MY HOME IN FEMINA MAGAZINE

Photo: Daniella Witte

Tar en välförtjänt paus i ett inspirationsjobb jag håller på att plåta för fina magasinet Femina......... kommer i April.
Ett annat jobb jag tidigare gjort för samma tidning kommer ut i butik i morgon torsdag. Det är mitt hem som tar upp hela tio sidor, inte illa om jag får säga det själv;) Här ett par bilder på köket som blev vitt efter att det varit svart ett bra tag. Nästa gång blir det nog i en fin grå färg, men det har jag inte sagt till min man än. Om jag känner honom rätt kommer han inte vara lika glad för att måla om igen som jag.

Allt gott! /Daniella
I NEUTRALIZESPhoto & Styling: Daniella Witte

Så här efter jul är det så skönt att neutralisera, rensa ut och mer eller mindre börja om hemma. Vi alla behöver en kick av lite nytt nu för att få energi. Det behöver inte handla om stora inköp eller värsta ombyggnaden. Nej, det behövs egentligen bara några enkla förändringar i inredningen för att känna skillnad.... och sen lite nya gröna växter till det så blir det toppen!
Även i butiken neutraliserar jag just nu i väntan på nya produkter som kommer i slutet på nästa vecka. Alltid roligt att göra plats för det nya:)

En nyhet Inreda Utreda faktiskt redan har fått in är koskinnet på golvet som verkligen är i en superfin nyans av vitt, grått brunt och sand. Kolla in det här!

/Daniella

THE IMPORTANCE OF LIGHTPhoto: Daniella Witte

Funderade tidigare i dag över hur makalöst mycket ljuset påverkar oss. Jag är enormt beroende av hur ljuset är och hur länge det varar under en dag, i jobbet men också rent mentalt. Det har blivit mycket bättre med hur jag nuförtiden hanterar mig själv när vi är mitt i den mörka perioden på året. Nu handlar det mycket om att medvetet fokusera på annat som ger mig energi. Förr kändes det som jag lite gav upp under vintern. Man kan säga att livet stannade upp i väntan på något bättre. Tänker att det var tur att en bättre metod dök upp. Känns som att livet är en aning för kort för att bara leva halva året. Klokt tänkt, eller hur! :)
En sak som gett mig den där extra energin är de dagliga stunderna bakom kameran. Ett ständigt utvecklande som aldrig tar slut. Även här är ljuset A & O för en bra bild och otroligt utmanande. I år har jag bestämt mig för att jag ska göra små workshops i ljussättning. Ett själv-lärande och ett fokus på något som är motsatsen till mörker, och som jag ser mycket fram emot att bli bättre på i mitt fotograferande.

/Daniella


A HEALTHY DECISION IS TAKENJag är inte med så här på bloggen allt för ofta men i bland händer det. Den här bilden tog jag speciellt till det helt sprillans nya reportaget,  jag gjort exklusivt av mitt hem, för nästa utgåvan magasinet Femina. En tidning jag håller varmt om hjärtat eftersom jag läst det frekvent sedan tonåring då min mamma prenumererade men som jag sedan följt upp i vuxen ålder till min förtjusning. Mode, mat och inredning i en sammanhängande skön glans, perfekt!

Mina framtidsplaner har på ett sätt fått formas nu under julledigheten och min största nöt att knäcka har varit var jag ska hitta tid. Tiden räcker inte till i allt jag hittills byggt upp i företaget och eftersom jag sätter familjen främst i detta så har jag i tidigt stadium bestämt att min arbetsdag absolut ska sluta senast klockan fyra de flesta av dagar. Problemet är min vilja att skapa och förverkliga mina idéer är så stark så jag , dock med god planering, verkligen maxar dagarna med jobb. Det har knappt funnits tid för en enda lunchpaus vilket verkligen inte är sunt för mig.

Efter mycket reflektion och magkänsla har jag därför tagit beslutet att inte ha öppet i min butik sista helgen varje månad som jag hittills haft. Den tid jag lagt på förberedelser innan och den tid av trötthet jag haft veckan efter kommer jag nu i stället fördela på fler sköna stunder med familjen och roliga jobb till både magasin och företag. Det som jag brinner för mest!
Webshoppen kommer givetvis rulla på som vanligt och kanske t.o.m bli ännu bättre:)

Med det så hälsar jag 2014 mer än varmt välkommet!!

/Daniella

3 GIFTS
Photo: Daniella Witte

Tillfälligt tillbakalutad i en timmes egentid väljer jag att dela med mig av de tre julklappar som jag verkligen njutit av i den för övrigt väldigt stämningsfulla julvecka som varit. 
Grönt gillar jag , det vet ni och lökar med mossa i snygga utföranden är alltid lika uppskattat. 
Länge har jag trånat efter högtalare med riktigt bra ljud och det har verkligen min nya Marshall kunnat leverera i jul. Och ni som flitigt läser olika inrednings-bloggar har kanske inte undgått att jag fått min inglasade veranda ommålad som en julklapp från min käraste. Jo, jo och efter en jätte mysig frukost med Sofie, Jannice, Anna och Susann var spridningen kring det ett faktum, och som den här tjejen överraskande också snappade upp. Tack ska ni ha!
Hur som helst är jag supernöjd med resultatet och mysfaktorn i det nu mörkgrå rummet har verkligen satt sin egen nivå här i huset. Fortfarande är där såklart lite jag vill fixa och det är främst ett nytt matbord med några snygg-sköna stolar till. Har letat ganska länge men har ännu inte hittat det jag söker....... tror det slutar med att en snickare får stå till tjänst under 2014!! 

