Wabi-Sabi och den inre glöden!

Wabi-Sabi har alltid tilltalat mig någonstans i bakgrunden. Den varma och hemtrevliga minimalismen och fokuset till det använda bruksföremålet.
Mina bilder jag skapat genom åren har präglats av naturens fynd, min kärlek till kombinationer av former, nyanser och de riktiga materialen. Men det som kanske inte synts är att där också har funnits en dyster förvirring och en olustig anpassning (till vad som andra förväntats av en) som sakta men säkert dränerat mig.

Daniella Witte_studio_Ljustake_Wabisabi.jpg

Jag blev utbränd och har jobbat jättemycket med mig själv senaste två åren, och gör fortfarande.
I skrivandets stund känner jag en enorm tacksamhet och tillit till både mig själv och de jag valt att ha runt omkring mig.
Jag tror i dag på inredningar och livsstil som främst främjar välbefinnandet och som matchar den inre glöden och intresset som var och en besitter. Att skapa anpassade miljöer som främjar detta ger automatiskt ett betydelsefullt djup och så blir de också hållbara på tid!

För alla har vi någonstans “det där” som vi är extra bra på och som vi tycker är sådär fantastiskt roligt att få lägga vår tid kring. Den inre brinnande lågan, som jag tyvärr tror att många människor inte låter sig släppa fram och göra någonting mer av…… Att faktiskt få arbeta med det som är ens största passion är kanske få förunnat, men varför är det egentligen det?

Studio_fireplace_Daniella Witte 2019.jpg
Daniella Witte_studio_Pall_Wabisabi.jpg

Wabi-sabi bygger på att inreda hemmet i omfamnande jordnära nyanser ( ingen kall och stel minimalism här inte ) med precis bara det vi mest behöver och håller kärt. Bruksföremål i material som kan användas och lagas om och om igen. Det gör ingenting att de är synligt använda utan blir snarare med det bara vackrare för var dag som går. Här finns alltså inga onödiga prylar som tar vår uppmärksamhet från det som vi på riktigt brinner för. Utrymmet för ”sann kreativitet” blir genom det här sättet att inreda på mycket lättare att släppa fram.

Älskar min studio just för att den i mångt och mycket är skapad av min inre gnista i just detta tankesätt. En plats för välbefinnandet och med utrymme för öppen kreativitet inom allt det som får oss att må bra!

/Daniella