart drivande team av flera trädgårdsmästare och projektledare hade anställs för att bygga upp Norrvikens trädgårdar till något som sannerligen kommer bli något ut över det vanliga. 

2 Norrviken_Hanna Wendelbo.jpg
2 Norrviken_Tulpaner.jpg

Förutom alla sagolika trädgårdar och några väldigt uppseendeväckande och gigantiska byggnadsprojekt, som bl.a två exklusivt arkitektritade växthus (som står klart i September), satsar även Norrviken på spännande samarbeten. 

En som fått den förfrågan var duktiga designern och formgivaren Hanna Wendelbo som är mycket välkänd för sina vackra tapetmönster men också för sina blomstrande mandala-bilder som hon dagligen skapat till sitt Instagram-konto och där även gjort sig ett namn genom det. 

Norrviken_Hanna Wendelbo.jpg

Med personliga barndomsminnen från platsen i Hanna´s mind, hade hon med de finaste blomblad från trädgårdarna skapa helt otroligt vackra konstverk som hon presenterade för oss genom en inspirerande rundvandring bland tallträden. Dessa verk kommer sitta uppe under hela sommaren. Missa inte det! 

1 Norrviken_huset.jpg
2 Norrviken_Grundaren.jpg

Ni ser, vilket ställe det där är alltså!

Det sägs att grundaren Rudolf Abelin fortfarande vakar över trädgårdarna vilket trädgårdsmästarna kunde bekräfta. På ett behagligt sätt sägs han spöka när han vill ha ett finger med i spelet och han verkar tydligen gilla det varsamma nyskapande som just nu pågår på hans fd ägor.

1 Norrviken_ormbunke.jpg
1 Norrviken_japansk lonn.jpg

Där var så mycket vackert och mina favoriter var helt klart de generösa mängderna ormbunkar men också allt som den sagolika japanska trädgården bjöd på. Som exempelvis färgspelet i det den där fantastiska lönnen.

1 Norrviken_Lotta.jpg

Med mig till Norrviken hade jag min härliga vän och fd Ikea-kollega Lotta Hogrell. En bonus att få hänga med henne i detta sammanhang. 

Norrviken_Lunch.jpg
1 Norrviken_Diana.jpg
Norrviken_Jannice.jpg

I Orangeriet bjöds det på en makalöst god vegetarisk rätt följt av en sparriskaka i trädgården. Jag delade bord med bl.a fina Diana, Jannice, Susann och Minna

Norrviken_Fika.jpg
1 Norrviken_vattenspel.jpg

Tänker hur lyxigt jag i bland har förmånen att ha det på min arbetstid. Att få sådana här intryck och upplevelser serverat i en kompott för alla sinnen som får en att må bra. Är så tacksam och ödmjuk för det.

Och ni, missa inte att besöka Norrvikens trädgårdar i sommar. Det var verkligen en upplevelse som man bara vill vara i och inte lämna....

Ett stort tack till teamet på Norrviken och till bästa Ulrika på Plodder PR som bjöd in mig till denna dag. 

Kram Daniella

 

Summer favorites

Hej lite spontant från terrassen! 

I sommar kör jag lite rödorange som en härligt uppfriskande ton till min redan solkyssta hud. Tänk så mycket mer sugen man blir på den sortens färg när vädret är som det är nu.

För övrigt har jag också fixat håret i dag som även det fick en mycket härligare sommar look.

3 Sommarfavoriter_Daniella Witte.jpg

De runda Solbrillorna köpte jag i Milano hos ett familjeägt litet företag som hållit på med glasögon sedan 1959. Där fanns glasögon i alla härliga färger. Kika in på dem här!

1 Sommarfavoriter_Daniella Witte.jpg
2 Sommarfavoriter_Daniella Witte.jpg

Mina sommarfavoriter är inte så många men de jag har använder jag flitigt. Shorts i härligt sidenmatt och silkigt material med ett passande nagellack därtill. Den helt underbara aftersun-krämen håller den röda nyans-tråden och mina skor neutraliserar liksom resten av mig själv som ni vet egentligen är ganska enkel och naturlig i min ton.

