Norrviken | Trädgårdarna´s trädgårdar

Jag var sedan länge bjuden till Norrvikens trädgårdar. Den där magiska platsen som jag senast hade besökt då mina goda vänner hade sitt bröllop där. Det var sådär 10 år sedan så denna vackra dag såg jag verkligen fram emot att få uppleva detta igen med nya ögon......

Norrviken_Vattenträdgården.jpg

Denna vackra vy var min favorit och är upp mot vattenträdgården. 

Norrviken visade sig vara i en minst sagt expansiv fas. Ett underbart drivande team av flera trädgårdsmästare och projektledare hade anställs för att bygga upp Norrvikens trädgårdar till något som sannerligen kommer bli något ut över det vanliga. 

2 Norrviken_Hanna Wendelbo.jpg
2 Norrviken_Tulpaner.jpg

Förutom alla sagolika trädgårdar och några väldigt uppseendeväckande och gigantiska byggnadsprojekt, som bl.a två exklusivt arkitektritade växthus (som står klart i September), satsar även Norrviken på spännande samarbeten. 

En som fått den förfrågan var duktiga designern och formgivaren Hanna Wendelbo som är mycket välkänd för sina vackra tapetmönster men också för sina blomstrande mandala-bilder som hon dagligen skapat till sitt Instagram-konto och där även gjort sig ett namn genom det. 

Norrviken_Hanna Wendelbo.jpg

Med personliga barndomsminnen från platsen i Hanna´s mind, hade hon med de finaste blomblad från trädgårdarna skapa helt otroligt vackra konstverk som hon presenterade för oss genom en inspirerande rundvandring bland tallträden. Dessa verk kommer sitta uppe under hela sommaren. Missa inte det! 

1 Norrviken_huset.jpg
2 Norrviken_Grundaren.jpg

Ni ser, vilket ställe det där är alltså!

Det sägs att grundaren Rudolf Abelin fortfarande vakar över trädgårdarna vilket trädgårdsmästarna kunde bekräfta. På ett behagligt sätt sägs han spöka när han vill ha ett finger med i spelet och han verkar tydligen gilla det varsamma nyskapande som just nu pågår på hans fd ägor.

1 Norrviken_ormbunke.jpg
1 Norrviken_japansk lonn.jpg

Där var så mycket vackert och mina favoriter var helt klart de generösa mängderna ormbunkar men också allt som den sagolika japanska trädgården bjöd på. Som exempelvis färgspelet i det den där fantastiska lönnen.

1 Norrviken_Lotta.jpg

Med mig till Norrviken hade jag min härliga vän och fd Ikea-kollega Lotta Hogrell. En bonus att få hänga med henne i detta sammanhang. 

Norrviken_Lunch.jpg
1 Norrviken_Diana.jpg
Norrviken_Jannice.jpg

I Orangeriet bjöds det på en makalöst god vegetarisk rätt följt av en sparriskaka i trädgården. Jag delade bord med bl.a fina Diana, Jannice, Susann och Minna

Norrviken_Fika.jpg
1 Norrviken_vattenspel.jpg

Tänker hur lyxigt jag i bland har förmånen att ha det på min arbetstid. Att få sådana här intryck och upplevelser serverat i en kompott för alla sinnen som får en att må bra. Är så tacksam och ödmjuk för det.

Och ni, missa inte att besöka Norrvikens trädgårdar i sommar. Det var verkligen en upplevelse som man bara vill vara i och inte lämna....

Ett stort tack till teamet på Norrviken och till bästa Ulrika på Plodder PR som bjöd in mig till denna dag. 

Kram Daniella