SNAP SHOTS FROM TODAYS WORK
Photo: Daniella Witte

I dagarna två har jag stylat och plåtat x antal sängar för Trademax här hemma. Ett företag som är storsäljare av väldigt prisvärda möbler över nätet. Det är alltid snabba ryck och kort om tid när vi jobbar tillsammans vilket verkligen är en utmaning MEN tack vare ett supersamarbete med Emil och Emma fixade vi det galant. Här är ett par snabba bilder från den sista plåtningen precis innan de packade lastbilen full och körde med den fina kvällssolen hem till Helsingborg igen.
Och jag har nu kvällen framför mig till att ställa allt i ordning så att vårt hem blir lite julmysigt, för nu är det dags att så smått varva ner från jobb för att kommande vecka i stället pyssla tillsammans med barnen innan julafton som vi kommer fira här hemma.

Vi ses i morgon igen!

/DaniellaGREEN AS A FRESH CONTRAST

Photo: Daniella Witte

Sköna kontraster av grönt känns både fräscht och stämningsfullt året runt. Inte minst nu, två veckor innan jul. Gillar rumsgranarnas gleshet och de passar så bra till de ruffiga materialvalen. 
Känner du att du aldrig får nog av det sköna gröna är den här kvinnan du ska titta in till............ en tjej som kan sin sak om kan säger så:)

De isländska får-fällarna har aldrig varit så populära som nu, ja faktiskt så eftertraktade så att de sålt slut hos leverantören flera gånger...............men, jag lyckades komma över ett fåtal som trillar in i webshoppen väldigt väldigt snart, så håll utkik vänner.

Önskar er en bra start på veckan! 

/D

FROM THE NATURE


Photo & Styling: Daniella Witte

Det behövs inte så mycket krusiduller för att skapa julstämning. Naturen har väldigt mycket att erbjuda och efter stormar som Sven kan man hitta många vackra grenar, kvistar och kottar på marken som man med gott samvete kan plocka och ta med sig hem..............

/D

WE LIGHT UPP THE HOUSE
Photo: Daniella Witte

Stormen viner utanför och den första snön har kommit. Det börjar skymma redan klockan halv fyra och snart kommer resten av familjen hem redo för fredagsmys. Vi tänder upp huset i ett jämnt stämningsljus som byggts på efterhand som vi har bott här på gården. Det är väl utvalda lampor för rätt känsla. Jag tycker inte om att hasta utan tar den tid det tar till att hitta det som känns bra. Senaste tillskotten är det fina och rejäla W (som i Witte) och träkuben i fönstret där den nakna lampan verkligen sätter pricken... Båda ger ett varmt behagligt ljus som vi nu ska njuta av hela den mörka vintern.

Önskar er en mysig fredag!

/Daniella


A SOM I AKVARIUM
Photo: Daniella Witte

En liten hörna av Julius rum som vi nu slutligen försöker få i ordning efter renoveringen i våras. Tavlor har länge stått i väntan på ett spik och en hammare, sen ska tyg inhandlas och sys till den inbyggda sängen så det blir den där kojstämningen jag planerat.
Julius älskar att pyssla och kan ägna timmar åt att sitt vid sitt skrivbord och pilla, limma och pärla men han gillar också allt som handlar om djur. Min kille är helt klart djurvännen nr 1 och hade inte tackat nej till en hel vecka på ZOO. 
Så djur i alla dess slag ska upp på hans vägg och först upp är för mig är den ny/gamla klassikern "Aa som i akvarium". 

Jag tycker den är helt otroligt underbar och hade tydligen helt och hållet missat den när den togs fram för ett bra gäng år sedan, 2007 för att vara exakt. Jag blev därför så himla glad när jag fick den som present och att det då dessutom visade sig vara våra goda vänners syster Mija Carlsson som gjort den. Mija är grafiker och under föräldrar-ledigheten kom alfabetet till. Hårt arbete ligger bakom och i samarbete med kulturjournalisten Malena Forsare och illustratören Emma Hanquist blev den både tidlös, könlös och helt enkelt fantastisk.
 För mig var det ingen tvekan att be om att få ta in den till Inreda Utreda, och då speciellt tillägnat alla våra härliga barn.  Hoppas ni också gillar lika mycket som jag!