Nu ett dopp i poolen med barnen innan middag! 

Kram D

 

The new Noma

bob_180580_08-aB1ORIS0-oPHeHITB09jhA.jpg

Det är nog ingen restaurang har blivit så värdsligt inflytelserik som Noma. Nu har den högklassiga restaurangen öppnat upp i sitt nya område som innefattar sju kulturbevarade byggnader. Efter en svår och omsorgsfull renovering av byggnaderna står nu detta enastående designprojekt klart och vill man avnjuta deras meny får man betala 3000 kr för smakupplevelsen. 

bob_180580_11-5csQDQGl_cfBX4e-GhdUzw.jpg
bob_180580_09--WmnoxhuAtDKrVYq14DdRw.jpg
bob_180580_16-TzCQbFC-FXkh_oTvB0eJzw.jpg
bob_180580_15-Cd5fpJLc1YmWFcHBuIhh7Q.jpg

Inredningsarkitekten Daniel Thulstrup har skapat en balanserad modern-rustik inredning och självklart är varande detalj i detta projekt specialbyggt för ändamålet. De vackra ekgolven kommer från det exklusiva golvföretaget Dinesen. I mina ögon ser jag en miljö som tydligt andas dansk design i en tidlöshet som i positiv bemärkelse lika gärna skulle kunna vara skapad för 30 år sedan. Förstå mig rätt. Detta är en inredning som alltid kommer stå sig oavsett vilken trend vi befinner oss i. Mitt i prick!

Läs mer om restaurangen och projektet här!

/D

Ett bättre dygn på bästa Mj´s i Malmö!

Efter eventet i torsdags begav vi oss vidare till bästa hotell Mj´s. En magisk favorit som man har svårt att lämna när man väl checkat in.....

4 Mjs.jpg

Vi dissade solen och de fullsatta uteserveringarna på Lilla torg och landade istället, både kväll och morgon, i restaurangen med minst sagt det "lilla extra" som faktiskt gör det här hotellet otroligt unikt. Som att vara på en helt annan och annorlunda, rofylld plats någonstans i världen...... Stämningen är verkligen helt fantastisk här!

6 mjs.jpg

Så värdefullt att träffa kollegor på det här viset! 

Godaste maten serverades och vi alla tre kände nog att kvällen gav mycket på många plan. Vi delade med oss av livets erfarenheter och öden och flera gemensamma nämnare visade sig ligga till grund för det liv vi alla lever i dag.

2 Mjs.jpg
1 Mjs.jpg

God sömn blev det efter den sagolika avsmaknings-middag kvällen innan med Kristin och Diana.

Rummen är också så mysiga och har en sådan skön, modern flirt med sjuttiotalet tycker jag.  Här blev det lite lugn och ro för jobb innan frukost.

3 Mjs.jpg
7 Mjs.jpg

Det bästa som finns! Gott om tid för en njutbar frukost i en vacker miljö och med mysigt sällskap. Ja, detta blev en fin start inför den händelserika helgen som nu varit. Inte så mycket återhämtning dock så den har jag planerat in i morgon för att orka med att prestera 100% på de roliga jobb och aktiviteter som står för dörren kommande vecka. Balans!

Kram D

 

En solig eftermiddag med Sthål

Jag hade bestämt med Kristin och Diana att vi skulle passa på att träffas då Sthål keramik hade sitt event på fina Katrinetorps gård i går eftermiddag. Vilken underbart härlig dag de lyckades pricka in. Så mysigt och fint!

4 Sthål keramik Event.jpg

Susanna Theander och Helena Åkesson-Liedberg är två kreativa själar som träffades med samma vision om framtiden. De vill skapa någonting eget och älskade båda mat och vackra saker..... Resultatet blev sedan 2011 den egna designen av vacker keramik med namnet Sthål . 

2 Sthål keramik Event.jpg
3 Sthål keramik Event.jpg

Keramiken var verkligen vackert exponerat i detta dröm-växthus som jag för övrigt tar med mig hem i min inspirationsmapp för ett kommande växthusbygge. Lovely!

