2023 - Om att hitta till Hjärtat, naturen & Universums energi!

Välkommen 2023!

Inom numerologin är 2023 ett Nr 7-universellt år vilket antyder på ett lärande och spirituellt fördjupande år. Jag fick till mig att skriva om detta eftersom jag verkligen känner att det är i linje med den känsla jag har för året och framtiden.

Samtidigt som vår planet höjer sina energifrekvenser (vilket vetenskapen även tydligt visar) gör så även mänsklighetens medvetande det då allt ÄR energi. I transformationen som sker just här och nu handlar det att följa med och möta sin innersta sanning. Det som vi tidigare kunnat trycka undan eller fejka blir i den nya förhöjda energin otroligt betungande att bära. Både kropp och själ säger ifrån så det gäller att i kärleksfull medkänsla till sig själv innerligt lyssna på det. Ta hand om sin energipåfyllning och ge oss själva det vi behöver.

Det handlar om att en gång för alla börja göra det inre jobbet, följa hjärtat och se tacksamheten till det som verkligen betyder mest i livet. För genom tacksamhet föds den innerliga glädjen till vår dagliga upplevelse!

Upplevelsen är att vi i det behöver luta oss tungt på vår egen intuitiva anslutning till vårt högre jag – den del av oss som förstår den universella helheten. Att se våra oläkta sår, släppa övertänkande och i stället hamna i hjärtat kan till en början kännas lite svårt.

Som jag skrivit innan har jag jobbat mycket med meditation och genom det nått in i hjärtat på riktigt. Vilket i första hand handlar om att känna kärlek till sig själv. Att se sina gåvor och uppleva enorm tacksamhet till de. Genom kärleken till oss själva, naturens källa och universums energi lär vi oss sätta sunda gränser samtidigt som vi i icke-dömande öppnar hjärtat även för de vi verkligen bryr oss om men också för de själar som har en mening att korsa vår väg.

Ceremoniell kakao dricker jag ibland innan meditation och sägs bla öppna hjärtat, stärka intentionen och hjälpa den feminina energin att flöda. Läs mer om den sydamerikanska traditionen här.

Övning krävs precis som till allt annat vi ska lära oss. Ur naturen är vi skapta att först känna med hjärtat innan vi kopplar på hjärnan men eftersom egot fungerar som ett skydd för oss har vi blivit programmerade att stänga av hjärtat i takt med att världens styre skapats till något otroligt obalanserat och icke-hjärtligt. Narcissismens tid, starkt uttryckt!

Att värdet av uppblåsta egon och pengar fortfarande är högre än människans fysiska och psykiska hälsa är för mig verkligen helt förfärligt.

MEN, jag ser en klar ljusning där borta. Antalet människor som vaknat upp i medvetenhet ökar hela tiden vilket verkligen bidrar med massor av ljus till mörkret. Därför känner jag mig otroligt positiv till framtiden och med det vill jag också tillägga att pengar inte är något fult. Det är energi som allt annat och kan vara positiv om den är i balans till helheten, precis som allt annat.

För er som är sugna på att lära er meditera så finns det jättefina vägledda meditationer i appar som den som exempelvis heter Mindfulness (den började jag med), där finner ni också de som är på svenska. På Spotify och YouTube har jag också hittat flera som jag följt. Känner att ni ska prova er fram för att se vilken som passar er bäst. Det är individuellt vilken röst vi fastnar för och viktigt att det blir rätt för just dig. För mig har meditation funkat bäst på morgonen som en god start på dagen.

Låt detta året starta mjukt och fint!

Kram D