/DaniellaMY SHOP GOES WORLD WIDE


Photo: Daniella Witte

I dag lättade det lite på trycket här då ett av mina projekt som pågått i höst när föll på plats. Min nya webbshop för Inreda Utreda är nu äntligen live och jag kan nu verkligen glädja mig åt att kunna erbjuda inte bara svenska kunder mina produkter och fler betalningsalternativ utan också till de kunder som vill handla världen över.  HURRA!

Tillsammans med bästigaste byrån Fukk you crew med proffs - Ola i spetsen (kan verkligen rekommendera) har sidan byggts smidigt och strukturerat i väldigt enkel stil, som var mitt önskemål. Jag kan nu lätt forma den hur jag vill med mitt uttryck och mina bilder. Den har också blivit mycket enklare att hitta i.

Jag har valt att göra basen väldigt enkel , ren och lättarbetad eftersom jag ständigt tampas med min tid som typ aldrig räcker till. Därför har jag satt upp tydliga ramar för mig själv. Sidan kan kanske upplevas  lite stram för att vara jag men den kommer mjukas upp med några små detaljer som sätter min lilla personliga knorr.

Välkomna in till min kära och ny/gamla shop Inreda Utreda!

/Daniella


MY WINTERPhoto: Daniella Witte

Känner mig så sugen och inspirerad till att påbörja fotoprojekt där jag fritt kan gå in i min egen kreativitet helt utan att tidspress och andra störande faktorer.  Drömmen är en liten utställning till påsk. -Tänk om det kunde bli verklighet. Ja, det är synnerligen bara jag som har makten till att göra det möjligt, eller hur?!
De här bilderna tog jag jag förra vintern som mycket speglar mig och vad jag suktar över rent själsligt i vintertid. Älskar ljuset!!

/Daniella

INREDA UTREDA ÖPPNAR UPP MED JUL TILL HELGEN!


Photo: Daniella Witte

Just nu håller jag på att danka av hösten inför veckan som kommer då jag med mycket förväntan vill välkomna advent och julens mysiga tid. Inte minst i min butik som slår upp portarna till helgen. Jag hoppas att vi ses då shoppen här på gården är fylld med finheter och julklappstips.

Öppettider: 27/12 - 1/12 Torsdag 14-18, Fredag 11-18, Lördag 11-16 & Söndag 12-16. 
Varmt välkomna till Inreda Utreda , vinstorpsvägen 47 Wigensgård i Lomma

/Daniella


COUNTRY LIFE / BIG CITY LIFE
Photo & Styling: Daniella Witte

Är så glad över att jag i eftermiddags blev så gott som klar med bilderna av vår nyinredda gårdslägenhet här hemma på gården, även om det var superstressigt som alltid. Grejen var ju att ge er en fin fredagsinspiration samtidigt som vi i helgen ska lägga ut det för uthyrning, både veckovis och för weekends för den folk som vill bo på landet men ändå väldigt nära både Malmö och Köpenhamn.
Det är inga stora lägenheter vi har men de är väldigt kvadrateffektiva och luftiga vilket gör att dem känns mycket större än sina 37 kvm. Och en egen uteplats finns det också minsann men den hann jag inte få med i dag.............

...........nu får ni njuta av helgen för det ska jag göra!! 