De nya färgerna som föll mig mest i smaken var den där fina beige och den som gick i mörk svart och petroleum. Råvarorna gjorde sig verkligen magiska på dessa! 

1 Sthål event.jpg

I växthuset träffade jag tjejerna från Slättarpsgård som även de går igenom en fantastisk resa och förvandling av det inspirerande stället. Ett tips för er som vill åka på utflykt i sommar!! 

IMG_7800.JPG

På ett svart Sthålfat serverades det mycket god mat från Klein´s mat med must från Kiviks musteri därtill. Självklart med kaffe och god kaka därefter.

7 Sthål ceramics event_Katrinetorp.jpg
6 Sthål ceramics event_Kristin.jpg

Vi avslutade med att gå ut i den otroligt vackra trädgården som Katrinetorps gård besitter. Jag menar blommande rosenbuskar i Maj. När hände det senast. Så fint och coola Kristin passade självklart helt perfekt in i denna miljön. 

Efter eventet checkade vi in på ett hotell i Malmö för att fortsätta träffas och prata jobb men också mycket om livet. Men det visar jag er en annan dag snart. 

Sol till er!

/D

Sneak peek "Window Stories"

Jag har länge drömt om att ge mig själv tid till ett konstprojekt. Som ni vet älskar att fotografera och skapandet med att från grunden bygga upp något med hjälpa av närliggande nyanser, linjer, former och strukturer. Detta vill jag nu överföra till ett bildskapande som bottnar i en mer konstnärligare ton och djup.

Windows story´s_green.jpg

Projektet "Window Stories" kommer av min förälskelse till vackra fönster som pratar tid, plats, karaktär och arkitektur. Tänk vad de kan berätta mycket!  De fönster som framkallat min uppmärksamhet kombineras i en bildteknik med andra passioner i mitt liv. Naturen exempelvis. Här får ni ett smakprov på två färdiga och signerade verk, tryckta på finaste akvarellpapper. Endast 10 exemplar / verk.

Efterhand kommer mina alster finnas till försäljning och till påsken 2019 har jag som mål att ha en utställning här hemma på gården. 

/Daniella

 

Daniellas perfekt mjukt vita väggkulör!

När jag experimenterade fram kulören hade jag som mål att det skulle bli en nyans ”alla” skulle känna var den perfekt mjukt vita till väggarna. Det blev den!

IMG_7582.JPG

Flera av mina vänner har redan målat upp den i rum och i hela hus och är så otroligt nöjda. Jag har t.o.m undrat om färgtillverkaren ville namnge den i ett samarbete men inget intresse verkade finnas för det....... Blev lite förvånad faktiskt. Ett ypperligt tillfälle att sälja ännu mer färg kan man tycka. 

IMG_7606.JPG
IMG_7607.JPG

Kulören är sådär fint ljus gråbeige och ser ni lite mycket gult i någon av bilderna så stämmer inte det. Den är verkligen perfekt neutral!  

Jag återkommer med en universal benämning för kulören inom kort! 

 

 

/Daniella

Frågestund | Poolbygge

Jag har fått otroligt många frågor om vårt poolbygge. -Ja, det är drygt för exakt ett fyra år sedan satte vi skopan i marken och körde igång detta gigantiska projekt. Ett projekt som vi är innerligt glada över att vi genomförde. Här kan ni se lite bilder från bygget! Varje dag de senaste veckorna har vi njutit till fullo här ute. Skulle seriöst kunna stänga igen det stora huset och bara vara här under sommaren.

Daniella Witte_ Poolparty_pool 2

Poolkanten liksom poolen är platstjuten, och klädd med glasmosaik.Eftersom vi bor ute på den skånska (och något blåsiga) slätten var det tvunget att bygga in oss för att få lä men även känslan av att vara privata mot den milsvida omgivningen. Lösningen blev en mur som vi putsade och målade vit, precis som huset.

