1 uteplats | 2 olika uttryck

Här på campingplatsen regnade nästa hela dagen i går och det gav därfö utrymme för lite mysiga inomhussysslor. Tog mig för en stund lite tid till att kika runt på bilder från min portfolio och fann några fina från vår uteplats som ligger i anknytning till vårt pool/gästhus. Stylade bilder från en och samma plats fast i helt olika känsla och uttryck. Vilken gillar du bäst?

Den första med en varm grund av obehandlat trä möter blått, vitt och svart. En klassisk färgskala som känns otroligt tidlös. Inspirationen gjorde jag förra året för Ikea Livet hemma och jag minns så väl att jag var otroligt fokuserad på att fånga det magiska kvällsljuset som uteplatsen är placerad i. Resultatet blev faktiskt precis som jag önskat.

Strax efter Ikea-jobbet målade vi upp planket för att det skulle passa in till resten av vår exteriör. Det blev en lugn ljusgrå ton som gav en mjuk övergång från den vita fasaden. Lägg märke till att detaljerna jag inrett med är i samma material och stil som den för Ikea. Lika men ändå så olika.

Foto | Daniella Witte

En platsbyggd bänk byggdes och målades i samma kulör. Den är jag väldigt glad över att vi gjorde.

Jag ville ha ett naturligt soft och rent uttryck så för att dämpa den skarpa kontrasten i det svarta bordet som redan stod där maxade jag upp med detaljer som gick ton-i-ton med färgen på planket. Linnekuddar i närliggande gråtoner, en beigebrun pläd och en gråmelerad bräda i natursten fick ligga som grund för det. Sedan var det bara att fylla på med keramik och glas som jag tyckte var fina men som också gick i samma färgskala. Resultatet tyckte jag blev avslappnat och sobert som jag tror är lätt att ta till sig.

Nej, nu skiner solen här i Hällevik så det är dags att packa strandväskan för några sköna timmar på stranden.

Fin lördag till er!

 

/Daniella