Kram Daniella


DISC by Anna Wedin


Styling: Anna Wedin Foto: Ida Halling

Det är alltid extra kul att få äran att presentera en ny produkt som någon man har haft en anknytning till tagit fram. Anna Wedin är en otroligt duktig kreatör och designer som jag tidigare har haft kontakt med vid ett par olika tillfällen då jag säljer hennes vackra illustrationer GROTH i min shop. Anna har en bakgrund som scenograf men har paralellt jobbat hårt med att att designa och ta fram egna inredningsprodukter och möbler. Den första produkten hon nu släpper är DISC, ett draperiverktyg med en väldigt fiffig magnetfunktion som gör det möjligt att på ett  fritt sätt skapa ett önskat uttryck i en vacker gardin eller draperi. Känner direkt att DISC ska bli en given produkt i min verktygslåda när jag jobbar som stylist. DISC finns i flera färger som du kan kika på här.

/DaniellaI SAMARBETE MED HEMTEX - DUKAR FÖR ALLA HÖGTIDER

Högtiderna avlöser varandra över året och oavsett om det är kalas, bröllop eller julmiddag står dukningen för mig som en favorit i allt som ska förberedas. Det roligaste är att få sätta temat i färg och form och det första som då väljs ut och sätter basen är som vi alla vet duken. Den tillsammans med den viktiga bordsfilten, som man lägger under duken, fixar det den perfekta grunden för att bara fortsätta bygga på.....  Hemtex har ett jätte stort utbud av dukar till alla tillfällen och i flera olika material där vissa även är avtorkningsbara. Mina dukfavoriter hos Hemtex går i den jordnära färgskalan vilket gör det otroligt lätt för mig att sätta till det som passar just det aktuella tillfället.

Foto & Styling: Daniella Witte

Den ljus beige-randiga duken och Olga i oblekt linne från Hemtex ger en lugn och stillsam dukning för de stämningsfulla middagarna. Extra fina att dekorera med härliga blomster som berättar om den pågående årstiden.
Den grafiskt svart och vita Brita gillar jag och är ett säkert kort eftersom den är perfekt i kombination med det lite naturligt grova och rustika som värmer vilket speglar min egen still mycket.

Det här var ett blogginlägg i samarbete med Hemtex!

/Daniella

A NEW PROJECT IN THIS ROOM
Foto & Styling: Daniella Witte


Nyss hemkommen från Paris och fylld av lugn och massor av inspiration. Har insett ännu en gång att stress bara är dåligt för mig. Sådana här små avbrott i vardagen ger tid för distans och reflektion vilket i sin tur ger utrymme för att verkligen ta in och få det att stanna där.
Jag min Fredrik har alltid något projekt i bakfickan och på vår weekend blev det bestämt en uppdatering i det här rummet men också i vår glasveranda. Kan berätta att vi kommer måla med den mörka penseln men mer om det kommer snart.
Så här såg det ut i vår matsal inför julen 2012 och jag gillar de barrkvistar jag tog in då. Det får nog bli en repris på det även i år. Enkelheten varar längst även vid juletid.

/DaniellaSTÄMNINGSFULLT - RUM FÖR RUMFoto & Styling: Daniella Witte

För mig handlar mitt jobb mycket om att skapa en slående en stämning i det rum eller den miljö jag jobbar i. Det är mycket av min drivkraft att sätta ihop material och element som tillsammans gör det där som verkligen skapar trivsel med en stor dos balans........... Senare i dag ska jag hålla ett inspirationsföredrag för JM här i Lomma om just  detta, "Stämningsfullt - rum för rum" vilket ska bli jätte skoj.

Nu ska jag bänka mig framför TV 4 där den här tjejen inspirerar i dag!! Heja heja!!