32-DW_terrass_pool.jpg

På terrassen sitter vi med full kvällssol och med fin utsikt över poolen. Avståndet gör att vi slipper bli totoalt nerstänkta vilket annars mycket väl skulle kunna hända när 10stycken 14-åringar gör bomben samtidigt.

Ligglage1-700x924

En större nisch murades där sex stycken solsängar får plats. Här är det både lä och sol hela dagen lång. I somras var det alltid här man gick ut och lade sig för en stunds avkoppling. Min man hade i planeringen dessutom anpassat "nischen" efter att ett partytält precis skulle få plats. Så himla smart tänkt!

Daniella Witte_outdoorliving_lounge

På motsatt sida av poolen byggde vi en överbyggd lounge som har en direkt anknytning till ett litet gästhus. Loungen har en härlig platsbyggd hörnsoffa där flera familjer får plats. Den vill vi i år utveckla med ett fint öppningsbart glasparti som hjälper till att förlänga säsongen från April till Oktober.

fredagsbad

Foto | Daniella Witte

Något som verkligen gör att vi utnyttjar poolområdet även under den mörka och kalla tiden på året är detta vinterkar. Det har byggts på i princip samma sätt som poolen och håller en värme på 39 grader. Här badar vi minst två gånger i veckan vilket faktiskt har hjälpt oss att gå igenom vintern utan att helt gå i ide. En riktig energikick!

Kan tänka mig att det är flera av er som just nu står i startgroparna för att gräva pool. Frågeställningarna och besluten är många så därför tänkte jag bjuda er på en frågestund kring vårt poolbygge och de erfarenheter vi har fått genom projektet.

Din fråga lägger du i kommentarsfältet så ska jag svara på den så utförligt jag kan. 

Kram D

Syrener & det själsliga arbetet till att totalt vara i nuet!

Tack till er som delade mer er så fint i det här inlägget!

Att ta hand om sig själv och få ut det sanna ur livet genom att vara här och nu och fokusera på det riktiga nuet. Inte tänka på det förflutna och inte tänka framtid utan bara vara här just nu.....

.... av ren lust gå ut för att känna och ta emot trädgårdens explosion och fokusera på det magiska som händer där. En total närvaro i att klippa de finaste exemplaren kvistar av den stora busken syrener för att sedan placera dem en generös bukett i den jag tycker är den finaste vasen, mitt i rummet så att den kan sprida sin doft och sin skönhet på bästa sätt.

.... av ren lust gå ut för att känna och ta emot trädgårdens explosion och fokusera på det magiska som händer där. En total närvaro i att klippa de finaste exemplaren kvistar av den stora busken syrener för att sedan placera dem en generös bukett i den jag tycker är den finaste vasen, mitt i rummet så att den kan sprida sin doft och sin skönhet på bästa sätt.

Syrener_Daniella Witte.jpg
1 Syrener 2018.jpg

Hela händelseförloppet från den spontana stunden i trädgården och in i vardagsrummet skedde utan någon förutbestämd plan eller resultatinriktning, Det skedde bara i total fokus på görandet och med ögat för vad bara jag på riktigt tyckte var vackert.  Det visuella slutresultatet visade sig ändå bli lyckat utan en massa onödiga och energikrävande tankar innan jag gjorde det.

Detta var ett enkelt exempel men precis på det sättet jag beskrivit jobbar jag med mig själv just nu. Det för att minska oro, prestationsångest och de höga kraven på mig själv att ständigt vara tillmötesgående. Det som en längre tid bara har tömt mig på energi. Genom detta kommer sakta men säkert mitt glada, sanna jag fram och kraften att känna en genuin glädje för livet och skapandet.

Det ger resultat! 

 

 /D

Pärlan på Mallis by Mija Kinning

Ett semesterboende på Mallis! Kan tänka mig att många av er någon gång drömt om det eller kanske rent av letar efter det perfekta objektet just nu? 