Kram Daniella

MERRY X-MAS
Här hemma är förberedelserna igång inför julafton som vi traditionellt  (sedan 3 år) firar här hemma med hela familjen. Vi hjälps åt allihop och det är barnen som står för pyntet och klädseln av granen. Fin, eller hur! Gillar att den är så lugn och enkel.  
Kan erkänna att det varit en aning stressigt senaste tiden med mycket hårt jobb och ser därför extra mycket fram emot jullovet som mycket kommer innehålla att ta dagen som den kommer. Härligt!
En del bloggande blir det garanterat så vi ses alldeles säkert snart igen.

Nu önskar jag er en riktigt God Jul och hoppas att den blir sådär skönt avkopplande och stämningsfull, som vi alla vill att den ska bli.

Kram Daniella

OUR PETS


Foto: Daniella Witte

Är han inte underbar vår mysiga Bertil. Ja, han har en bror också som heter Rolf och som också är jätte mysig men inte lika lätt att få med på bild:) Beslutet att skaffa husdjur igen var inte helt självklart då vår förra katt råkade ut för en olycka och allt var jätte sorgligt.............. Efter mycket tjat från barnen och en förfrågan om vi ville köpa en av våra vänners kattungar var till sist beslutet självklart. -Klart vi ska ha ett husdjur igen!! 
Tanken var en kattunge men vi lyckades komma hem med två. Hade inte hjärta att lämna kvar den söta brodern helt själv.
Vi så glada över våra kisemissar som varje dag verkligen ger hela familjen det där lilla extra i tillvaron.

/Daniella
THAT LAMP + STORE INFO
Foto: Daniella Witte

Blev kär i den här lampan första gången jag såg den och beställde då bums hem den till min shop. Men tiden har gått och ingen lampa har synts till, förrän i dag då den kom hem i ett gyllene paket. Ni hittar den här om en liten stund plus fler underbara ekologiska skinn i en vacker brun/svart nyans. 

När vi är inne på ämnet min butik så vill jag bara påminna er om att tisdagen den 17/12 är Inreda Utredas sista leveransdag om man vill att paketet ska komma innan jul. 

/Daniella

SNAP SHOTS FROM TODAYS WORK
Photo: Daniella Witte

I dagarna två har jag stylat och plåtat x antal sängar för Trademax här hemma. Ett företag som är storsäljare av väldigt prisvärda möbler över nätet. Det är alltid snabba ryck och kort om tid när vi jobbar tillsammans vilket verkligen är en utmaning MEN tack vare ett supersamarbete med Emil och Emma fixade vi det galant. Här är ett par snabba bilder från den sista plåtningen precis innan de packade lastbilen full och körde med den fina kvällssolen hem till Helsingborg igen.
Och jag har nu kvällen framför mig till att ställa allt i ordning så att vårt hem blir lite julmysigt, för nu är det dags att så smått varva ner från jobb för att kommande vecka i stället pyssla tillsammans med barnen innan julafton som vi kommer fira här hemma.

Vi ses i morgon igen!

/DaniellaGREEN AS A FRESH CONTRAST

Photo: Daniella Witte

Sköna kontraster av grönt känns både fräscht och stämningsfullt året runt. Inte minst nu, två veckor innan jul. Gillar rumsgranarnas gleshet och de passar så bra till de ruffiga materialvalen. 
Känner du att du aldrig får nog av det sköna gröna är den här kvinnan du ska titta in till............ en tjej som kan sin sak om kan säger så:)

De isländska får-fällarna har aldrig varit så populära som nu, ja faktiskt så eftertraktade så att de sålt slut hos leverantören flera gånger...............men, jag lyckades komma över ett fåtal som trillar in i webshoppen väldigt väldigt snart, så håll utkik vänner.

Önskar er en bra start på veckan! 

/D

FROM THE NATURE


Photo & Styling: Daniella Witte

Det behövs inte så mycket krusiduller för att skapa julstämning. Naturen har väldigt mycket att erbjuda och efter stormar som Sven kan man hitta många vackra grenar, kvistar och kottar på marken som man med gott samvete kan plocka och ta med sig hem..............

/D

WE LIGHT UPP THE HOUSE
Photo: Daniella Witte

Stormen viner utanför och den första snön har kommit. Det börjar skymma redan klockan halv fyra och snart kommer resten av familjen hem redo för fredagsmys. Vi tänder upp huset i ett jämnt stämningsljus som byggts på efterhand som vi har bott här på gården. Det är väl utvalda lampor för rätt känsla. Jag tycker inte om att hasta utan tar den tid det tar till att hitta det som känns bra. Senaste tillskotten är det fina och rejäla W (som i Witte) och träkuben i fönstret där den nakna lampan verkligen sätter pricken... Båda ger ett varmt behagligt ljus som vi nu ska njuta av hela den mörka vintern.