/Daniella


THINKING OF THE UPCOMING X-MAS TIME
Foto & Styling: Daniella Witte

Första måndagen i November och mina tankar börjar automatiskt gå i något slags förberedande tillstånd inför advent och julen. Lite tidigt kanske ni tycker men för min del är det en rätt skön känsla att se fram emot en stämningsfull tid som innebär mycket ljus och värme. 
Och på tal om ljus har det nu börjat trilla in en del beställningar av vår advents-kopparljusstake vilket är fantastiskt kul. För er som gärna hade velat äga en sådan och rent av skulle tänka sig att slå till på en kan jag påminna er om att det kan vara jätte bra att lägga en order redan nu med tanke på det tryck som det lätt kan bli kring advent och in i December.
Vi tillverkar dem helt själva i vår källare, jag och min Fredrik, och gör dem i både en rå variant (som på bilden) men också i en putsad variant som är mer strikt och modern i sitt uttryck.
Här kan ni kika på hur den kan se ut i sin finish och här hittar ni den shoppen.
Ni kan även se vår ljusstake i senaste numret av Elle interiör där bästa Emma Persson Lagerberg gjort ett jätte mysigt inspirationsjobb med fokus på julen. Missa inte det!

/Daniella


RATTAN LAMPSEtt litet extra tips med förankring till gårdagens inlägg är de här underbara taklamporna i rotting ett värmande inslag om något. Formerna är perfekt och de är lika fina i grupp som att få placeras helt ensamma och snart finns de att köpa i min Inreda Utreda shop!

/DWARMING DETAILS


Foto & Styling: Daniella Witte

Med en inspiration från den rådande stormen vill jag som kontrast visa er ett par enkla detaljer som värmer till det lite extra nu när det på riktigt blir höst och t.om vinter på sina ställen.
Det är det gråmelerade marockanska överkastet ( går också att använda som matta) som är vävt i ruggad bomull med inslag av ull vilket gör det kraftigt och så där värmande som man vill åt. Tofsarna tycker jag ger en extra mysig känsla utan att på något sätt göra det pråligt. Skillnad på tofs och tofs, eller hur? 
Sen är det inget nytt att ljusslingan är ett väl beprövat sätt att göra det stämningsfullt och mysigt. Den här är en riktig kvalitetsvariant från House doctor, med ledljus som brinner lääänge och som med sina kraftiga "pappersflingor" glöder i det behagligaste ljus.

Överkastet och ljusslingan finns i min shop under eftermiddagen! nu i endast ett fåtal exemplar. Och HÄR hittar du dem!

Värme till er från mig! /DaniellaGRATEFULNESS

Foto: Daniella Wit

I bland kommer det en extra stark känsla som sveper över en och som på något sätt vill berätta och påminna. Nu var det min stora tacksamhet som gjorde sig påmind till att jag haft lyckan att träffa de allra allra bästa kollegorna, och som också blivit riktigt goda vänner. Det är Sofie, Jannice, Anna och Susann jag pratar om och det finns inget mer värdefullt när man är egen företagare och jobbar mycket själv som att då ha människor runt omkring sig som för det första är grymt duktiga, förstår precis och är lika mycket nördar inom området som en annan. Ja, som bara finns där för att inspirera, stötta och sprida den där extra glädjen till jobbet man älskar.  Inga baktankar, ingen konkurrenslystenhet utan bara jäkligt underbara människor! Tack så mycket bästa ni!!

Kram Daniella
DARKNESS IS BEAUTIFUL
Foto & Styling: Daniella Witte

Jag kom på i dag att det nu i Oktober var två år sedan jag startade upp min butik. Helt otroligt vad tiden har gått fort samtidigt som det känns länge sedan eftersom det verkligen har hänt hur mycket som helst under dessa två år och resan bara fortsätter. Att det kan öppnas så många dörrar bara av att säga upp sig från sin anställning............Hm, det borde vi passa på att skåla lite för det i helgen när Inreda Utreda har öppet, för ni missar väl inte att besöka butiken i helgen? Kan knappt själv vänta tills öppning i morgon:)

Fram till dess får ni ännu en dos höstinspiration. I dag har jag gått loss på de mörka nyanserna med bara ett fåtal ljusa kontraster. Måste säga att jag tycker det är så snyggt när det mörka tar över. Det blir ett så skönt lugn som tilltalar mig väldigt mycket. Det vita är fint men känns inte lika upplyftande när jag jobbar med det. Vet inte varför men så är det bara.........kanske är det dagsformen, vem vet?!

Fin dag till er!

 /Daniella