16 Loveliving.jpg

Min fina vän och kollega Mija Kinning har under våren skapat en inredningsdröm i Palma som heter duga och jag är så glad att få visa er det färdiga resultatet här på bloggen i dag.  Antich 36 är det första projektet som det nystartade bolaget Love Living åstadkommit och jag kan avslöja att fler redan står för dörren att sätta tänderna i. Mija och hennes team letade länge innan denna oemotståndliga pärla dök upp. Självklart var det ett gigantiskt renoveringsprojekt men Mijas öga och vision om den perfekta planlösningen visade sig vara möjlig så betänketiden var inte så lång innan de bestämde sig för att slå till. Resultatet blev minst sagt ett drömboende och nu står det komplett till salu för den medvetna köparen. Det bästa av allt är att all inredning ingår vilket verkligen är unikt i sig. Det är helt enkelt bara att flytta rakt in i denna härliga oas!

5 Loveliving.jpg
4 Loveliving.jpg

Hela inredningen går i jordnära toner och mixen av gedigna och slitstarka material ger verkligen en heminredning som både känns personlig och tidlös.

6 Loveliving.jpg
11 Loveliving.jpg

Jag som har jobbat med Mija vet att inte en enda detalj går åt slumpen när hon skapar en inredning. Varenda lite pinal är noga utvald för att passa in och ge den bästa funktionen till helheten.

8 Loveliving.jpg
7 Loveliving.jpg

Köket är från Ballingslöv och går i en väldigt fin grå ton mot det sandfärgade stengolvet. Här kan man också se effekten av att ta in udda vintage-möbler och detaljer som på ett snyggt sätt möter och mjukar upp de moderna linjerna.

Även detaljer som de gamla fönstren med karaktär och luckor renoverades varsamt för att behålla känslan av historia och charm.

13 Loveliving.jpg
14 Loveliving.jpg
9 Loveliving.jpg
10 Loveliving.jpg

Båda sovrummen är skapade för att man ska känna sig privat om man tillexempel är två par som bor här samtidigt med egen dusch och toalett. Som en känsla av att vara på hotell fast ännu bättre.

15 Loveliving.jpg
Foto | Stefan Larsson

Foto | Stefan Larsson

Självklart finns det dessutom en fantastisk takterrass till lägenheten med plats för både umgänge och avkoppling. Så himla härligt! 

Mija har sagt till mig att hon verkligen ville att den här lägenheten skulle bli så bra att det skulle vara svårt att sälja den när väl den dagen kom. Nu är den här och jag kan lova er att hon så himla gärna skulle vilja behålla den själv....... Den känslan kan vi nog alla förstå. Visst är detta boende bara helt fantastiskt!?

Om du är intresserad av att läsa mer om lägenheten som nu är till salu kan du gå in här för mer information. Love Living har även en Facebook-sida som ni kan kika på här.

 

/Daniella

 

Spirande vår på Söderåsen!

Förra helgen tog vi ett break. Åkte upp till Skäralid camping och slog läger mitt i den vackraste natur för att bara vara och andas in den spirande vårluft som hela Söderåsen på ett sagolikt vis bjöd oss på. 

IMG_7323.JPG
IMG_7322.JPG

Våren liksom hösten här i naturreservatet vid Kopparhatten är en naturinjektion utan dess like. Genom denna gigantiska bokskog finns vandringsleder att välja på och möjlighet till korvgrillning längs med stigarna. 

Vår lilla scout i väntan på att vi skulle ge oss ut på tur....

Vår lilla scout i väntan på att vi skulle ge oss ut på tur....

IMG_7347.JPG
IMG_7350.JPG

Bullens korv var tillåtet denna dag.... Vi gick 1 mil genom reservatet och hela familjen fick verkligen den där sunda, sköna energin. Far away från telefoner och datorspel.

IMG_7351.JPG
 

Kan verkligen rekommendera er att ta en tur till Söderåsen. Dagsutflykt eller med övernattning på Campingen intill.

Den här helgen är vi i Stockholm och en helt annan energi att insupa.....

Njut nu av helgen!!  /Daniella

Poolliv & den viktiga vilan för ett hållbart liv!