Önskar er en mysig fredag!

/Daniella


A SOM I AKVARIUM
Photo: Daniella Witte

En liten hörna av Julius rum som vi nu slutligen försöker få i ordning efter renoveringen i våras. Tavlor har länge stått i väntan på ett spik och en hammare, sen ska tyg inhandlas och sys till den inbyggda sängen så det blir den där kojstämningen jag planerat.
Julius älskar att pyssla och kan ägna timmar åt att sitt vid sitt skrivbord och pilla, limma och pärla men han gillar också allt som handlar om djur. Min kille är helt klart djurvännen nr 1 och hade inte tackat nej till en hel vecka på ZOO. 
Så djur i alla dess slag ska upp på hans vägg och först upp är för mig är den ny/gamla klassikern "Aa som i akvarium". 

Jag tycker den är helt otroligt underbar och hade tydligen helt och hållet missat den när den togs fram för ett bra gäng år sedan, 2007 för att vara exakt. Jag blev därför så himla glad när jag fick den som present och att det då dessutom visade sig vara våra goda vänners syster Mija Carlsson som gjort den. Mija är grafiker och under föräldrar-ledigheten kom alfabetet till. Hårt arbete ligger bakom och i samarbete med kulturjournalisten Malena Forsare och illustratören Emma Hanquist blev den både tidlös, könlös och helt enkelt fantastisk.
 För mig var det ingen tvekan att be om att få ta in den till Inreda Utreda, och då speciellt tillägnat alla våra härliga barn.  Hoppas ni också gillar lika mycket som jag!

/DaniellaMY SHOP GOES WORLD WIDE


Photo: Daniella Witte

I dag lättade det lite på trycket här då ett av mina projekt som pågått i höst när föll på plats. Min nya webbshop för Inreda Utreda är nu äntligen live och jag kan nu verkligen glädja mig åt att kunna erbjuda inte bara svenska kunder mina produkter och fler betalningsalternativ utan också till de kunder som vill handla världen över.  HURRA!

Tillsammans med bästigaste byrån Fukk you crew med proffs - Ola i spetsen (kan verkligen rekommendera) har sidan byggts smidigt och strukturerat i väldigt enkel stil, som var mitt önskemål. Jag kan nu lätt forma den hur jag vill med mitt uttryck och mina bilder. Den har också blivit mycket enklare att hitta i.

Jag har valt att göra basen väldigt enkel , ren och lättarbetad eftersom jag ständigt tampas med min tid som typ aldrig räcker till. Därför har jag satt upp tydliga ramar för mig själv. Sidan kan kanske upplevas  lite stram för att vara jag men den kommer mjukas upp med några små detaljer som sätter min lilla personliga knorr.

Välkomna in till min kära och ny/gamla shop Inreda Utreda!

/Daniella


MY WINTERPhoto: Daniella Witte

Känner mig så sugen och inspirerad till att påbörja fotoprojekt där jag fritt kan gå in i min egen kreativitet helt utan att tidspress och andra störande faktorer.  Drömmen är en liten utställning till påsk. -Tänk om det kunde bli verklighet. Ja, det är synnerligen bara jag som har makten till att göra det möjligt, eller hur?!
De här bilderna tog jag jag förra vintern som mycket speglar mig och vad jag suktar över rent själsligt i vintertid. Älskar ljuset!!

/Daniella

INREDA UTREDA ÖPPNAR UPP MED JUL TILL HELGEN!


Photo: Daniella Witte

Just nu håller jag på att danka av hösten inför veckan som kommer då jag med mycket förväntan vill välkomna advent och julens mysiga tid. Inte minst i min butik som slår upp portarna till helgen. Jag hoppas att vi ses då shoppen här på gården är fylld med finheter och julklappstips.

Öppettider: 27/12 - 1/12 Torsdag 14-18, Fredag 11-18, Lördag 11-16 & Söndag 12-16. 
Varmt välkomna till Inreda Utreda , vinstorpsvägen 47 Wigensgård i Lomma

/Daniella


COUNTRY LIFE / BIG CITY LIFE
Photo & Styling: Daniella Witte

Är så glad över att jag i eftermiddags blev så gott som klar med bilderna av vår nyinredda gårdslägenhet här hemma på gården, även om det var superstressigt som alltid. Grejen var ju att ge er en fin fredagsinspiration samtidigt som vi i helgen ska lägga ut det för uthyrning, både veckovis och för weekends för den folk som vill bo på landet men ändå väldigt nära både Malmö och Köpenhamn.
Det är inga stora lägenheter vi har men de är väldigt kvadrateffektiva och luftiga vilket gör att dem känns mycket större än sina 37 kvm. Och en egen uteplats finns det också minsann men den hann jag inte få med i dag.............

...........nu får ni njuta av helgen för det ska jag göra!! 

Kram Daniella