SMAK AV HALLON






.

Hallonen mognar nu och jag fick ihop till en hel bunke när jag 
var ute och plockade i dag. Vad gör man med en hel bunke
hallon då? -Jo, antingen äter man upp dom så goda som de är
eller gör man en smaskig hallonkaka. Hallonkakan blev det här hemma som
ska jag att ta med till svämor när vi ska dit i morgon. Mums!

.



.

Skånsk hallonkaka

2dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl 
1/2 tsk bakpulver
en bit smör
1 skål hallon

Sätt ugnen på 175 grader
smöra en form med fasta kanter,
blanda socker och ägg,
blanda mjöl och bakpulver som
du sedan blandar med 
ägg & sockerblandningen
Bred ut smeten i botten av formen
och fördela sedan hallonen jämt
över smeten. Hyvla ett jämt lager
med kallt smör över hallonen
Grädda i ugnen i ca 35 min och låt
sedan kakan svalna lite.
Pudra över florsocker eller strö över lite kokos
 servera med grädde

.


Ha det gott och lycka till med kakan!

Kram Daniella