MEN så härligt det är nu! Jag är så glad att vi snabbt beslutade oss för att öppna upp poolen i söndags. Nu kan man njuta fullt ut här för så om det bara är över lunchen. I dag njöt och vilade jag lite extra under min lunchpaus.

Pool life_Daniella_May 2018.jpg

Jag tar mig just nu fler vilostunder än normalt för att jag behöver det. Är en person som lätt kör på och trampar över för vad som för mig är lagom tempo trots ett evigt tänkande på livets balans. I bland blir jag så trött på mig själv......... Men vem har sagt att livet är enkelt?

Tror att vi alla mer eller mindre skulle behöva mer acceptans till dessa pauser för att ge vårt arbetsliv en mer långsiktighet. Att stänga av hjärnan för en stund och i stället lyssna på fågelsång, kluckande vatten och susande vind i träden låter kanske klyschigt men det är faktiskt det som min hjärna behöver för att återhämta sig. Precis som vi tjatar hållbarhet i de materiella tingen har jag nu mer börjat tjata hållbarhet för mig själv och mitt liv. Jag vill hålla länge!

Terrass_Lunch_May 2018.jpg

Till lunch på terrassen i dag åt jag Lidl´s ekologiska falafel (rekommenderas) tillsammans med en fräsch sallad, tzatziki och feta ost i ett tortilla-bröd. Verkligen så enkelt och gott! 

2 Pool life_Daniella_May 2018.jpg
Pool life_feets_May 2018.jpg

Vattnet i poolen har ännu inte värmts upp fullt ut men ett dopp blev det och när jag hade torkat till mig passade jag på att måla mina tånaglar i lite efterlängtad färg. Känns bara så rätt just nu!

Pool life_sunbed_may 2018.jpg

Smälte maten en stund på solsängen tillsammans med senaste Elle Decoration där bästa Pella Hedeby visar upp sitt supersnygga attefallshus. Så fint! Även min pågående läsebok Japonism fick hänga med ut. Den är intressant och det där med hur japanerna lever har verkligen fallit mig i smaken. 

Hur ser ni på det här med vila och återhämtning? Psykisk ohälsa växer sig allt större och det där måste vi göra något åt nu annars vet jag faktiskt inte riktigt hur det ska gå. Vad är det för värld vi egentligen vill att våra barn ska växa upp i?

Sol till er! /D

 

Casa Tiny

Sommarhusdrömmen kvarstår och skulle den bli sann vill jag bygga ett underhållsfritt, enkelt hus med självklart en unik twist. 

Casa Tiny inspirerar likt Musse Pigg´s husvagn. För detta krävs visserligen ett mer pålitligt klimat men är det ändå inte så himla genialt snyggt i sin perfektion?

est-living-travel-casa-tiny-10-2.jpg

Gjutet helt i betong med värmande trädetaljer i fönsterpartierna. Dessa är de ända som behöver underhållas med olja annars är huset så gott som underhållsfritt. Förutom den lika snygga poolen då :)

est-living-travel-casa-tiny-4.jpg
est-living-travel-casa-tiny-7.jpg

Idén med ett bord som vandrar inifrån tar jag med mig i min inspirationsmapp. Ett underbart sätt att kunna samla många trots liten bostadsyta. 

Casa Tiny.jpg
est-living-travel-casa-tiny-1.jpg

Ett sovrum med en levande tavla. Mer behövs inte om naturen ligger strax utanför.

Foto | Casa Tiny

Foto | Casa Tiny

Ja, husinspirationer får jag aldrig nog av. Älskar enkla och spännande arkitekturer. Framförallt när ytan är begränsad och smarta lösningar står i fokus. 

Det här huset kan man minsann hyra via Airbnb. Kika på det här!

Sol till er

En blomstrande energi är på väg tillbaka!

IMG_7193.JPG

Amen, ni ser bara vilket praktexemplar av blommande körsbärsträd. Detta enorma, just nu vita blickfång från alla fönster längs norrsidan av huset. 

IMG_7189.JPG
IMG_7190.JPG
IMG_7188.JPG

Jag får inte nog av dessa vita blomster och tillåter mig överdriva med dem även inomhus. Vilket liv och energi de ger alltså. Något jag efterlängtat efter en ganska jobbig tid av energilöshet.  

Har varit tvungen att vara snällare mot mig själv och känner nu att lusten och kraften i att vara kreativ och skapa med min innersta lust är på väg tillbaka vilket är en otroligt skön lättnad. Att känna sig hel igen! 

 

Njut av fredagen!

Kram Daniella

 

Japonism

Den japanska konsten att bli mer nöjd med livet. Japonism. 

Väl hemma från en riktig vårboost och energigivare som heter duga. Run Stockholm hade sitt lopp i går och jag är så glad och uppfylld av både min prestation och allt härligt och människorna som var där. 

Väl hemma från en riktig vårboost och energigivare som heter duga. Run Stockholm hade sitt lopp i går och jag är så glad och uppfylld av både min prestation och allt härligt och människorna som var där. 

IMG_7137.JPEG

På köksbordet låg ett paket och väntade på mig som skänkt från ovan eftersom jag senaste tiden verkligen börjat intressera mig på riktigt för den japanska livssynen. En bok om hur japanerna funnit balans genom traditioner, filosofier och konstformer och hur man kan förbättra sitt liv genom ett Wabi-Sabi-perspektiv mm. Jag bläddrar i den och ser att den både är fylld av tänkvärda tips och vackra bilder. 

Ser fram emot att sitta i vårsolen och läsa denna fina bok. Tack Harper life!

/Daniella

Solen skiner extra mycket på terrassen!

Ja, när solen skiner så känns det som att den skiner lite klarare och varmare just här. En plats som man gärna vistas på och gillar lite extra mycket är också värd något extra fint då och då. 

IMG_6926.JPG

Som exempelvis ett gäng nya och sköna stolar. 

IMG_6988.JPEG

Ville dra ner på de svarta kontrasterna och efter lite letande hittade jag dessa fina teakstolarna hos Italienska Ethimo.

Efter en tid i väder och vind kommer de snart få en nyans av grått fint trä och smälta ihop med vårt massiva bord. Tror det kommer bli riktigt bra. 

På bordet har jag planterat lite fint gräs i en kruka som Ann-Katrin Braf skapat och i bakgrunden ser ni en nyplanterad bambu med mörkröd/brun stam. Kommer givetvis inte ihåg namnet men fin är den iallafall fall så det får nog bli en kompis-tillökning snart.

/D

Playing with shapes


Just nu håller jag på att skapa en uppdaterad känsla i vårt så kallade "musikrum". Ett mellanrum där det allt kretsar kring avkoppling umgänge och musik. 

3 Piedistaler_float_Daniella Witte.jpg

Är inte klar här inne så därför vill jag i dag bara visa hur jag tar fram inredningen genom att leka med former på ett fint sätt. Olika storlekar på speglar i runda former smyckar väggen och för att skapa kontrast ställde jag dit de nya, urfina piedestalerna Float från MK design studio.

1 Piedistaler_float_Daniella Witte.jpg
4 Piedistaler_float_Daniella Witte.jpg

Runt och kantigt i mjuka nyanser, med ett fåtal hårda kontraster, skapar ett fokus på formen och strukturen mer än själva objektet. Allt tillsammans ska bli en balanserad helhetsupplevelse som bara känns harmonisk att befinna sig i.

2 Piedistaler_float_Daniella Witte.jpg

Gillar speciellt piedestalerna då de är gediget tillverkade i Småland och att möjligheten till att välja valfri nyans finns. Namnet ”Float” kommer av att de har en distans mellan nederkant och golv. Här kommer jag placera ting som känns härliga för årstiden. 

Fåtöljerna (Ikea Stockholm) här inne har också fått ett lyft med nya klädslar som jag låtit en möbeltapetserare sy upp av det här tyget från Bemz. Är supernöjd med resultatet. 

Fortsättning följer!

/D